Meditația poate îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar

Distribuie!

„Noi studii sugerează că meditaţia poate aduce diverse beneficii pentru sănătate şi performanţă.

Specialiştii în neuroștiințe spun că această practică ajută la ameliorarea funcţiei sistemului imunitar, reducerea tensiunii arteriale şi consolidarea funcţiilor cognitive.


Cercetatorul japonez Dr. Kazuo Murakami susține în lucrarea sa “Codul divin al vieții” că organismul uman se poate vindeca singur prin activarea/dezactivarea unor gene, la comanda unei minți antrenate.

Schimbarea atitudinii mentale ne permite să depășim emoțiile distructive și să vindecăm organismul.


O minte antrenată se obține prin meditație. Meditaţia trebuie învăţată şi exersată, pentru a fi eficientă, iar atenția concentrată este absolut esențială în acest proces.

Dacă atenţia ne este concentrată, vom conştientiza mai bine stările fiziologice și vom recunoaşte cu mai multă ușurință emoţiile trăite.

Pe de altă parte, neuroplasticitatea și respectiv, realizarea de noi conexiuni interneuronale, nu se pot realiza fără o concentrare focalizată.

Sharon Begley, cercetător științific premiat, spune că: “Dacă o aptitudine devine atât de obișnuită, încât o faci automat, practicarea acesteia nu va mai continua să schimbe creierul.”

Studiile au demonstrat că meditația, prin efectul de reducere a stresului și intensificare a stărilor mentale pozitive, are efecte benefice asupra lungimii telomerilor (capetele protective ale cromozomilor), încetinind îmbătrânirea celulară.

Meditația practicată repetat este utilă și în cazurile persoanelor care suferă de tulburări alimentare, sunt dependente de alcool sau de droguri, au boli de piele, suferă de depresie sau dureri cronice.

„Timpul pe care-l petreci investigându-ți propria minte nu are cum să nu-ți fie de folos” afirmă Clifford Saron, cercetător științific la Universitatea din California.”[1]

SURSE

  1. http://ellascenter.ro/blog/meditatia-poate-imbunatati-functionarea-sistemului-imunitar.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...