Manuscrisul lui Voynich

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Manuscrisul lui Voynich – numit asa dupa Wilfrid Michael Voynich – vanzatorul de carti vechi care l-a gasit – este un manuscris misterios, inca nedescifrat. Are forma unei carti ilustrate, cu 232 pagini.

Nu se cunosc nici autorul, nici data aparitiei. Desenele sunt extrem de elaborate, ingrijit executate, la fel ca si textul care e scris fara greseli si fara corecturi. Unele plante ingrijit desenate nu au fost nicicand identificate, nu a fost atestata existenta lor pe Pamant, iar manuscrisul este redactat intr-un alfabet necunoscut. Nu a putut fi descifrat nici cu ajutorul calculatoarelor.


Originalul se pastreaza in biblioteca Beinecke Rare Book and Manuscript Library de la Yale University din New Haven, Connecticut, SUA. Din datarea cu carbon reiese ca paginile manuscrisului au fost completate intre anii 1404 si 1438. Unii cred ca ar fi o farmacopee, altii ca ar fi un text scris de un alchimist, ori ca ar avea origini extraterestre. In niciun caz nu e o farsa…”[1]

SURSE


  1. https://m.ziare.com/magazin/misterele-nerevelate-ale-lumii-galerie-foto-1165485
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...