• Fără categorie

Matteo Salvini nu vrea ca Banca Italiei să mai dețină controlul asupra rezervelor de aur ale țării: Aurul este al italienilor!

Distribuie!

„Vicepremierul italian Matteo Salvini a lansat ideea de a prelua marile rezerve de aur ale Băncii Italiei, banca centrală a țării. În opinia sa, aurul este proprietatea poporului italian și nimeni altcineva nu are acest drept asupra acestei avuții, nici băncile, nici străinii.

Presa din peninsulă a sugerat că guvernul de coaliție format din Liga lui Salvini și Mișcarea 5 Stele – Di Maio ar putea lua în considerare utilizarea unei părți din rezervele de aur ale  Băncii Italiei  pentru a finanța cheltuielile guvernamentale suplimentare.
Salvini a spus că nu a studiat în profunzime ideea de preluare a rezervelor de aur ale Băncii Italiei pentru a finanța cheltuieli publice suplimentare, dar că „ ar putea fi o idee interesantă” .
Potrivit Consiliului mondial al aurului, rezervele de aur ale Italiei se ridică la aproximativ 2.452 tone, cantitate care, potrivit prețurilor de astăzi, s-ar ridica la aproximativ 103 miliarde de dolari.
Pe primele locuri în topul global al celor mai mari rezerve de aur din lume sunt: SUA cu 8.130 tone, Germania cu 3.381 tone, Italia cu 2.455 tone și Franța 2.430 de tone.
Comentariile recente ale lui Salvini la adresa sistemului bancar din Italia au fost considerate de globaliștii din UE și de instituțiile bancare italiene drept o amenințare la adresa „independenței” băncii italiene.”[1]

„„Aurul aparține poporului, nu bancherilor” – legea propusă de Guvernul italian


Guvernul italian promovează noi legi care contestă controlul din partea băncii centrale asupra rezervelor de aur ale țării. Roma cere ca aurul ţării să fie în proprietate publică.

BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik, Doina Crainic. Coaliția de guvernământ din Italia, formată din Mișcarea 5 Stele și Liga Nordului, a propus două proiecte de lege care au provocat controverse la nivel național, privitoare la sistemul financiar și monetar al țării.

Un proiect de lege poate obliga proprietarii Băncii centrale să-și vândă acțiunile Trezoreriei italiene la prețuri din anii 1930, în timp ce al doilea proiect de lege propune declararea cetăţenilor italieni drept proprietari ai rezervelor Băncii Italiei, potrivit RT.

„Aurul aparține italienilor, nu bancherilor. Suntem gata să luptăm peste tot în Italia și să aducem italieni pe străzi, dacă va fi necesar”, a declarat Giorgia Meloni, liderul partidului de opoziție Fraţii Italiei, citat de Wall Street Journal.

Anterior, Mișcarea 5 Stele și Liga au pus pe seama sistemului actual de guvernare a sistemului monetar al țării pierderile micilor investitori individuali cauzate de recentul declin al mai multor instituții financiare italiene.

Potrivit oficialilor guvernamentali, banca centrală nu a reușit să mențină o supraveghere adecvată a sistemului bancar al țării în timpul ultimei crize care a pus în pericol întregul sistem monetar al Zonei euro.

„Dacă aţi ajuns aici, cu contul curent în deficit, este pentru că poporul care trebuia să controleze lucrurile nu a făcut acest lucru”, a declarat ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, în februarie.

Banca Italiei, care deține 2.534 de tone metrice de aur în valoare de aproximativ 102 miliarde de dolari, se bucură în prezent de independență deplină, procesul de luare a deciziilor fiind total autonom față de guvern.

„Avem nevoie de o schimbare în ceea ce priveşte Banca Italiei dacă ne gândim la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani”, a declarat vicepremierul italian Luigi Di Maio la începutul acestui an, solicitând înlocuirea actualei administrații a autorității de reglementare.

Guvernul de coaliție sprijină deplin ideea ca rezervele de aur să se afle în proprietatea publică și, cu sprijinul părților care reprezintă 60% din parlamentari, proiectul de lege are aparent toate șansele de a fi aprobat. În ceea ce priveşte naționalizarea băncii centrale, Mişcarea 5 Stele susține măsura, în timp ce Liga ezită, ceea ce lasă proiectul de lege fără majoritate, cu 40% sprijin.”[2]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/externe/Matteo-Salvini-nu-vrea-ca-Banca-Italiei-sa-mai-detina-controlul-asupra-rezervelor-de-aur-ale-tarii-Aurul-este-al-ITALIENILOR-154827
  2. https://ro.sputnik.md/International/20190408/25431994/Aurul-aparine-poporului-nu-bancherilor–legea-propusa-de-Guvernul-italian.html
  3. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...