Mandala este o reprezentare simbolică a Universului vizibil şi invizibil

Distribuie!

„Mandala este o reprezentare simbolică a Universului vizibil şi invizibil. Este un instrument de accesare a unui anumit nivel de cunoaştere, pentru realizarea creşterii spirituale, pentru a ajunge la revelaţia Adevărului Existenţei, cu legile sale de guvernare.

Este, de obicei, un desen simetric, complex, construit în jurul unui punct central şi delimitat de un cerc în care se găsesc altele concentrice, simbolizând fazele iniţierii sau nivelurile de cunoaştere. Mandalele conţin şi simbolul conştiinţei terestre reprezentat prin forma pătrată. Punctul central, focarul simbolizează Sursa, Conştiinţa Supremă, Divinitatea.


În desen se mai regăsesc reprezentate polarităţile femeie-bărbat, ying-yang, +/-—… Cele cinci elemente fundamentale sunt reprezentate fiecare printr-o culoare. Sunt prezente şi culorile curcubeului corespunzătoare chakrelor. Mandalele pot fi temporare, folosite la ritualuri de iniţiere (acestea sunt de obicei distruse după închiderea ritualului) sau permanente executate pe pânză ori hârtie.

În reprezentările din lăcaşurile de cult religioase există nenumărate figuri geometrice folosite ca simboluri. De-a lungul timpului, omul a înţeles şi a folosit în beneficiul său influenţa care o au asupra vieţii sale aceste forme geometrice, pe care le-a numit sacre.”


Sursa: Romulus Popescu – https://jurnalul.ro/paranormal/forme-geometrice-sacre-560364.html

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...