Mary Celeste, vasul fantomă

circa 1870: The 100-foot brig Mary Celeste, which set sail from New York in November 1872 with a crew of ten. She was found drifting a month later, with no trace of anyone on board, and the mystery of their disappearance has never been solved. A wood engraving by Rudolph Ruzicaka. (Photo by Keystone/Getty Images)
Distribuie!

„Pe 5 noiembrie 1872, vasul Mary Celeste a plecat din portul New York către Genova, având la bordul său butoaie cu alcool industrial. O lună mai târziu, vasul a fost văzut plutind în apropierea insulelor Azore.

Căpitanului care a zărit-o, David Morehouse, i s-a părut ciudat modul în care aceasta naviga, aşa că şi-a trimis oameni pe corabie să investigheze. Cei care au păşit pe punte au găsit o privelişte care le-a dat fiori. Mary Celeste plutea ca şi cum ar fi fost condusă de  echipaj, deşi la bordul ei nu se afla nimeni.


Nu existau urme de luptă, vasul mai avea provizii de mâncare şi apă pentru încă şase luni, încărcătura părea intactă, dar barca de salvare şi unele instrumente de navigat lipseau. Ultima însemnare în caietul căpitanului fusese cu 10 zile înainte şi nu indica vreun pericol. Şi, totuşi, unde dispăruse întregul echipaj?

S-a speculat fie că a avut loc o revoltă la bord, fie au fost atacaţi de piraţi sau de un animal marin. Cercetările recente înclină spre faptul că din unul dintre butoaie s-ar fi scurs alcool, iar echipajul s-ar fi urcat în barca de salvare de teama unei explozii.


Ei ar fi lăsat hublourile corabiei deschise, pentru a ca aburii alcoolului să se risipească, şi ar fi păstrat o distanţă faţă de corabie. Însă,  barca s-ar fi îndepărtat prea mult şi nu a mai putut ajunge vasul din urmă, iar echipajul ar fi pierit pe mare.”[1]

SURSE

  1. https://clickpentrufemei.ro/disparitii-misterioase/a18512544
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...