Marea Britanie a vrut să lanseze un atac chimic asupra Japoniei

Distribuie!

„Cu mai bine de un an inainte ca SUA sa lanseze cele doua bombe atomice asupra Japoniei, Marea Britanie intentiona sa lanseze un atac chimic asupra aceleiasi tari.

Mai multe documente facute publice vineri certifica intentiile Marii Britanii din acea perioada, relateaza Times.


Intr-un memorandum numit „Atac asupra orasului Tokyo cu arme chimice”, datat 22 mai 1944, exista o analiza intinsa pe doua pagini, in care se cuantifica efectele unui astfel de atac.

Professor D. Brunt, autorul acestei analize, ofera informatii si fotografii ale capitalei nipone, oferind si doua posibile scenarii pentru atacul cu arme chimice. Potrivit acestuia, atacul ar fi putut avea loc iarna sau vara, cea de-a doua optiune fiind de preferat.


De asemenea, mai scrie Brunt in 1944, in perioada in care Winston Churchill era premier, era de preferat un atac intr-o zona populata, in oras, decat intr-o zona intinsa, deschisa, pentru ca pierderile sa fie mai mari. Acesta mai noteaza ca strazile erau inguste, asemanatoare celor din Europa, iar cladirile din lemn, usor de distrus.

Pentru un rezultat cat mai „bun” din punctul de vedere al britanicilor, profesorul recomanda folosirea un atac cu un numar mare de bombe mai mici, urmat, cateva zile, de un alt atac cu bombe incendiare.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/international/razboi/marea-britanie-a-vrut-sa-lanseze-un-atac-chimic-asupra-japoniei-799681
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...