Meditația este benefică pentru oricine

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Meditatia este benefica pentru oricine, oricand. Studiile facute de catre medici in ultimii ani arata nenumaratele beneficii ale acestei practici de origine hindusa, incepand de la reducerea stresului si anxietatii, pana la calmarea durerilor cronice.

In general, oamenii cred ca e necesar sa practice meditatia ani la rand pentru a beneficia de efectele acesteia, insa se inseala.


Iata ce efecte are meditatia, chiar si dupa o singura sesiune:

  • Devii mai putin concentrat asupra propriei fiinte, scapi de tendinta de a analiza in permanenta si totodata iti este stimulata empatia.
  • Centrul fricii din creier – amigdala – este dezactivat in timpul meditatiei, ceea ce inseamna ca stresul si anxietatea sunt ameliorate.
  • Mintea se linisteste – asta nu inseamna ca dupa prima sesiune de meditatie reusesti sa gasesti renumita liniste interioara, ci ca mintea reuseste sa atinga o stare de calm placuta si benefica.
  • Gandurile si starile depresive sunt estompate. O serie de studii facute pe un esantion cumulat de peste 3500 de pacienti depresivi a aratat ca meditatia poate functiona precum un antidepresiv natural.

Daca iti faci un obicei din a medita zilnic, vei reusi sa beneficiezi si de alte efecte ale acesteia:


  • Durerea fizica este estompata, indiferent de cauza acesteia. Activitatea cerebrala este reglata in asa fel incat tu sa nu mai resimti atat de intens durerea fizica.
  • Vei reusi sa te detasezi mai usor de lucrurile ce se petrec in viata ta, fie ele rele sau bune.
  • Devii din ce in ce mai empatic, simtind durerea si suferinta altora si dorind sa le-o alini.”[1]

SURSE

  1. https://www.yogasat.ro/efectele-meditatiei-pentru-incepatori-dar-si-pentru-yoghinii-veritabili
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...