Manuscrisul Voynich, un mister rămas nedescifrat

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Numit dupa americanul de origine poloneza Wilfrid M. Voynich, specializat in comercializarea de carti vechimanuscrisul a fost achizitionat de acesta in 1912. Cu toate ca este mai mic decat o carte obisnuita, manuscrisul are 240 de pagini, iar ceea ce nedumereste si astazi oamenii de stiinta este limbajul folosit, ramas necunoscut si pana astazi.

Paginile sunt pline de desene ciudate si diagrame, relatari despre evenimente ciudata si plante care nu fac parte din nici o specie existenta la acea vreme sau astazi. Nu exista date despre autor, iar testele au indicat faptul ca manuscrisul a fost realizat undeva intre anii 1404 si 1438.


Potrivit teoriilor referitoare la originea si natura manuscrisului, unii considera ca este, de fapt, o farmacopee, fiind realizat pentru a aborda diverse subiecte din domeniul medicinei acelor vremuri. Parerea este justificata de numeroasele plante, acestea generand si alte ipoteze, potrivit carora manuscrisul ar fi fost realizat de un alchimist.

In ceea ce priveste diagramele, de origine cosmica si astronomica, i-au facut pe multi sa creada ca lucrarea este de origine extraterestra. Cert este un singur lucru, anume ca manuscrisul nu este un fals.”[1]


SURSE

  1. https://cultural.bzi.ro/manuscrisul-voynich-un-mister-ramas-nedescifrat-20116
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...