Mihai Tudose nu cedează și anunță repercusiuni în cazul părinților care refuză programul de vaccinare: Calea ar putea fi decăderea din drepturi

Distribuie!by “Premierul Mihai Tudose a declarat că pe tema programului național de vaccinare s-au identificat ca probleme lipsa de implicare a unor medici, gradul scăzut de conștientizare în rândul populației asupra riscurilor nevaccinării, el adăugând că în privința părinților care se dovedesc „îndărătnici” pe acest subiect se caută soluții care […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Premierul Mihai Tudose a declarat că pe tema programului național de vaccinare s-au identificat ca probleme lipsa de implicare a unor medici, gradul scăzut de conștientizare în rândul populației asupra riscurilor nevaccinării, el adăugând că în privința părinților care se dovedesc „îndărătnici” pe acest subiect se caută soluții care să fie implementate în noua lege a vaccinării, una dintre cele luate în calcul fiind decăderea din drepturile părintești pentru cei care refuză vaccinarea.

„În primul rând am reușit să facem o inventariere a problemei. Trebuie să recunoaștem că e o problemă în România. (…) Prima dată am văzut cum stăm că au fost vaccinuri sau nu, că au fost și nu au fost distribuite și puse în operă. Domn’e, până la urmă eu mă așteptam ca la un medic responsabil (…) care dorește să facă programul de vaccinare să spună, să țipe, să vină la dumneavoastră în studio să spună: ‘uite, domn’e, ce face statul ăsta, nu-mi dă vaccinuri’, ori constatăm ulterior că pe anumite zone vaccinurile existau, dar nu s-a ocupat nimeni de acest lucru, pe principiul vine copilul singur, e în regulă, nu vine, asta e viața, înseamnă că nu a vrut. Nu se poate așa ceva”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.
Premierul a subliniat, totodată, importanța campaniei de conștientizare a populației despre riscurile la care sunt expuși copiii prin nevaccinare dusă în ultima perioadă prin intermediul mijloacelor mass-media, dar și a rețelelor de socializare.
„Mulțumesc tuturor televiziunilor, tuturor canalelor media, inclusiv acelei lumi nou create gen facebook, comunicare electronică, care a devenit foarte activă în susținerea acestui demers și cu efect extraordinar, a început efectiv să crească procentul (de vaccinare — n.r.) în ultimele două săptămâni. (…) datorită dumneavoastră, datorită acelor oameni minunați care au înțeles că e datorie și a lor ca români să convingă pe cât mai mulți că nu e un moft, că au fost boli eradicate în lumea aceasta prin simpla vaccinare”, a declarat Tudose.
Acesta a explicat că există, totuși, cazuri de părinți care refuză vaccinarea nu din lipsă de informare, ci „pentru că nu vrea, că nu vrea, că așa i-a intrat lui în cap”.
„Deocamdată, eu cred că trebuie să depășim următoarele două stadii, primul, de conștientizare și al doilea de efort susținut al medicilor”, a spus Tudose.
Premierul a adăugat că în cazul celor „îndărătnici” va trebuie găsită „o altă soluție”, și nu a exclus introducerea în noua lege a vaccinării a măsurii decăderii din drepturi pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor lor.

„Încercăm să găsim niște formule care să dea rezultate și avem discuții în momentul acesta cu niște specialiști în domeniul protecției copilului…un părinte poate fi decăzut din drepturi și dacă nu-și tratează copilul de răceală sau de gripă și atunci Protecția Copilului intervine și salvează copilul. Cred că tot aceasta este calea până la urmă. Nu poți să spui că ești părinte, ai trei copii, să spui: ‘nu-i vaccinez că ai mei nu se îmbolnăvesc’. În general se cam îmbolnăvesc”, a mai declarat Tudose.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Mihai-Tudose-nu-cedeaza-si-anunta-repercursiuni-in-cazul-parintilor-care-refuza-programul-de-vaccinare-Calea-ar-putea-fi-decaderea-din-drepturi-145095
  2. Foto: Marius Dumbraveanu/Mediafax.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

București, 22 octombrie 2017: Protest împotriva vaccinării obligatorii
„Au vrut să ne intimideze!” Jandarmii i-au dat avertisment organizatoarei protestului contra vaccinării obligatorii pentru că a stat cu 2 minute în plus în Piața Unirii, față de ora autorizată! În Piața Victoriei din București, protestele #Rezist sunt fără autorizație și sunt tolerate de autorități!
De ce se evită o dezbatere pe tema vaccinării?
ANPC a cerut eliminarea propoziției „Vaccinurile nu sunt sigure” de pe panoul de informare expus la Brașov. Argumentul oficialilor: „Informația / afirmațiile afișate induc în eroare consumatorul mediu”. ANPC minte, afirmațiile afișate nu induc în eroare oamenii, ci îi informează!
Protestele împotriva legii vaccinării obligatorii din România - 22 octombrie 2017
Prof. Dr. Pavel Chirilă, mesaj pentru „Binomul APADOR-CH - Adriana Săftoiu”: Dacă după aprobarea Legii obligativității va apărea primul caz paralizat sau decedat, conștiința voastră vă va fi judecător și de ea nu vă poate apăra nimeni
Gheorghe Piperea: “Vaccinarea obligatorie e neconstituțională!”
Vaccinurile pot declanșa autismul
Legea vaccinării obligatorii: Cum ni se impune obligativitatea
Mărturia cutremurătoare a unui tată din Timișoara care și-a vaccinat fetița cu ROR: „Întâi a fost febra. 39 de grade. Apoi nu a mai scos un cuvânt. Până la patru ani”
Miercuri erau 64 de cazuri de rujeolă, joi erau 37
Patriarhia Română: "Preoții să susțină vaccinarea!" Mai e vreo îndoială cine e în fruntea BOR?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro