Meditaţia ne poate face mai buni

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Nu credeţi că lumea în care trăim are nevoie de mai multă bunătate? Dacă toţi am încerca să avem un pic de răbdare şi compasiune, nu am trăi mai uşor? Răspunsul cu siguranţă este unul afirmativ. Dar cum să facem ca în vâltoarea contradicţiilor cotidiene interminabile, să nu uităm de cel mai important lucru din viaţă? Se pare că există totuşi un remediu eficient. Potrivit oamenilor de ştiinţă, meditaţia ne poate ajuta să devenim mai buni.

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Northeastern, posibilităţile meditaţiei nu se limitează doar la obţinerea unei stări fizice şi psihologice net superioare. Meditaţia chiar este capabilă să ne facă mai binevoitori.


Potrivit revistei Psychological Science, savanţii au testat mai mulţi participanţi la studiu în ceea ce priveşte compasiunea acestora. În calitate de subiect de cercetare a fost folosită dorinţa fiinţei umane de a ajuta pe cineva care se confruntă cu dureri fizice, în condiţiile în care alte persoane, din imediata apropiere, rămân absolut indiferente. La începutul studiului, doar 15% dintre participanţi au fost dispuşi să intervină şi să ofere ajutor.

Cercetătorii au folosit câteva metode de meditaţie în diferite grupuri de voluntari şi au comparat rezultatele obţinute. S-a dovedit că după meditaţie, circa 50% dintre participanţi şi-au demonstrat disponibilitatea de a ajuta oamenii cu dureri fizice severe. Nu a existat nicio diferenţă între metodele de meditaţie la care s-a recurs pe parcursul studiului.


”O constatare de-a dreptul surprinzătoare” – a declarat autorul studiului, David DeStino. ”Meditaţia i-a făcut pe oameni să acţioneze cu mai multă bunătate şi să acorde ajutor unor suferinzi în momentul în care alţii rămâneau indiferenţi. De obicei, efectul folosirii unui observator extern, care rămâne indiferent la ceea ce se întâmplă, reduce dorinţa de a ajuta. Prin urmare, efectul meditaţiei este cu atât mai surprinzător”.

Studiile anterioare au confirmat deja faptul că meditaţia este în stare să ne schimbe creierul la nivel fizic. Studierea creierului (EEG) a arătat că în timpul meditaţiei creierul produce unde gamma de o intensitate foarte mare, care sunt asociate cu constiinţa, atenţia şi memoria. De asemenea, a fost observată o activitate excesivă în cortexul prefrontal stâng, care creează “un potenţial de fericire fără precedent” şi reduce drastic tendinţele negative.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/meditatia-ne-poate-face-mai-buni—191032
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...