Meditația și undele cerebrale

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Meditația este folosită de mii de ani, dar numai în ultimele câteva decenii știința a început să descopere beneficiile meditației folosind instrumente sofisticate cum ar fi neuro-imagistica, imagistica prin rezonanță magnetică, tehnologia de cartografiere a creierului și de cercetare a genelor. Astfel, oamenii de știință au o capacitate fără precedent de a măsura efectul meditației asupra creierului și ale undelor generate de tiparele de gândire.

14-24 Hz – Unde BETA


Frecvențele undelor cerebrale Beta apar între 14-24 Hz și corespund tiparului „minte ocupată”, comun pentru majoritatea dintre noi. Gama de frecvență Beta este caracterizată de un tip de gândire haotic, fragmentat, dezechilibrat, dominat de emisfera stângă a creierului, în mod obișnuit numit „mintea maimuță”.

8-13 Hz – Unde ALFA


Începutul activității echilibrate ale undelor cerebrale are loc în intervalul de frecvență Alfa, între 8-13 Hz. Cu cât o persoană este capabilă să producă în stări obișnuite de conștiință mai multe valuri de unde alfa, cu atât mai ușor este pentru ea să aibă acces la stări de meditație mai profunde.

4-7,5 Hz – Unde THETA

În domeniul de frecvențe Theta, între 4-7,5 Hz, activitatea echilibrată a undelor cerebrale crește. Starea Theta corespunde nivelelor de experiență vizionară, creativă și intuitivă. Acesta este caracterizat prin imagini și viziuni „interioare”, care sunt în relație cu activitatea crescută theta.

0,5-4 Hz – Unde DELTA

Intervalul de frecvență Delta, între 0,5-4 Hz, aduce un nivel de echilibru „dincolo de minte”, care corespunde cu experiența la cel mai subtil nivel de conștientizare posibilă pentru meditație. Acesta este intervalul în care cei care meditează experimentează ceea ce este numit conștiință unificată (unitate cu toate lucrurile).”[1]

SURSE

  1. https://www.heartfulness.ro/despre-meditatie/meditatia-si-undele-cerebrale
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Arhivele rusești – secretul OZN-ului albastru

Milioane de euro pentru UDMR de la Guvernul României și în 2017. Document

Cum operau de la distanță spionii paranormali ai SUA

Satanismul – simbolistică, putere, dominație și control

ONG-iștii vor ca posturile TV ce prezintă adevărul despre acțiunile subversive ale lui George Soros împotriva României să fie amendate de CNA!
Închide