Marxismul Cultural: Minoritățile înlocuiesc proletariatul în lupta pentru comunism

by “MINORITĂȚILE înlocuiesc PROLETARIATUL în LUPTA pentru COMUNISM. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală „Marx, Mao și Marcuse”, asta scriau pe ziduri tinerii manifestanți care în 1968 au dus Franța în cea mai grea criză de după al doilea război mondial. Și, oricât ar părea de ciudat, tocmai cel […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“MINORITĂȚILE înlocuiesc PROLETARIATUL în LUPTA pentru COMUNISM. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

„Marx, Mao și Marcuse”, asta scriau pe ziduri tinerii manifestanți care în 1968 au dus Franța în cea mai grea criză de după al doilea război mondial.

Și, oricât ar părea de ciudat, tocmai cel de al treilea element al acestei troici era cel mai important. Prin critica pe care o face teoriei lui Marx, filosoful americano-german este cel care a oferit stângii radicale un discurs pe cât de modern, pe atât de radical. Ideile lui sunt la baza prefacerilor dramatice care răscolesc astăzi Occidentul.

Marcuse s-a născut în Germania, în 1898, într-o familie înstărită și a studiat la școli prestigioase. A fost încorporat în timpul primului război mondial, dar nu a fost trimis pe front. În acest mediu a început să fie interesat de marxism și revoluție.

În 1919, după ce Germania pierde războiul, iar Kaiserul abdică, Marcuse participă într-un Soviet al Soldaților la așa-numita insurecție spartachistă care încerca să aducă bolșevismul în Germania.

După prăbușirea Republicii de la Weimer, Marcuse nu se regăsește în doctrina niciunui partid german de stânga. Ascensiunea nazismului îl silește să părăsească țara,dar nu va renunța însă niciodată la ideea de a da stângii puterea de a declanșa o revoluție victorioasă.

Puțini au intuit,în 1964, când Marcuse publică „Omul unidimensional”, ce impact va avea această carte. Unii au numit-o însă, pe drept, „cea mai subversivă lucrare publicată în secolul 20 în Statele Unite ale Americii”. Marcuse respinge atât capitalismul, cît și comunismul de tip sovietic.

El dezvoltă în „Omul unidimensional” ideile din lucrarea sa precedentă „Eros șcivilizație” și înlocuiește emanciparea proletariatului, atât de dragă materalismului istoric, cu o emancipare individuală de sub constrăngerile unei societăți capitaliste și represive. Ideile lui Marx se topesc în cele ale lui Siegmund Freud.

„Societățile avansate din punct de vedere industrial” creează false nevoi care integrează individul în sistemul de producție și consum prin mass-media, publicitate și actualele moduri de gândre. În fața acestor pericole care opresc individul și societatea din devenirea lor, Marcuse propune „marele refuz”.“[1]

SURSE


  1. https://evz.ro/minoritatile-inlocuiesc-proletariatul-comunism.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Facebook a inceput sa stearga paginile ateiste incalcand legea 489/2006 dar si articolul 30 din Constitutia Romaniei cu privire la libertatea de exprimare si libertatea religioasa sau non-religioasa! Facebook demonstreaza inca o data ca nu este o retea de "libera exprimare"! Urmeaza paginile cu continut conspirationist...
Infiintarea bancii BRICS are legatura cu doborarea avionului din estul Ucrainei ! Banca BRICS este o banca asemanatoare FMI si Bancii Mondiale, care are alta politica financiara ! Acesta e motivul pentru care se incearca invinuirea Rusiei !
Fundamentaliștii Islamici, Frăția Musulmană și CIA – rolul lor de a menține războiul în Orientul Mijlociu
De la Tesla la "Razboiul Stelelor" - Initiativa de Aparare Strategica (SDI) a SUA
Proteste anti-americane la baza NATO de la Incirlik
Frăția Șarpelui – istoria Iluminaților, a Familiilor Regale și a reptilienilor Anunnaki
Le Pen se proclamă „candidatul poporului” şi promite să elibereze francezii de elitele arogante
Cum s-a introdus propaganda GAY în ŞCOLILE din Marea Britanie
Spionul sârb. Șeful serviciilor de informații de la Belgrad a reacționat după anunțul SRI și a vorbit de „servicii secrete din regiune care acționează împotriva Serbiei”. România - Serbia, un război „proxy” între SUA și Rusia, via Ucraina?
Modificări importante anunțate la Facebook: se schimbă modul în care veți vedea postările! Facebook instaurează cenzura!
Globaliștii încearcă să oprească ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Uniunea Europeană este Noua Uniune Sovietică
Legea Copyright-ului - planul Uniunii Europene de a cenzura internetul
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro