Marea Britanie se îndreaptă precum un somnambul către o societate supravegheată

Distribuie!by “Comisarul pentru Informaţii, Richard Thomas, şi-a manifestat încă din 2004 îngrijorarea că „Marea Britanie se îndreaptă precum un somnambul către o societate supravegheată”. Această afirmaţie vine în urma tot mai multor propuneri guvernamentale de creare a unor baze de date cu informaţii despre populaţie şi a planului David Blunkett […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Comisarul pentru Informaţii, Richard Thomas, şi-a manifestat încă din 2004 îngrijorarea că „Marea Britanie se îndreaptă precum un somnambul către o societate supravegheată”.

Această afirmaţie vine în urma tot mai multor propuneri guvernamentale de creare a unor baze de date cu informaţii despre populaţie şi a planului David Blunkett de implementare a cărţilor de identitate biometrice. „Nu cred că oamenii îşi dau seama ce se află în spatele acestora.


Ele îi vor da guvernului posibilitatea să construiască un tablou complet asupra majorităţii activităţilor cetăţenilor britanici. Sarcina mea este să mă asigur că informaţia care este colectată este doar cea strict necesară şi nu se stochează nimic în plus. Altfel, oamenii vor ajunge să fie monitorizaţi şi vieţile lor să fie urmărite, iar ei nici măcar nu vor fi conştienţi de aceasta.”

„Dacă statul adună atât de multe informaţii despre cetăţeni, devine un stat poliţienesc”, a mai adăugat Thomas. „Ţările din Europa de Est ştiu cel mai bine ce se petrece atunci când un guvern deţine prea multe informaţii despre cetăţeni, fie că acestea sunt stocate în dosare, fie că sunt computerizate.”


„În mod sigur oricine îşi doreşte să asigure copiilor o mai mare siguranţă, dar ideea de a crea o bază de date pentru monitorizarea acestora este cel puţin discutabilă.” Această afirmaţie a lui Thomas vine după ce a fost propusă crearea unei baze de date cu informaţii complete, de la naştere până la vârsta majoratului, despre toţi copiii din Marea Britanie. Ministerul Sănătăţii a anunţat şi el că va construi o bază de date cu informaţii medicale şi legate de asigurările sociale.

Thomas s-a exprimat critic şi la adresa lipsei de consistenţă din declaraţiile guvernamentale, privind motivele pentru care ar trebui implementate cărţile de identitate biometrice: „Rolul meu nu este să mă exprim pro sau contra cărţilor de identitate biometrice. Dar mi se pare suspect că declaraţiile guvernului s-au schimbat de atâtea ori în ultimii doi sau trei ani. Ba era vorba de lupta împotriva terorismului, ba de controlul migranţilor, ba de protecţia cetăţenilor şi de facilitarea accesului la servicii.”

Şi Mark Oaten, purtătorul de cuvânt al liberal democraţilor şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la proliferarea fără precedent a bazelor de date care încalcă dreptul la intimitate. „Atâta vreme cât guvernul nu poate justifica fiecare din aceste măsuri în parte, există pericolul să alunecăm, fără ca măcar să ne dăm seamă către o societate de tip Big Brother.”

Temerile exprimate de cei doi oficiali în 2004 s-au adeverit. Conform unor studii recente, Marea Britanie este în prezent lider mondial în folosirea tehnologiei de supraveghere a populaţiei.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=5767
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Soros tulbură din nou apele în Europa și își apără „societățile deschise”: UE este înconjurată de puteri ostile - Rusia lui Putin, Turcia lui Erdogan și America pe care lui Trump i-ar placea să o creeze, dar nu poate!
Armele neuronale care controlează mintea umană
Proiectul Pegasus a continuat descoperirile legate de aparatul numit „cronovizor”, ce a fost inventat în anii ’50 de către o echipă de 12 oameni de ştiinţă reunită în jurul unui călugăr italian, Pellegrino Ernetti, care era, totodată, un savant genial, specialist în fizică cuantică
Raportul "Muntele de Fier" (1961) - planul Iluminaților de a instaura Noua Ordine Mondială
Spațiul Schengen înseamnă renunțarea la granițe și la suveranitatea națională, în vederea creării Statelor Unite ale Europei
Operațiunea "Primăvara Arabă" (2010 - 2011) orchestrată de SUA
Operațiune "Steag Fals": Hermann Goering a incendiat Reichstagul
Naționaliștii europeni dau tonul împotriva Pactului pentru Migrație
Se poate folosi tehnologia 5G pentru controlul minții?
Anglia vrea să schimbe regulile privind donarea de organe. Mai exact, oficialii vor să afle dacă opinia publică este de acord sau nu cu eliminarea acordului prealabil pentru donarea organelor celui aflat în moartea cerebrală
Rasism: Un tânăr alb din Chicago, sechestrat, torturat în direct și obligat de patru negri să îl înjure pe Donald Trump
Summit-ul ONU: Agenda 2030 a Iluminatilor pentru "Dezvoltarea Durabila", in vederea instaurarii Noii Ordini Mondiale si a Guvernului Mondial !
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro