Mii de evrei ultraortodocși protestează împotriva serviciului militar obligatoriu

Distribuie!by “Mii de evrei ultraortodocși au manifestat din nou luni la Ierusalim împotriva serviciului militar obligatoriu, provocând confruntări cu polițiștii și paralizând traficul într-o parte a orașului, informează AFP. Manifestanții au blocat unul dintre principalele puncte de intrare și ieșire din Ierusalim în direcția Tel Aviv-ului, precum și una dintre […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Mii de evrei ultraortodocși au manifestat din nou luni la Ierusalim împotriva serviciului militar obligatoriu, provocând confruntări cu polițiștii și paralizând traficul într-o parte a orașului, informează AFP.

Manifestanții au blocat unul dintre principalele puncte de intrare și ieșire din Ierusalim în direcția Tel Aviv-ului, precum și una dintre arterele principale ale orașului pe care circulă tramvaiul. Pentru a-i dispersa, polițiștii au recurs la un tun cu apă pentru a-i uda pe protestatari cu un lichid pestilențial, relatează un corespondent al AFP.


Protestul a dat naștere unor ciocniri cu polițiștii, dar și cu trecători. În jur de zece protestatari au fost arestați, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld.

Manifestanții, descriși de poliție ca aparținând aripii radicale a populației religioase, se mobilizează de mai multe săptămâni împotriva obligației de a efectua serviciul militar la fel ca și compatrioții lor.


Joia trecută, mii de protestatari au ieșit pe străzi în Ierusalim și în alte orașe, cauzând aceleași probleme. Poliția a arestat 120 de oameni.

Ultraortodocșii respectă cu strictețe regulile iudaismului în toate aspectele vieții cotidiene și spirituale. Ei consideră încorporarea o sursă de tentații pentru cei tineri, ieșiți din lumea fermă a rugăciunii și studiului religios cărora, în marea lor majoritate, ei se consacră în mod exclusiv.

O decizie de la începutul lui septembrie a Curții Supreme ce decreta că ultraortodocșii trebuie să efectueze stagiul militar la fel ca ceilalți israelieni și arestarea mai multora dintre cei care nu s-au prezentat la centrul de încorporare au suscitat furia în cadrul acestei comunități influente, ce reprezintă 10% din populația Israelului și este reprezentată în guvern.

Serviciul militar în Israel, obligatoriu fără excepție de la vârsta de 18 ani, este de doi ani și opt luni pentru bărbați și de doi ani pentru femei.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Sorin Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/23/mii-de-evrei-ultraortodocsi-protesteaza-impotriva-serviciului-militar-obligatoriu-18-49-47
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Viktor Orban vrea să introducă în şcoli „ore de educaţie fizică patriotică“
Generalul Emil Străinu în Zona 51
Tot mai multe persoane care au făcut operații de schimbare de sex regretă decizia și vor „inversarea”. Medic specialist: Poate fi devastator să asculți poveștile lor. Cu toate astea, mulți preferă să tacă
Italienii ne ucid ciocarliile pentru restaurantele lor ! Semnati petitia pentru oprirea barbariei !
Primul animal modificat genetic vândut în supermarketurile din Canada fără etichetarea obligatorie
Filmele Horror - o adevarata problema pentru sanatatea mintala a oamenilor! Iluminatii promoveaza filmele horror pentru a alimenta rautatea si sadismul din fiinta umana, pentru a-i putea controla usor pe acesti oameni!
"Șervețelele demachiante pot provoca reacții alergice din cauza conservanților"
Dispariţia albinelor ameninţă omenirea
Test hormonal pentru a va cunoaste "sexul" creierului !
Protestul ONG-urilor lui George Soros și al Multinaționalelor din Piața Victoriei împotriva Guvernului (8 februarie 2017): "Un banner, care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești, este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei, deoarece au fost deranjați de mesaj"
Romania a fost prima tara din lume care a avut sonda petroliera, o rafinarie petroliera si care a exportat benzina pentru prima data !
Asasinarea masonului Roberto Calvi ("Bancherul lui Dumnezeu") la ordinul lojii masonice Propaganda Due (P2)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro