Mari mistere ale oceanelor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Valuri uriase, furtuni iscate din senin si cercuri luminoase inexplicabile. In oceanele de pe Terra apar astfel de fenomene care nu au fost explicate nici macar de stiinta.

Marea Sargasso

Multi amesteca povestea cu cea a Triunghiului Bermudelor. Aceasta mare este situata in sud-estul Triunghiului si are multe mistere care asteapta o rezolvare. Marea este situata in centrul Oceanului Atlantic. Curentii oceanici se misca acolo in directia acelor de ceas, informeaza Pravda.


Acolo se formeaza un vartej urias de apa care asculta de propriile legi. Temperatura din interiorul vartejului este mult mai mare decat cea din afara lui. In plus, zona este cunoscuta pentru iluziile optice create. De exemplu, Soarele pare a rasari in acelasi timp din est si din vest.

Marea Diavolului


Aceasta este o zona din Oceanul Pacific, din jurul insulei Miyake, aflata la aproximativ 100 de km la sud de Tokio. Ea este o „ruda” a Triunghiului Bermudelor si nu poate fi gasita pe harta. Marinarii prefera sa evite zona.

Furtunile pot incepe din senin acolo si se pot opri la fel cum au inceput. In zona nu se gasesc nici delfini, nici balene. In cinci ani, incepand cu anul 1950, in Marea Diavolului au disparut cinci nave, inclusiv una de cercetare, Kaiyo Maru Nr. 5. Zona este foarte activa seismic, fundul oceanului fiind in continua miscare, iar insulele vulcanice apar si dispar in mod constant.

Capul Bunei Sperante

Zona sud-africana este cunoscuta si drept Capul Furtunilor. In sute de ani, multe nave au naufragiat acolo. Cauza o constituie valurile uriase, de aproximativ 30 de metri. Ele se propaga pe distante mari si nu isi pierd puterea in timp ce avanseaza.

Estul Oceanului Indian si Golful Persic

In aceasta zona apare un fenomen misterios: cercurile luminoase. Specialistii sustineau ca ele apar din cauza activitatii seismice. Altii spun ca acolo s-ar gasi OZN-uri subacvatice. Oamenii de stiinta nu pot explica de ce aceste formatiuni au o forma perfect rotunda. In plus, ei nu stiu de ce din centru sunt emise raze de lumina.

Vartejul de apa Maelstrom

Fenomenul a iscat povesti ingrozitoare, spuse de marinari. El apare de doua ori pe zi, in partea de vest a Marii Norvegiei, la nord-vest de coasta acestei tari. In el se creeaza un centru cu o zona mai joasa cu zeci de metri fata de restul vartejului.

La fiecare trei sau patru luni, el isi schimba directia. Un Maelstrom poate sa apara si in alte zone de pe Pamant, cum ar fi Triunghiul Bermudelor.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/inedit/mari-mistere-ale-oceanelor-1108731
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...