Metode principale prin care prezentatorii din mass-media manipuleaza oamenii ! O data cunoscute aceste metode, veti constata ca majoritatea presei este plina de astfel de "jurnalisti" !

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nu poti intretine un popor la un nivel de prostie ce a atins deja cote paroxistice, fara sa ai la indemana niste marionete, abile, care poarta denumirea de “jurnalisti”. Desigur ca acestia, nu fac decat sa puna intr-o lumina foarte proasta profesia, frumoasa, de a fi jurnalist, de aceea nu trebuie sa-i condamnam pe toti in bloc. Fara indoiala ca, marile trusturi de presa, atat cele din Romania, cat si cele din strainatate, cu exceptia catorva, au contribuit, contribuie si inca vor contribui la mentinerea unei stari de letargie in randul oamenilor.

media-manipulation

Lectorul Oreste Teodorescu, explica pe site-ul sau cateva forme de manipulare prin mass-media. El fiind lector la Facultatea de Jurnalism, din cadrul Universitatii Hyperion, din Bucuresti, cunoaste, foarte bine, aceste elemente:


“- Evitarea. Nu vorbeşte niciodată despre probleme în mod direct şi nici nu argumentează într-o manieră constructivă. Evită de obicei citatele sau trimiterile la referinţe. Insinuează în schimb contrariul. Virtual, toată prezentarea sa insinuează că autoritatea în materie şi experţii nu au nici o credibilitate.
– Selectivitatea. Tinde să-şi aleagă cu atenție adversarii, fie aplicând abordarea “loveşte şi fugi” împotriva comentatorilor simpli care îi susţin pe adversarii săi, fie se concentreză mai serios pe adversarii-cheie care sunt cunoscuţi pentru abordarea directă a problemelor.
– Coincidența. Manipulatorul are tendinţa de a apărea brusc când se discută un subiect controversat, deşi n-a mai participat public la o discuţie generală despre acesta. De asemenea, are tendinţa de a dispărea odată ce subiectul nu mai este interesant pentru mase. El este desemnat să participe la discuţie şi pleacă atunci când motivul dispare.
– Echipa. Dezinformatorii tind să funcționeze în grupuri cu aceeaşi opinie şi/sau opinii complementare. Uneori, un participant se va infiltra în tabăra adversă pentru a deveni sursa unui argument de tip sperietoare sau va utiliza alte tehnici concepute să reducă forța loviturii adversarului.
– Anti-conspiraţionism. .Aratand dispreț pentru teoreticienii conspirației,manipulatorul se va concentra pe apărarea singurului subiect, cel al conspiraţiei, abordat într-un nou grup. Unii ar putea crede că dezinformatorul este acolo pentru a încerca să demonstreze că toată lumea e nebună în legătură cu orice subiect, sau pur și simplu pentru a ignora grupul pentru care îşi exprimă un asemenea dispret
– Emoții artificiale. Dezinformatorul are un sentimentalism ciudat, “artificial”, o capacitate de a persevera şi de a persista chiar şi când se confruntă cu un val de critici copleșitoare şi intolerante. Oamenii obişnuiţi, atunci când răspund cu furie, de exemplu, își exprimă animozitatea prin respingere. Manipulatorul va avea în general probleme pentru a-şi menţine imaginea, publicul fiind capricios în privinţa pretinselor emoții şi stilului de comunicare calm și impasibil. În mod obişnuit, un individ rațional, primind atâtea critici, îşi face cu adevărat griji despre ce pot crede ceilalţi despre el și va încerca să-şi îmbunătățească stilul de comunicare sau pur și simplu va renunţa.
– Incoerenta. Agresorul in comunicare are, de asemenea, tendinta de a face greșeli care trădează adevăratele sale motivații. Acest lucru se poate datora faptului că nici el nu știe cu adevărat subiectul. De multe ori, dezinformatorul citează pur și simplu informații contradictorii care se neutralizează reciproc.”[1]

Referitor la punctul “anti-conspirationism”, presa, iar aici ma refer la cea din Romania, evita sa discute aceste subiecte din domeniul conspiratiilor cu invitati in studiu, pentru ca atunci, ei, stiind ca noi, avem foarte multe argumente, nu se va mai putea folosi sintagma “Teoria Conspiratiei”, pentru ca insasi ideea de “teorie”, va fi destramata de dovezile, pe care noi, le detinem.

In acelasi timp, presa oficiala, a mai inceput sa preia articole din domeniul conspiratiilor, cum ar fi “planul de reducere al populatiei planetei”, “atacurile de la WTC” s.a.m.d., asta pentru ca au vazut, cum multi oameni devin din ce in ce mai atrasi de aceste informatii.


SURSE

1. http://codulluioreste.ro/cateva-elemente-care-tradeaza-un-manipulator-mediatic/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Cum l-a ajutat apartenența la francmasonerie pe senatorul Verestoy Atilla să ajungă unul dintre cei mai bogați politicieni
Tupeu al ambasadelor SUA si Marii Britanii de a ordona Parlamentului si Guvernului ce sa faca in Romania ! Aceste ambasade incalca Conventia de la Viena din anul 1961 !
Sat întreg din Bihor revendicat de urmașii unui nobil maghiar
Coroana regală e o piesă de muzeu! România este Republică!
Minciuna "pestei porcine africane" distruge agricultura: Fermierii obligați să neutralizeze culturile din zonele unde au murit mistreți cu "pestă porcină africană"
Atentatul cu bombă din Senatul României din 1920 a fost orchestrat de către evreul comunist Max Goldstein
Procurorul șef al DNA, Dr. Laura Codruța Kovesi și Procurorul General al României, Augustin Lazăr, rămân în funcții pentru că sunt oamenii americanilor și au imunitate absolută din partea americanilor indiferent ce ar face în România
Înalta Curte a oprit jaful de la Nadăș. Un sat întreg fusese retrocedat ilegal unor falși moștenitori
Transilvania retrocedată nelegal
Prima victorie a Partidului Noua Dreaptă: stoparea înfiinţării centrelor pentru imigranţi de la Tăşnad, Bumbeşti Jiu şi Câmpulung Muscel!
Prinși cu “Black Card”-uri de la Soros!
Despre neoliberalism și originile sale. Neoliberalismul, controlul oligarhiei bancar-corporatiste asupra oamenilor. Neoliberalismul înseamnă privatizări, liberalizări, descentralizare, regionalizare, diminuarea rolului statului în economie, facilităţi fiscale pentru corporaţii şi bănci, reducerea asistenţei şi ajutoarelor sociale, acorduri cu FMI, "investitori străini", scumpirea prețurilor și sărăcirea oamenilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro