Mii de evrei ultraortodocși protestează împotriva serviciului militar obligatoriu

by “Mii de evrei ultraortodocși au manifestat din nou luni la Ierusalim împotriva serviciului militar obligatoriu, provocând confruntări cu polițiștii și paralizând traficul într-o parte a orașului, informează AFP. Manifestanții au blocat unul dintre principalele puncte de intrare și ieșire din Ierusalim în direcția Tel Aviv-ului, precum și una dintre […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Mii de evrei ultraortodocși au manifestat din nou luni la Ierusalim împotriva serviciului militar obligatoriu, provocând confruntări cu polițiștii și paralizând traficul într-o parte a orașului, informează AFP.

Manifestanții au blocat unul dintre principalele puncte de intrare și ieșire din Ierusalim în direcția Tel Aviv-ului, precum și una dintre arterele principale ale orașului pe care circulă tramvaiul. Pentru a-i dispersa, polițiștii au recurs la un tun cu apă pentru a-i uda pe protestatari cu un lichid pestilențial, relatează un corespondent al AFP.


Protestul a dat naștere unor ciocniri cu polițiștii, dar și cu trecători. În jur de zece protestatari au fost arestați, a anunțat purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld.

Manifestanții, descriși de poliție ca aparținând aripii radicale a populației religioase, se mobilizează de mai multe săptămâni împotriva obligației de a efectua serviciul militar la fel ca și compatrioții lor.


Joia trecută, mii de protestatari au ieșit pe străzi în Ierusalim și în alte orașe, cauzând aceleași probleme. Poliția a arestat 120 de oameni.

Ultraortodocșii respectă cu strictețe regulile iudaismului în toate aspectele vieții cotidiene și spirituale. Ei consideră încorporarea o sursă de tentații pentru cei tineri, ieșiți din lumea fermă a rugăciunii și studiului religios cărora, în marea lor majoritate, ei se consacră în mod exclusiv.

O decizie de la începutul lui septembrie a Curții Supreme ce decreta că ultraortodocșii trebuie să efectueze stagiul militar la fel ca ceilalți israelieni și arestarea mai multora dintre cei care nu s-au prezentat la centrul de încorporare au suscitat furia în cadrul acestei comunități influente, ce reprezintă 10% din populația Israelului și este reprezentată în guvern.

Serviciul militar în Israel, obligatoriu fără excepție de la vârsta de 18 ani, este de doi ani și opt luni pentru bărbați și de doi ani pentru femei.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Sorin Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)”[1]

SURSE

  1. https://www.agerpres.ro/externe/2017/10/23/mii-de-evrei-ultraortodocsi-protesteaza-impotriva-serviciului-militar-obligatoriu-18-49-47
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Filmele Horror - o adevarata problema pentru sanatatea mintala a oamenilor! Iluminatii promoveaza filmele horror pentru a alimenta rautatea si sadismul din fiinta umana, pentru a-i putea controla usor pe acesti oameni!
Luna sangerie (tetradele) - eclipsa totala de luna si influenta acesteia asupra oamenilor! Iluminatii folosesc astfel de perioade pentru a face sacrificii umane! Sa vedem ce se va intampla in aceste zile!
Apa argintata - beneficiile uluitoare ale acestei ape purificate asupra organismului ! Construiti-va un dispozitiv simplu pentru a va genera simplu si rapid, apa argintanta !
Un batran bolnav de cancer s-a vindecat singur cu ulei de canabis ! Tetrahidrocarbinolul (THC) din canabis neutralizeaza rapid celulele canceroase ! Acum ati inteles de ce corporatiile farmaceutice au demonizat canabisul de-a lungul timpului ?
Preotii si credinciosii crestini se pot imprumuta de la Biserica Ortodoxa Romana ! Era timpul ca "banca" BOR sa intre pe piata !
Catedralele Gotice ale Iluminatilor - pline de simboluri masonice ale Cavalerilor Templieri ! Ele sunt doar niste lacasuri unde Iluminatii desfasoara ritualuri sataniste !
Extraterestrii in epoca moderna
Umberto Eco: "Rețelele de socializare dau cuvântul unor legiuni de imbecili!"
Legume, fructe şi plante medicinale ce luptă cu radiaţiile
Gafă a Ministrului rus al Agriculturii: A vrut să exporte carne de porc într-o țară musulmană. Reacția lui Vladimir Putin
Și-a salvat fiul de la eutanasiere, a făcut închisoare pentru asta, iar acum cei doi petrec Sărbătorile împreună
Se întâmplă la Paris, „Orașul Luminilor”: Imigranți din Sri Lanka și-au scalpat un compatriot și i-au tăiat o mână, într-un restaurant parizian
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro