Megalitul Al-Naslaa din Arabia Saudită. Petroglifa este împărțită în două cu o precizie demnă de laserele moderne

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Imaginați-vă că sunteți într-o expediție prin deșert, când deodată întâlniți o piatră uriașă tăiată în jumătate printr-o linie perfectă. Care ar fi primul lucru care îți vine în minte? Megalitul Al-Naslaa este unul dintre cele mai neobișnuite și misterioase petroglife antice din Arabia Saudită. Descoperirile arheologice arată că încă din cele mai vechi timpuri regiunea în care se află piatra a fost locuită.

Megalitul a fost descoperit de Charles Huver în 1883 și, încă de la descoperirea sa, a fost subiect de dezbatere în rândul experților care și-au împărțit opiniile în ceea ce privește originea și modul în care piatra a ajuns să fie împărțită perfect în două. De la fulgere și până la tăierea cu ajutorul unor lasere, speculațiile internauților din întreaga lume a readus acest loc plin de legendă și mister în atenția opiniei publice.


Piatra nu se află chiar în mijlocul pustiului. Potrivit istoricilor, aici, în secolul al VIII-lea î.Hr., se afla o așezare asiriană numită “Oaza Tamya”. Un oraș prosper, bogat în puțuri de apă și clădiri frumoase. În plus, arheologii au descoperit inscripții cuneiforme la baza rocii, care datează din secolul al VI-lea î.en. Ce este și mai interesant, pentru o lungă perioadă de timp, regele babilonian Nabonidus s–a retras la Tayma pentru a se închina și a căuta profeți, încredințând împărăția Babilonului fiului său, Belșațar.

Ce l-a făcut mai exact pe rege să vină aici, nimeni nu știe cu exactitate, însă pentru a lăsa conducerea unui imperiu atât de mare pentru a căuta profeți, nu este un lucru tocmai obișnuit fie și pentru acele timpuri. Acest lucru înseamnă că în această oază din deșert s-a întâmplat ceva demn de luat în seamă și extrem de neobișnuit, dincolo de puterea de înțelegere a acelor oameni.


Potrivit membrilor comisiei saudite pentru turism și arheologie (adică varianta oficială), fenomenul care a împărțit megalitul în două este cât se poate de natural, bucata de rocă fiind fisurată de niște activități vulcanice subterane care au modificat ușor terenul de sub cele două suporturi care susțin megalitul.

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu”[1]

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/megalitul-al-naslaa-din-arabia-saudita-petroglifa-este-impartita-in-doua-cu-o-precizie-demna-de-laserele-moderne-cine-sau-ce-a-taiat-uriasa-piatra-cu-semne-din-secolul-al-viii-lea-i-hr
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Operațiunea militară Highjump (1946-1947), Amiralul Richard Byrd și Antarctica
Un labirint subteran antic a fost descoperit in Egipt cu ajutorul satelitilor geostationari ! 3000 de camere pline cu hieroglife identificate !
Tăblițele de Smarald ale lui Thoth Atlantul conțin istoria omenirii, informații despre Camera Înregistrărilor de sub Marea Piramidă din Egipt și au o vechime de 36.000 de ani
Frăția Șarpelui: Zeii-șarpe și familiile regale - reţeaua de societăţi secrete este instrumentul lor de manipulare subtilă a omenirii şi de introducere a planurilor lor de dictatură planetară printr-un guvern mondial
Enigmele vaselor fantomă
Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii
Colaborarea dintre Guvernul SUA și anumite grupări extraterestre. La data de 22 februarie 1954, la baza militară Edwards, California, s-a produs o vizită istorică a unui echipaj extraterestru din specia „micii cenuşii“. La această primire a fost prezent preşedintele SUA, Dwight Eisenhower, asistat de o comisie din care făcea parte şi fostul agent secret William Cooper, care, ulterior, a dezvăluit totul, motiv pentru care a fost asasinat
Lumea de dincolo de poli, un mister incredibil
Misterioasele cranii de cristal, bănci de informații despre alte civilizații
Contele de Saint Germain sau omul nemuritor
Canada: Misterul zumzăitului care îi deranjează pe locuitorii din Windsor
Ce se ascunde oare sub castelul Balmoral al familiei Windsor sau sub castelul Glamis din Scoţia, din acel ţinut-cheie al descendenţilor Iluminaţi?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...