Megalitul Al-Naslaa din Arabia Saudită. Petroglifa este împărțită în două cu o precizie demnă de laserele moderne

Distribuie!

„Imaginați-vă că sunteți într-o expediție prin deșert, când deodată întâlniți o piatră uriașă tăiată în jumătate printr-o linie perfectă. Care ar fi primul lucru care îți vine în minte? Megalitul Al-Naslaa este unul dintre cele mai neobișnuite și misterioase petroglife antice din Arabia Saudită. Descoperirile arheologice arată că încă din cele mai vechi timpuri regiunea în care se află piatra a fost locuită.

Megalitul a fost descoperit de Charles Huver în 1883 și, încă de la descoperirea sa, a fost subiect de dezbatere în rândul experților care și-au împărțit opiniile în ceea ce privește originea și modul în care piatra a ajuns să fie împărțită perfect în două. De la fulgere și până la tăierea cu ajutorul unor lasere, speculațiile internauților din întreaga lume a readus acest loc plin de legendă și mister în atenția opiniei publice.


Piatra nu se află chiar în mijlocul pustiului. Potrivit istoricilor, aici, în secolul al VIII-lea î.Hr., se afla o așezare asiriană numită “Oaza Tamya”. Un oraș prosper, bogat în puțuri de apă și clădiri frumoase. În plus, arheologii au descoperit inscripții cuneiforme la baza rocii, care datează din secolul al VI-lea î.en. Ce este și mai interesant, pentru o lungă perioadă de timp, regele babilonian Nabonidus s–a retras la Tayma pentru a se închina și a căuta profeți, încredințând împărăția Babilonului fiului său, Belșațar.

Ce l-a făcut mai exact pe rege să vină aici, nimeni nu știe cu exactitate, însă pentru a lăsa conducerea unui imperiu atât de mare pentru a căuta profeți, nu este un lucru tocmai obișnuit fie și pentru acele timpuri. Acest lucru înseamnă că în această oază din deșert s-a întâmplat ceva demn de luat în seamă și extrem de neobișnuit, dincolo de puterea de înțelegere a acelor oameni.


Potrivit membrilor comisiei saudite pentru turism și arheologie (adică varianta oficială), fenomenul care a împărțit megalitul în două este cât se poate de natural, bucata de rocă fiind fisurată de niște activități vulcanice subterane care au modificat ușor terenul de sub cele două suporturi care susțin megalitul.

Traducere și adaptare: Radu Ungureanu”[1]

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/megalitul-al-naslaa-din-arabia-saudita-petroglifa-este-impartita-in-doua-cu-o-precizie-demna-de-laserele-moderne-cine-sau-ce-a-taiat-uriasa-piatra-cu-semne-din-secolul-al-viii-lea-i-hr
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Antarctica își dezvăluie misterele. Piramide stranii și civilizații necunoscute
Războaiele atomice din antichitate - civilizațiile din antichitate cunoșteau energia atomică
Orașele subterane și porțile spre tărâmul celălalt
Misterul piramidelor din Tenerife. Cine au fost constructorii neobișnuitelor structuri?
Descriere detaliată a unui OZN de către un eminent savant din China antică
Piramidele misterioase din Triunghiul Bermudelor
Scrieri unice, care pot schimba istoria lumii, descoperite în Georgia
Operațiunea Highjump: În 1946-1947, amiralul Richard E. Byrd a condus 4.000 de militari din SUA, Marea Britanie și Australia într-o invazie a Antarcticii, crezând că vestitele submarine naziste, lideri de top și trupe militare s-ar ascunde acolo
Implicarea extratereștrilor în evoluția oamenilor
Bazele subterane ultrasecrete sunt o realitate obişnuită pentru bugetele negre, care se află la dispoziţia conducătorilor Noii Ordini Mondiale
Nikola Tesla: Experimente realizate în minte
Un alt om de ştiinţă care a lucrat în Zona 51 şi care a dorit să facă totul public a fost fizicianul Michael Wolf. Declaraţiile sale au fost mult mai detaliate, ceea ce a determinat din partea agenţiilor americane însărcinate cu păstrarea secretului despre extratereştri, atacuri violente la persoana lui. El a dezvăluit faptul că LED-urile (diode emiţătoare de lumină), superconductivitatea şi tehnologia fibrelor optice se numără printre tehnologiile descoperite prin cercetările realizate asupra resturilor navelor extraterestre prăbuşite

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...