Mihai Șora, fost consilier al bolșevicei Ana Pauker, este un important susținător al Mișcării #Rezist! Mișcarea #Rezist este o mișcare neomarxistă/progresistă/liberală/globalistă, care susține Noua Ordine Mondială!

Distribuie!

„Jurnalistul Bogdan Stoica: Dacă ai vreun prieten care-l glorifică pe Mihail Șora, spune-i că…

Mihai Șora a devenit un fel de port-drapel al protestelor din ultimii ani, fiind prezentat ca un fel de reper moral datorită vârstei sale venerabile, dar și ca reprezentant al României interbelice, a generației de aur a intelectualilor români.

Jurnalistul Bogdan Stoica scrie însă că nu este cazul. Într-un text publicat pe facebook, acesta face o scurtă trecere în revistă a biografiei lui Mihai Șora.

„Dacă ai un prieten prost care-l glorifică pe filozoful și scriitorul Mihai Sora, spune-i că:
– Mihai Șora era în Franța în 1947, când au venit comuniștii la putere în Romania, și a venit de dragul lor în țara, singur-singurel, în 1948.
– Mihai Șora a fost consilierul celui mai crunt și nenorocit activitist politic adus de ruși: kominternista Ana Pauker.
– in anii ’50, cei mai crunți ani de teroare ideologică din istoria comunismului românesc, Mihai Șora era șef la Editura de Literatură. Adică șeful cenzorilor comuniști, exact când dacă scriai ceva puteai ajunge la pușcărie sau la Canal.
– Mihai Șora a făcut parte din primul guvern al României de după revoluție, ala plin de pro-rusii lui Ion Iliescu și condus de Petre Roman, fiul lui Walter Roman, care fusese prieten bun cu Ana Pauker.
– daca Mihai Șora vrea ca oamenii să stea în stradă, fiți siguri ca și rusii vor asta. Omul este promovat asiduu de toate site-urile de propagandă pro-ruse, inclusiv de Sputnik (Vice-ul rușilor)”.
Anterior, fostul premier Petre Roman a negat faptul că Șora și-ar fi dat demisia în urma mineriadei din iunie 1990, o altă legendă țesută în jurul acestuia.
„Sunt surprins de povestea asta. Nu e adevărat deloc. Dl.Mihai Șora nu a demisionat și nici nu a avut vreo tentativă de a demisiona din guvernul meu, nu știu cum și de unde a putut să apară o asemenea informație. Nu doar că nu a demisionat în semn de protest față de venirea minerilor, dar, dacă vă amintiți, în ziua de 16 iunie 1990, cabinetul meu a emis un comunicat de presă în care, între altele, înfieram extrem de tăios pe vreo patru pagini evenimentele din 13 iunie. Ori, îmi amintesc că dl.Șora fusese acolo, în ședința de guvern, există stenograme ale discuțiilor. Și Pleșu – cel care îl propusese pe Mihai Șora drept ministru, în decembrie 1989 – și Șora au fost oripilați în acea ședință de guvern de ce s-a întîmplat în 13 iunie.
Și eu vă spun cine anume a venit la mine și a spus ”Noi vrem să rămînem în guvern”: domnii Șora și Paul Cornea. ”Am fi încîntați să rămînem în guvern” mi-au spus.
Paul Cornea era un prieten al lui, un fost mare activist comunist, pe care dl.Șora îl adusese în minister ca ministru adjunct.
În anul acela a existat o singură încercare de demisie, dl.Andrei Pleșu, în decembrie 1990, cînd a fost povestea cu Regele, dar după o discuție severă cu mine în ședința de guvern, s-a răzgîndit.
Deci, nici vorbă ca dl.Șora să fi demisionat din guvern. Nu e adevărat”, a spus Petre Roman pentru inpolitics.

O altă ispravă a lui Șora a fost ordinul de eliminare a 14 clase cu predare în limba română de la Liceul Bolyai Farkaș din Târgu Mureș, Gestul a declanșat protestul spontan al elevilor și a sporit conflictul inter-etnic ce avea să aibă ca punct culminant evenimentele din 19-21 martie.

În urma gestului, copiii au ieșit în curtea liceului și au scandat: „Suntem frați, nu ne separați!” și „Suntem de naționalitate copii!” . Menționăm că un rol decisiv în decizia lui Șora i-a aparținut Smarandei Enache, actuală membră a Grupului de Dialog Social și fostă activistă PCR.
Într-un interviu acordat presei franceze, în 1990, Șora deplângea faptul că Iliescu și conducerea de-atunci a României doreau – cel puțin formal – dezlipirea Basarabiei și Bucovinei de la URSS, dar refuzau același lucru pentru Transilvania.”[1]

 

„Mihai Șora agitator comunist în perioada comunistă, între anii 1948 – 1952


Jurnalistul Dan Andronic a publicat pe pagina sa de Facebook un document care arată că scriitorul Mihai Șora, extrem de activ în ultima perioadă la protestele #rezist de la guvern, a fost unul din „agitatorii comuniști” din perioada 1948-1951, scrie evz.ro.

„Avantajul scormonirii prin arhive este acela că uneori dai peste chestii neașteptate. Ceea ce găsesc, întâmplător, mă determină să spun că ceea ce este fascinant în istorie este faptul că situațiile se repetă. Cum ar fi situația determinată de facsimilulul de mai jos. Cine era „agitator cu munca la țară” în anii 1948-1951? După, absolvise Universitatea de Partid. Ghiciți! Ce însemna aia agitator în anii 50? Un soi de persoană care duce muncă de agitație politică, de lămurire, convingere și mobilizare a maselor în vederea unei acțiuni. (DEX) Adică înscrierea în partidul comunist, colectivizarea, predarea cotelor, identificarea și pedepsirea chiaburilor… Sau după cum spunea LENIN: [Propagandistul] trebuie să dea «multe idei», atît de multe, încît numai un număr (relativ) mic de persoane vor putea să-și însușească dintr-o dată toate aceste idei în totalitatea lor… AGITATORUL însă, vorbind despre aceeași chestiune, va alege exemplul cel mai izbitor și mai cunoscut auditorului. Sau citând din SCÎNTEIA, 1953:
„Datoria agitatorilor este de a sprijini puternic extinderea sistematică a metodelor înaintate, de a fi ei înșiși, prin munca lor, în aplicarea metodelor înaintate, un exemplu vrednic de urmat”. Această notă din dosarul de cadre aparține lui MIHAI ȘORA. După cum vă spuneam, Istoria se repetă!”, a comentat jurnalistul Dan Andronic.”[2]


Mișcarea #Rezist este o mișcare neomarxistă/progresistă/liberală/globalistă, care susține Noua Ordine Mondială. George Soros este un finantator al stangii radicale, cu care doreste sa darame guvernele legitime si sa preia puterea prin forta si anarhie, asa cum au facut-o in Ucraina, in 2014, in timpul Euromaidanului, dupa ce Presedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a refuzat sa adere la UE.

Miscarea #Rezist a aparut prima data in SUA, imediat dupa ce Donald Trump a castigat alegerile prezidentiale. La scurt timp, miscarea de extrema stanga a aparut si in Romania.

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Jurnalistul-Bogdan-Stoica-Daca-ai-vreun-prieten-care-l-glorifica-pe-Mihail-Sora-spune-i-ca…-151596
  2. http://www.napocanews.ro/2018/07/mihai-sora-agitator-comunist-in-perioada-comunista-intre-anii-1948-1952.html
  3. Foto: inpolitics.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Klaus Iohannis a primit premiul Kalergi. Contele Kalergi, promotor fanatic al Statelor Unite ale Europei, mason în loja Humanitas și lăudător al lui Troțki, a scris că rasa viitorului în Europa va fi „negroid-eurasiatică”
Premierul României, Sorin Grindeanu, susținătorul vaccinării și legilor Big Brother, omul globaliștilor SUA-UE
Fără supermarketuri în orașe
SUA trimit 1.000 de militari în România pentru "a ne apăra de Rusia cea rea a dictatorului Putin"
Rezoluția Parlamentului European condamnă referendumul din România pentru redefinirea familiei
Uniunea Europeană - Noua Uniune Sovietică
"Liberalizarea prețurilor" - metoda prin care globaliștii măresc preturile. Economia de piață este foarte profitabilă, dar numai pentru samsari. Mai exact samsarii străini
De ce nu va reuși "Revoluția Sexuală" la comandă în România? "A încredința copilul unor cupluri de homosexuali este de neconceput"
Comisarul European pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, îi insultă pe cei care se opun vaccinării: "Rușine anti-vaccinistilor! Decesul fiecarui copil care a murit în Europa de rujeolă cade în responsabilitatea celor care răspândesc astfel de minciuni în media"
Războaiele şi comunismul sunt creații masonice
Aproximativ 2.000 de persoane, la marşul pentru autonomie de la Târgu Mureş! "Ținutul Secuiesc" a fost și va rămâne Pământ Românesc!
La Iași, voluntarii care împart materiale informative au fost scuipați și agresați. Corturile stradale au fost vandalizate

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...