Marea Britanie se îndreaptă precum un somnambul către o societate supravegheată

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Comisarul pentru Informaţii, Richard Thomas, şi-a manifestat încă din 2004 îngrijorarea că „Marea Britanie se îndreaptă precum un somnambul către o societate supravegheată”.

Această afirmaţie vine în urma tot mai multor propuneri guvernamentale de creare a unor baze de date cu informaţii despre populaţie şi a planului David Blunkett de implementare a cărţilor de identitate biometrice. „Nu cred că oamenii îşi dau seama ce se află în spatele acestora.


Ele îi vor da guvernului posibilitatea să construiască un tablou complet asupra majorităţii activităţilor cetăţenilor britanici. Sarcina mea este să mă asigur că informaţia care este colectată este doar cea strict necesară şi nu se stochează nimic în plus. Altfel, oamenii vor ajunge să fie monitorizaţi şi vieţile lor să fie urmărite, iar ei nici măcar nu vor fi conştienţi de aceasta.”

„Dacă statul adună atât de multe informaţii despre cetăţeni, devine un stat poliţienesc”, a mai adăugat Thomas. „Ţările din Europa de Est ştiu cel mai bine ce se petrece atunci când un guvern deţine prea multe informaţii despre cetăţeni, fie că acestea sunt stocate în dosare, fie că sunt computerizate.”


„În mod sigur oricine îşi doreşte să asigure copiilor o mai mare siguranţă, dar ideea de a crea o bază de date pentru monitorizarea acestora este cel puţin discutabilă.” Această afirmaţie a lui Thomas vine după ce a fost propusă crearea unei baze de date cu informaţii complete, de la naştere până la vârsta majoratului, despre toţi copiii din Marea Britanie. Ministerul Sănătăţii a anunţat şi el că va construi o bază de date cu informaţii medicale şi legate de asigurările sociale.

Thomas s-a exprimat critic şi la adresa lipsei de consistenţă din declaraţiile guvernamentale, privind motivele pentru care ar trebui implementate cărţile de identitate biometrice: „Rolul meu nu este să mă exprim pro sau contra cărţilor de identitate biometrice. Dar mi se pare suspect că declaraţiile guvernului s-au schimbat de atâtea ori în ultimii doi sau trei ani. Ba era vorba de lupta împotriva terorismului, ba de controlul migranţilor, ba de protecţia cetăţenilor şi de facilitarea accesului la servicii.”

Şi Mark Oaten, purtătorul de cuvânt al liberal democraţilor şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la proliferarea fără precedent a bazelor de date care încalcă dreptul la intimitate. „Atâta vreme cât guvernul nu poate justifica fiecare din aceste măsuri în parte, există pericolul să alunecăm, fără ca măcar să ne dăm seamă către o societate de tip Big Brother.”

Temerile exprimate de cei doi oficiali în 2004 s-au adeverit. Conform unor studii recente, Marea Britanie este în prezent lider mondial în folosirea tehnologiei de supraveghere a populaţiei.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5767
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...