Marea Piramidă din Cholula

Distribuie!

„Situl arheologic din vechiul oraş mesoamerican Cholula, situat la vest de oraşul Puebla din Mexic adăposteşte cea mai mare piramidă din lume după volum (4, 45 milioane m3), depăşind cu uşurinţă Marea Piramidă de la Giza (2, 5 milioane m3). Laturile au o lăţime de 450 m în timp ce înălţimea acesteia este de doar 66 m.

A fost construită în 4 etape între secolele 3 î.e.n. şi 9 e.n. şi dedicată zeului Quetzalcoatl, aztecii atribuindu-i zeului Xelhua responsabilitatea pentru ridicarea acestei piramide. Mai este cunoscută şi sub denumirea “Tlachihualtepetl” – Munte artificial. A căpătat această denumire doarece din depărtare seamănă cu un deal pe care coloniştii spanioli au ridicat o biserică catolică în 1594, însă în realitate este o construcţie masivă ce nu a fost explorată în totalitate.”[1]


SURSE

  1. https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/topul-celor-mai-importante-piramide-mesoamericane
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...