Miliardarii de la Gabriel Resources si Carpathian Gold au primit drept de exploatare a Rosiei Montane si a Muntilor Apuseni ! Carpathian Gold a primit drept de exploatare a aurului din Muntii Apuseni pentru 20 de ani !

Distribuie!

Exploatarea de la Rosia Montana „a esuat” dupa protestele masive din 2013-2014, care au scos in strada un numar urias de oameni, astfel incat putem compara numarul urias de oameni ce au iesit in strada cu o adevarata revolutie.

rosia-montana-2-silviu-matei

Desigur, „esuarea” acordului de exploatare de la Rosia Montana a fost unul de fatada pentru a linisti masele de oameni, dar pe ascuns politicienii corupti cumparati de Gold Corporation, Gabriel Resources, Carpathian Gold si alte corporatii le-au dat unda verde.


Mai multe aflam din publicatia Cotidianul:

„Miliardarii Beny Steinmetz, Seth Klarman, John Paulson, Thomas Kaplan şi Gary J. Goldberg, care se află în spatele companiei Gabriel Resources care doreşte să extragă aurul de la Roşia Montană, au decis să se canalizeze pe alte obiective miniere din Patrulaterul Aurifer din Munţii Apuseni şi au pus ochii pe exploatarea de la Băişoara, din judeţul Cluj. Într-un document recent al Gabriel Resources, se arată că firma autohtonă Rom Aur va continua activitatea pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc. Actul poartă semnătură administratorului Rom Aur, Nicolae Gruia Suciu. Această societate apare ca având acţionar unic Gabriel Resources BV Nederland. În zona Băişoara activează pe un segment conex o firmă apropiată fostului ministru Ioan Rus. Conform localnicilor, cu muncitorii de la NapocaMin, s-a efectuat curăţarea gurilor vechi de mine din zonă.

Băişoara este o localitate din nord-estul Munţilor Apuseni, la o distanţă de 50 de km de Cluj-Napoca. Mineritul metalifer de aici este cunoscut de sute de ani, potrivit atestărilor documentare. În localitate a fost constituită o persoană juridică alcătuită dintr-un conglomerat de composesorate şi primării ce deţin terenuri în zonă. Terenul arondat acestei persoane juridice este în mare parte terenul sub care de sute de ani se cunoaşte faptul că există zăcăminte auro-argintifere. Drept dovadă minele vechi de sute de ani din Băişoara şi… interesul Gabriel Resources pentru acestea. Agenţia Naţională de Resurse Minerale a eliberat licenţă de concesiune pentru explorarea minereurilor auro-argintifere firmei Rom Aur (pe atunci „Rom Aur” – S.R.L. Roşia Montană, în calitate de concesionar), după Ordinul 147/2006 emis de guvernul Tăriceanu.

Potrivit bilanţurilor fiscale depuse, Rom Aur avea de-a lungul anilor trecuţi câte 5-9 angajaţi şi constant pierderi de sute de mii de lei, ba chiar 1,8 milioane lei anul trecut. În ceea ce priveşte exploatarea de la Roşia Montană, una dintre probleme este cea legată de exproprieri. Nefiind vorba de un proiect declarat de interes naţional, exproprierile nu se pot face decât cu acordul proprietarilor persoane fizice. Or, la Băişoara, în cazul începerii exploatării, nu ar mai fi vorba de proprietari persoane fizice, ci de proprietar o Asociaţie care include o serie de composesorate şi, mai ales, Primării. Adică instituţii ale statului. Care nu vor mai pune piedici exploatării.

Băişoara nu e singura ţintă a miliardarilor de la Roşia Montană. Seth Klarman stă în spatele obscurei companii Carpathian Gold, care a obţinut recent, printr-un mod total netransparent, licenţa de exploatare a aurului de la Rovina, din Munţii Apuseni. Acesta deţine Baupost Group, unul dintre cele mai mari fonduri de hedging din lume, specializat în administrarea riscului. Prin Baupost, Klarman controlează Carpathian Gold, societate fără prea multă experienţă în domeniul minier, dar care iată a devenit titular de licenţă prin subisidiara locală, Samax. Klarman, a cărui avere se ridică la 1,47 miliarde de dolari, conform Forbes, este unul dintre acţionarii de la Gold Corporation, compania care a ţintit aurul de la Roşia Montană şi care a făcut foarte multă vâlvă în România. Seth Klarman este un antreprenor rapace, fiind vestit pentru apetitul său imens în investiţiile de risc. 400 de milioane de dolari s-au dus se pare pe apa sâmbetei la Roşia Montană. Klarman n-a renunţat şi a pus mâna pe Rovina, un zăcământ aflat la 20 de kilometri de Roşia Montană, în Patrulaterul Aurifer. Pe nepusă masă, Carpathian Gold, companie înregistrată în Canada şi listată la bursa din Toronto, a anunţat în urmă cu câteva zile că a pus mâna pe licenţă. Acţiunile s-au dublat, iscând un „wow” al unuia dintre şefii care n-au rezistat tentaţiei să îşi arate bucuria pe forumul bursei canadiene.

Klarman urmăreşte la Rovina o mică revanşă pentru că afacerile sale în minele de aur au dat greş în ultimul timp. Implicat în Guyana Goldfields, cu aproape 20%, prin vehiculul său Baupost, s-a văzut nevoit să vadă că preţul acţiunilor sale a scăzut cu 150 de milioane de dolari. Suma pare minoră în comparaţie cu fondurile de 28 de miliarde de dolari pe care le administrează Baupost Group. Dar nici cu Carpathian Gold lucrurile nu au mers foarte bine până la primirea licenţei de la Rovina. Compania are doar o exploatare, în Brazilia, iar unul dintre şefii săi, Dino Titaro, a declarat după ce a plecat din funcţie că firma este absolut neexperimentată în domeniul minier. În plus, aventura din Brazilia a îndatorat compania peste măsură. Carpathian a împrumutat în ultimii ani aproape 210 milioane de dolari de la banca australiană Macquaire pentru construcţia proiectului minier brazilian. Degeaba, pentru că, în urmă cu doi ani, guvernul a retras autorizaţia de funcţionare, generând pierderi masive Carpathian Gold.

Salvarea de la faliment vine însă din România. Cum şi prin ce metode s-a acordat licenţa, nimeni nu cuvântă. ANRM tace. Deocamdată, acţionarii Carpathian, printre care şi gigantul minier Barrick Gold sau off-shoreul cipriot Cyprus River Holdings, îşi freacă mâinile de bucurie.”[1]

Aurul de la Rosia Montana va exploatat de catre canadienii de la Carpathian  Gold Inc. cu avizul autoritatilor !


„Canadienii de la Carpathian Gold Inc. anunţă că au primit licenţă pentru exploatarea zăcământului de aur şi cupru de la Rovina, Roşia Montană. Licenţa, emisă de Regia Naţională penru Resurse Minerale, permite exploatarea pe o perioadă de 20 de ani a zăcămintelor de aur şi cupru, zăcăminte care se află la 20 de km de Roşia Montană.

Licenţa urmează să intre în vigoare după ce mai multe departamente guvernamentale vor efectua o evaluare finală şi după publicare în Monitorul Oficial. Comunicatul a fost emis de Carpathian Gold Inc. pe 27 mai 2015 şi este semnat de CEO-ul interimar Guy Charette.”[2]

De asemenea, nu uitati ca pe langa politicienii corupti, mituiti de catre aceste corporatii si presa din Romania, cu exceptia Nasul TV, blogger-ilor independenti si a unor ONG-uri, a fost mituita si plina de propaganda sub pretexte care mai de care mai ridicole (exemplu: „exploatarea de la Rosia Montana ofera mii de locuri de munca” si multe altele). Toti acum, au impresia ca noi am uitat, dar se inseala.

SURSE

1. http://www.cotidianul.ro/miliardarii-de-la-rosia-montana-dau-nestingheriti-asaltul-asupra-apusenilor-264743/

2. http://jurnalul.ro/stiri/observator/aurul-de-la-rosia-montana-va-fi-exploatat-de-canadienii-de-la-carpathian-gold-inc-689222.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Laura Codruța Kovesi, inculpată pentru luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă. Globaliștii fac scut în jurul Laurei Codruța Kovesi
Arad: De Ziua Armatei Romane s-a intonat imnul SUA, inaintea celui al Romaniei! Intotdeauna imnul colonistilor are prioritate la intonare!
Coaliţia pentru Familie vs. Platforma "Respect": "Agresiune nemaiîntâlnită împotriva democrației"
„Noi Haștagim, nu gândim”. România, singura țară din lume în care oamenii protestează împotriva Libertății
Reacție a românilor împotriva ambasadorului SUA, Hans Klemm, un susținător al așa-zisei "lupte anticorupție". Marile companii străine nu sunt cercetate de DNA!
Cum au încercat autorităţile să ascundă furtul de lemn de fag
Globaliștii USR-#Rezist au inițiat un proiect de lege împotriva medicamentelor homeopate prin care vor ca astfel medicamentele homeopatice să fie inscripţionate cu mesajul: "Acest produs nu are efecte asupra sănătății"
Adevărata față sinistră a lui George Soros începe să fie cunoscută: Scopul secret al finanțărilor sale este de a distruge democrația din Vest și spre a face să devină aproape imposibil ca guvernele să mențină ordinea iar societățile să-și păstreze identitatea și valorile specifice
Turcii confiscă biserici creștine, iar cei care ne conduc vor să le facă Mega Moschee în București
Globaliștii SUA-UE-Soros conduc România
Invatati cum sa refuzati buletinele cu microcip emise de Guvernul Masonic al Romaniei! Absolut nicio institutie din Romania, indiferent cat de masonica este, nu poate obliga oamenii sa faca asta! Istoricul Mircea Radea sustine ca impunerea este o incalcare a libertatii de constiinta!
George Soros, în atenţia Congresului american: Congresmanii au făcut un dosar de 40 de pagini despre implicarea omului de afaceri în Europa de Est

Citiți și...

România a semnat Declarația euro-africană ce recunoaște „avantajele migraţiei în ceea ce priveşte dezvoltarea”: Ungaria respinge
Limba maghiară obligatorie pentru toate posturile din Poliția Locală Sfântu Gheorghe
Fost ministru al Justiției: Olanda și SUA au făcut presiuni să o numesc pe Kovesi într-o „funcție de vârf” în sistemul judiciar. Globaliștii SUA-UE-Soros sunt cei care conduc DNA și așa-zisa "lupta anticorupție" din România! DNA este un experiment al Globaliștilor SUA-UE-Soros în România!
"Laserul lui Henri Coandă" – arma secretă cu care România i-a speriat pe sovietici
Tribunalul din Vaslui a luat o decizie istorica si a decis ca gazele de sist sint ale taranilor si nu ale Guvernului Masonic al Romaniei! Aceasta decizie creaza un precedent periculos pentru mafia masonica! Acum afara cu Chevron din tara!
Un think-tank american, condus de un fost asistent al președintelui George W. Bush, scrie pe larg despre „armata loială de fantome românești ale lui Soroș” care „caută să transforme cultura creștină a României” și „să influențeze politica țării”
Migranții musulmani ajunși în România alimentați cu mii de euro
Decalog pentru cei de la #Rezist
Facebook a început cenzura și în România sub pretextul "combaterii știrilor false"! Adevărul va fi dincolo de orice cenzură!
Rabinul Eli Caufman, despre evreii sionisti: "acestia doresc antisemitism pentru ca antisemitismul asta le aduce bani!" Eli Caufman vorbeste si despre curentul antiromanesc promovat de sionisti! Eli Caufman este unul dintre cei mai critici evrei la adresa sionistilor lui Rothschild!
Ceauşescu a refuzat Grupul Bilderberg. A plătit cu viaţa pentru asta!
Hans Klemm și bombardamentul cu prostie

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...