Marxismul Cultural: Minoritățile înlocuiesc proletariatul în lupta pentru comunism

by “MINORITĂȚILE înlocuiesc PROLETARIATUL în LUPTA pentru COMUNISM. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală „Marx, Mao și Marcuse”, asta scriau pe ziduri tinerii manifestanți care în 1968 au dus Franța în cea mai grea criză de după al doilea război mondial. Și, oricât ar părea de ciudat, tocmai cel […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“MINORITĂȚILE înlocuiesc PROLETARIATUL în LUPTA pentru COMUNISM. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

„Marx, Mao și Marcuse”, asta scriau pe ziduri tinerii manifestanți care în 1968 au dus Franța în cea mai grea criză de după al doilea război mondial.

Și, oricât ar părea de ciudat, tocmai cel de al treilea element al acestei troici era cel mai important. Prin critica pe care o face teoriei lui Marx, filosoful americano-german este cel care a oferit stângii radicale un discurs pe cât de modern, pe atât de radical. Ideile lui sunt la baza prefacerilor dramatice care răscolesc astăzi Occidentul.

Marcuse s-a născut în Germania, în 1898, într-o familie înstărită și a studiat la școli prestigioase. A fost încorporat în timpul primului război mondial, dar nu a fost trimis pe front. În acest mediu a început să fie interesat de marxism și revoluție.

În 1919, după ce Germania pierde războiul, iar Kaiserul abdică, Marcuse participă într-un Soviet al Soldaților la așa-numita insurecție spartachistă care încerca să aducă bolșevismul în Germania.

După prăbușirea Republicii de la Weimer, Marcuse nu se regăsește în doctrina niciunui partid german de stânga. Ascensiunea nazismului îl silește să părăsească țara,dar nu va renunța însă niciodată la ideea de a da stângii puterea de a declanșa o revoluție victorioasă.

Puțini au intuit,în 1964, când Marcuse publică „Omul unidimensional”, ce impact va avea această carte. Unii au numit-o însă, pe drept, „cea mai subversivă lucrare publicată în secolul 20 în Statele Unite ale Americii”. Marcuse respinge atât capitalismul, cît și comunismul de tip sovietic.

El dezvoltă în „Omul unidimensional” ideile din lucrarea sa precedentă „Eros șcivilizație” și înlocuiește emanciparea proletariatului, atât de dragă materalismului istoric, cu o emancipare individuală de sub constrăngerile unei societăți capitaliste și represive. Ideile lui Marx se topesc în cele ale lui Siegmund Freud.

„Societățile avansate din punct de vedere industrial” creează false nevoi care integrează individul în sistemul de producție și consum prin mass-media, publicitate și actualele moduri de gândre. În fața acestor pericole care opresc individul și societatea din devenirea lor, Marcuse propune „marele refuz”.“[1]

SURSE


  1. https://evz.ro/minoritatile-inlocuiesc-proletariatul-comunism.html
  2. Foto: Internet

Citiți și...

Turcia se aliază cu Rusia și Iran împotriva Iluminaților
Manly Palmer Hall, francmason de gradul 33 - "Învățătura secretă a tuturor timpurilor"
Ce au găsit hackerii în debaraua Fundației pentru o Societate Deschisă a lui George Soros? Cum se influența dezbaterea electorală prin selecția proiectelor finanțate
Massachusetts Institute of Technology (MIT) propune bila metalică antigravitațională – un bun început pentru upgradarea științei contemporane
Barack Obama s-a opus prin veto: Familiile victimelor din 11 septembrie nu pot da în judecată Arabia Saudită
Germania multiculturalistă: Poliția germană face percheziții la persoane care au postat "mesaje extremiste" pe Internet
Marine Le Pen versus Noua Ordine Mondială
Premierul Ungariei, Viktor Orban, despre George Soros: "N-ar trebui să fim surprinși că alte națiuni din Europa, ca românii, macedonenii sau albanezii se mișcă și încearcă să scape de aceste rețele de tip Soros și de filialele lor locale"
Big Brother a fost INSTITUIT în mod OFICIAL pe rețelele de socializare. Totul va fi CENZURAT
Un avion rusesc a efectuat un zbor deasupra Casei Albe și sediului CIA
Oficial de la Varșovia după ce o tânără poloneză a fost violată cu bestialitate de presupuși imigranți pe o plajă din Italia, iar iubitul ei a fost bătut crunt: "Acești refugiați vor în Polonia? Doar peste cadavrul meu!"
Israelul propune o lege care criminalizează filmarea soldaţilor care comit încălcări ale drepturilor omului! Israelul se prezintă ca fiind "singura democrație din Orientul Mijlociu"!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro