Mayer Amschel Rothschild – părintele fondator al finanțelor internaționale

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mayer Amschel Rothschild (23 februarie 1744 – 19 septembrie 1812) a fost un bancher evreu-german, care a fondat Dinastia Bancara Rothschild sau Casa Rothschild. Mayer Amschel Rothschild este adevaratul autor al lucrarii „Protocoalele Inteleptilor Sionului”, dar si „eminenta cenusie” a organizatiei „Iluminatii din Bavaria”.

Adam Weishaupt, fondatorul oficial al „Iluminatilor din Bavaria” a fost un agent al familiei Rothschild. De asemenea, familia Rothschild a contribuit la edificarea lojilor francmasonice din Europa si la provocarea marilor revolutii francmasonice din 1789, 1830 si 1848, care au avut efect si in Romania sub numele de „Revolutia Pasoptista”, desi in Occident numele era de „Revolutia Franceza”.


Aceeasi familie a provocat caderea monarhiei in vederea inlocuirii acestei forme de conducere cu ideologia socialista/comunista, dat fiind faptul ca tot ei s-au aflat in spatele crearii socialismului/comunismului, desi istoria oficiala ii prezinta drept ideologi pe Karl Marx, Friedrich Engels si Moses Hess.

Familia Rothschild a devenit cunoscuta la sfarsitul Evului Mediu, iar puterea lor a crescut dupa Batalia de la Waterloo, atunci cand un agent al lor a lansat un zvon conform careia Napoleon Bonaparte l-a invins pe Ducele de Wellington, prabusind astfel bursa. Ei, cei care au ticluit acest plan, au cumparat actiunile pe nimic, devenind astfel putrezi de bogati.


La data de 29 iulie 2005, Revista Forbes[1] l-a clasat pe locul sapte din clasamentul celor cei mai influenti 20 de oameni din toate timpurile. Este gresit, daca ne gandim la puterea financiara pe a avut-o.

Un alt exemplu este Nathan Mayer Rothschild, fondatorul Bancii Angliei, care controleaza Wall-Street-ul de astazi, dat fiind faptul ca SUA a ramas in continuare o colonie a Marii Britanii.

Familia Rothschild

„Familia Rothschild sau Casa de Rothschild este o dinastie europeană de origine iudaico-germană, care a întemeiat case bancare și financiare europene începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea. Cinci linii din ramura austriacă a familiei au făcut parte din nobilimea austriacă, fiind numiți baroni ereditari ai Imperiului Habsburgic de către împăratul Francisc al II-lea în 1816.

O altă linie, din ramura britanică a familiei, a fost ridicată la nivelul nobilimii britanice la cererea reginei Victoria. În anii 1800 familia este considerată a fi de departe posesoarea celei mai mari averi private din lume, precum și de departe detinatoarea celei mai imense avutii din istoria lumii moderne.”[2]

Origine

„Primul membru al familiei despre care se cunoaște că a folosit numele „Rothschild” a fost Izaak Elchanan Rothschild, care s-a născut în 1577. Numele înseamnă „Scut Roșu” în germana veche. Ascensiunea familiei pe plan internațional a început în 1744, odată cu nașterea lui Mayer Amschel Rothschild în Frankfurt am Main, Germania.

El era fiul lui Amschel Moses Rothschild, (n. circa 1710), un schimbător de valută care făcea afaceri cu Prințul de Hesse. Născut în ghetoul (numit „Judengasse” sau Aleea evreiască) din Frankfurt, Mayer a întemeiat o casă de finanțe și și-a extins imperiul prin instalarea tuturor celor cinci fii ai săi în cele mai importante cinci centre europene financiare pentru a conduce afacerea.

Mayer_Amschel_Rothschild

Stema familiei Rothschild conține un pumn care strânge cinci săgeți simbolizând cele cinci dinastii stabilite de cei cinci fii ai lui Mayer Rothschild, ca o referință la Psalmul 127: „Ca săgețile în mâinile unui războinic”. Motto-ul familiei apare sub scut în latină: Concordia, Integritas, Industria (Armonie, Integritate, Industria).”[2]

SURSE

  1. http://www.forbes.com/2005/07/21/rothschild-banking-international-cx_0721bizmanrothschild.html
  2. https://ro.wikipedia.org/wiki/Familia_Rothschild

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...