Mielul sacrificat de Paște: O tradiție … mai greu de digerat

Distribuie!

„Se apropie Pastele – pentru multi este o ocazie de reuniuni de familie, intalniri cu rude apropiate, mancare buna si companie placuta. Si, desi sarbatorile Pascale sunt un omagiu adus vietii, ele includ si sacrificiul unui animal bland si inofensiv – mielul.

Indiferent de semnificatia religioasa a jertfei, este greu de inteles de ce celebrarea vietii se face prin uciderea unui pui de animal. Lumea in care traim este, oricum, plina de suferinta si moarte. Comemorarea vietii nu ar trebui sa includa niciuna dintre aceste doua lucruri. Daca lumea ar folosi sarbatorile ca ocazie de comemorare a vietii prin manifestari de compasiune…am trai intr-o realitate foarte diferita.


Perpetuarea acestei traditii este cu atat mai ciudata cu cat vine in contradictie cu propria noastra cultura fata de miei. Acestia se regasesc in toate lucrurile legate de copii – carti, animale de plus, haine, jucarii, decoratiuni, cantece si povesti. Ii asociem cu copiii nostri, pentru ca sunt atat de inocenti si plini de viata si facem toate aceste lucruri din motive bine intemeiate.”[1]

Mai multe pe larg aici -> https://viataverdeviu.ro/mielul-de-paste


SURSE

  1. https://viataverdeviu.ro/mielul-de-paste
  2. Foto: luminarasaritului.wordpress.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...