Mii de evrei ultraortodocși protestează împotriva serviciului militar obligatoriu

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Mii de evrei ultraortodocși au manifestat din nou luni la Ierusalim împotriva serviciului militar obligatoriu, provocând confruntări cu polițiștii și paralizând traficul într-o parte a orașului, informează AFP.

Manifestanții au blocat unul dintre principalele puncte de intrare și ieșire din Ierusalim în direcția Tel Aviv-ului, precum și una dintre arterele principale ale orașului pe care circulă tramvaiul. Pentru a-i dispersa, polițiștii au recurs la un tun cu apă pentru a-i uda pe protestatari cu un lichid pestilențial, relatează un corespondent al AFP.


Protestul a dat naștere unor ciocniri cu polițiștii, dar și cu trecători. În jur de zece protestatari au fost arestați, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld.

Manifestanții, descriși de poliție ca aparținând aripii radicale a populației religioase, se mobilizează de mai multe săptămâni împotriva obligației de a efectua serviciul militar la fel ca și compatrioții lor.


Joia trecută, mii de protestatari au ieșit pe străzi în Ierusalim și în alte orașe, cauzând aceleași probleme. Poliția a arestat 120 de oameni.

Ultraortodocșii respectă cu strictețe regulile iudaismului în toate aspectele vieții cotidiene și spirituale. Ei consideră încorporarea o sursă de tentații pentru cei tineri, ieșiți din lumea fermă a rugăciunii și studiului religios cărora, în marea lor majoritate, ei se consacră în mod exclusiv.

O decizie de la începutul lui septembrie a Curții Supreme ce decreta că ultraortodocșii trebuie să efectueze stagiul militar la fel ca ceilalți israelieni și arestarea mai multora dintre cei care nu s-au prezentat la centrul de încorporare au suscitat furia în cadrul acestei comunități influente, ce reprezintă 10% din populația Israelului și este reprezentată în guvern.

Serviciul militar în Israel, obligatoriu fără excepție de la vârsta de 18 ani, este de doi ani și opt luni pentru bărbați și de doi ani pentru femei.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Sorin Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/23/mii-de-evrei-ultraortodocsi-protesteaza-impotriva-serviciului-militar-obligatoriu-18-49-47
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

„Vestele galbene” și naționaliștii reprezintă majoritatea electoratului european. Oamenii nu mai au nicio încredere în politicieni și sistemele politice de la nivel național și european
Der Spiegel: "Serviciile secrete germane ar fi spionat mai multe instituții media străine"
Dacă oamenii ar dispărea mâine, v-aţi întrebat cum ar arăta planeta noastră? Un videoclip fascinant arată cum s-ar transforma pământul încă din primele ore
Municipiul Cluj-Napoca are cel mai curat aer din Europa !
Primarul Veneției a decis să amplaseze lunetiști în puncte turistice: vor fi gata să tragă asupra oricui va striga „Allahu Akbar”
Metoda prin care hackerii pot afla foarte uşor parola de Facebook
Palatul luxos unde locuieste Patriarhul Kiril al Rusiei ! In acest timp majoritatea rusilor traiesc in saracie ! Kiril s-a imbogatit in anii '90 in urma vanzarii de tigari si alcool ! Criticii din Rusia au fost de cele mai multe ori arestati !
Protestul ONG-urilor lui George Soros și al Multinaționalelor din Piața Victoriei împotriva Guvernului (8 februarie 2017): "Un banner, care solicită ca ANAF să trateze firmele străine la fel ca cele românești, este dat jos cu violență de protestatarii din Piața Victoriei, deoarece au fost deranjați de mesaj"
Cele 33 de grade masonice si secretul Iluminatilor din spatele lor ! Acestea sint gradele Ritului Scotian Antic si Acceptat de catre liniile genealogice ale Iluminatilor !
Americanii de la Forbes își bat joc de România - premiază un anarhist #Rezist
Tragedia elicopterului SMURD prabusit in lacul Siutghiol - oameni lasati sa moara cu buna stiinta de autoritatile statului de drept ! Tragedia seamana cu cea din Muntii Apuseni !
Dispariţia albinelor ameninţă omenirea
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Baze secrete, Programe cu Acces Special (SAP) și bugete negre

Noua Ordine Mondială: Covid-19, BBB și Marea Resetare

Parlamentul European clasifică legile împotriva avortului drept „violență împotriva femeilor și fetelor”. Neomarxiștii conduc Parlamentul European

Călugării budiști din Munții Himalaya pot să își mărească temperatura corpului

52 de palestinieni uciși de armata israeliană. Război în Fâșia Gaza, în ziua deschiderii ambasadei SUA

Închide