Marcahuasi din Peru, un loc misterios

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Marcahuasi – un platou cu stânci uriașe. Oare toate aceste stânci s-au format natural sau sunt o creatie artificială? Acum, dacă le considerăm o realizare artificială atunci ne putem pune întrebarea: cine le-a făcut?

Dacă sunt formațiuni geologie neobișnuite atunci prea multe lucruri nu ar fi de spus. Se poate considera că vântul și ploaia au săpat mileniu după mileniu în rocă și au scos la iveală minuni pe care astăzi le admirăm uluiți. Totuși, de ce există alte teorii, oare de ce oamenii consideră aceste roci niște realizări remarcabile ale unor epoci apuse?


Răspunsul ce vine din partea celor care le-au vizitat este dat tot prin întrebări. Logica simplă se lovește de obstacole. E adevărat că formațiunea X seamănă cu o cămilă, dar lângă ea este alta care seamănă cu un om, și lână ea este una de seamănă cu o regină și lângă…. și lângă și lista continuă. Cum se face că toate acestea sunt grupate atât de aproape una de alta. E o coincidență? Și dacă este o coincidență de ce avem zeci de coincidențe pe acest platou. Din principiu prea multele coincidențe nu sunt naturale.

Multe întrebări se rotesc în jurul unui singur nume al unui platou micuț din Peru. Cu o lungime mai mică de 3km și o lățime de 6-700 de metri Marcahuasi se dezvăluie în toată măreția sa vizitatorului Anzilor. Pentru a ajunge acolo trebuie să străbați cei 80 km ce-l desparte de Lima ținând direcția NE. Când vei păși pe acest platou ve fi la o înălțime de peste 4000 m și probabil că vei avea respirația tăiată din două motive: megaliții și altitudinea.


Dacă presupunem că aceste stânci sunt realizări artistice ale unor strămoși ancestrali. Prima problemă de care ne lovim în această presupunere este cea a datării acestor sculpturi. Istoria cunoscută și acceptată astăzi de istorici nu se potrivește nici pe departe cu o civilizație avansată care ar fi trăit cu câteva… zeci de mii de ani în urmă în această regiune. Dar să trecem peste această mică neconcordanță.

Acum începem să ne lovim de alte obstacole. Cum se face că aceste sculpturi înfățișează atât oameni cât și animale ce nu au trăit niciodată în această regiune. Cele două răspunsuri posibile sunt: au trăit dar nu știm noi si/sau sculptorii au călătorit pe toate continentele.

În acest mod simplu, ajungem la ipoteza unei civilizații pre-columbiene, sau ca să fim mai exacți, mult înainte de toate civilizațiile cunoscute. O civilizație ce avea legături puternice trans-oceanice cu toate culturile vremii. Despre această civilizație globală se discută de mai multe secole dar dovezile nu sunt acceptate de istorici. Până nu se vor găsi dovezi irefutabile controverse vor exista mereu.

Acest loc Marcahuasi s-a dovedit a fi ceva mai mult decât o curiozitate a naturii sau un site arheologic (depinde din ce punct de vedere privești) el este și un loc mistic cu o încărcătură energetică deosebită. Locuitorii menționează dese întâlniri cu OZN-uri (ovni sau ovnis în dialectul local), din acest platou se spune că există multe tuneluri ce străbat Anzii. Localnicii n-ar intra sub nicio formă în aceste tuneluri fiind absolut terifiați doar la gândul unei asemenea îndrăzneli. Pe de ală parte, nenumărați localnici dar și vizitatori au avut parte de experiențe telepatice, vise premonitorii, clarvedere, claraudiție în preajma acestui loc.

Ce ar putea însemna acest lucru?

Din punct de vedere al științei clasice… absolut nimic sau poate doar isterie în masă datorată altitudinii mari. Pe de altă parte, pentru cei care nu merg pe cărările tradiționale ale științei, toate aceste lucruri se leagă într-un tot unitar cu o semnificație mai înaltă. Pentru ei, aici sunt, în mod evident, mai mult decât pietre, mai mult decât sculpturi, mai mult decât o civilizație veche oarecare. Oare extratereștrii din vechime ce călătoreau cu carele de foc prin aer, cei care sunt descriși în toate cărțile sfinte ale omenirii ca îngeri sau ca zei au vreo legătură cu acest platou?

Născut în Lima, Daniel Ruzo (1900-1993) a fost cel mai mare suținător al civilizațiilor din timpurile imemoriale pe care le numea civilizații protoistorice. Conform acestei teorii a existat o străveche civilizație ce ar fi acoperit întreaga suprafață a Pământului, dar care ar fi dipărut în urma unor cataclisme severe precum Potopul descris în Biblie.

Populația de astăzi ar fi urmașa celor câțiva supraviețuitori ai acestei civilizații străvechi. În urma căutărilor sale Ruzo a descoperit mai mulți megaliți în Peru, pe țărmul oceanului. Din păcate, aceștia nu erau suficient de asemănători cu o sculptură clasică și au fost degrabă catalogați drept eroziuni întâmplătoare ale rocilor din regiune. Ruzo a continuat cercetările pentru descoperirea rămășițelor civilizației Masma.

Acest nume a fost vehiculat înainte de Ruzo de peruvianul Pedro Astete, un ocultist celebru la vremea sa. În 1905 a avut viziunea unui spațiu imens subteran care conținea toate cunoștiințele străbunilor. Atunci Astete a auzit un glas care-i repeta „Masma”.

Astete a studiat toate miturile și legendele împreună cu simbolismul esoteric și a fost convins că în regiunea Huanca din Peru sunt îngropate tezaure incomensurabile. Totodată, el a descoperit existențe unei legături între numele de Masma și Biblie. Astfel, Masma este unul dintre fii lui Ishmael. El își conducea propriul trib. Este posibil ca acest trib să fi călătorit până în Peru? Se poate ce tărâmul de legendă Ophir unde a călătorit Solomon pentru aur să fie localizat în Peru? Oricum, Peru întotdeauna a fost considerat ca un teritoriu plin cu aur. Conchistadorii au venit aici în căutarea aurului.

Ruzo a aflat că la Marcahuasi ar exista o stână numită de localnici „Cap de incaș”. Ruzo a organizat rapid o expediție și când a ajuns la Marcahuasi și-a început cercetările. A constatat că acel cap de incaș era de fapt format din două capete a două persoane de rase diferite. În plus, în această piatră se mai pot zări zeci de capete mai mici. Numele care i l-a dat atunci Ruzo și care s-a păstrat și astăzi este „Monumentul Umanității”.

Din 1953 până în 1960 el a studiat intensiv fiecare bucată de piatră de pe acest platou. De fapt și-a construit o cabană aici și a locuit perioade lungi de timp. Ruzo a scris cărți și a ținut numeroase conferințe în care și-a detaliat toate descoperirile. În căutarea dovezilor pentru dovedirea existenței civilizației Masma și mai ales pentru dovedirea ariei de răspândire a acestei civilizații vechi Ruzo a călătorit în Bolivia, Franța, Anglia, Egipt și chiar în România.

În 1968 Ruzo mărturisește că a ajuns în România și a fost însoțit de o echipă desemnată de conducerea țării în vederea realizării unui documentar. Cu mare supărare Ruzo a constatat că documentarul ce a fost filmat la indicațiile sale a fost prezentat în Franța și în Germania ca o mare realizare a specialiștilor români și el a fost silit să cumpere o copie, altfel nu ar fi avut nicio urmă a cercetărilor sale în țara noastră.

George Hunt Williamson a popularizat prima dată descoperirile lui Ruzo în cartea sa „Road in the Sky” publicată în 1959. Williamson consideră că acest platou este o dovadă a faptului că strămoșii noștri au avut contacte cu ființe extraterestre în din cele mai timpurii perioade ale istoriei.

Marcahuasi reprezintă un platou plin de energie și acest lucru este dovedit de numărul mare de mărturii ale vizitatorilor săi în legătură cu OZN-urile. Se pare că acest punct reprezintă cu adevărat un centru fierbinte al înâlnirilor cu ființe extraterestre. Până și cei mai mari sceptici recunosc că au avut parte de anumite experiențe pe care nu și le pot explica atunci când au ajuns pe platoul de la Marcahuasi.”[1]

SURSE

  1. http://filedelumina.ro/2012/06/04/misterul-de-la-marcahuasi
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...