Miliardarii de la Gabriel Resources si Carpathian Gold au primit drept de exploatare a Rosiei Montane si a Muntilor Apuseni ! Carpathian Gold a primit drept de exploatare a aurului din Muntii Apuseni pentru 20 de ani !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Exploatarea de la Rosia Montana “a esuat” dupa protestele masive din 2013-2014, care au scos in strada un numar urias de oameni, astfel incat putem compara numarul urias de oameni ce au iesit in strada cu o adevarata revolutie.

rosia-montana-2-silviu-matei

Desigur, “esuarea” acordului de exploatare de la Rosia Montana a fost unul de fatada pentru a linisti masele de oameni, dar pe ascuns politicienii corupti cumparati de Gold Corporation, Gabriel Resources, Carpathian Gold si alte corporatii le-au dat unda verde.


Mai multe aflam din publicatia Cotidianul:

“Miliardarii Beny Steinmetz, Seth Klarman, John Paulson, Thomas Kaplan şi Gary J. Goldberg, care se află în spatele companiei Gabriel Resources care doreşte să extragă aurul de la Roşia Montană, au decis să se canalizeze pe alte obiective miniere din Patrulaterul Aurifer din Munţii Apuseni şi au pus ochii pe exploatarea de la Băişoara, din judeţul Cluj. Într-un document recent al Gabriel Resources, se arată că firma autohtonă Rom Aur va continua activitatea pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc. Actul poartă semnătură administratorului Rom Aur, Nicolae Gruia Suciu. Această societate apare ca având acţionar unic Gabriel Resources BV Nederland. În zona Băişoara activează pe un segment conex o firmă apropiată fostului ministru Ioan Rus. Conform localnicilor, cu muncitorii de la NapocaMin, s-a efectuat curăţarea gurilor vechi de mine din zonă.

Băişoara este o localitate din nord-estul Munţilor Apuseni, la o distanţă de 50 de km de Cluj-Napoca. Mineritul metalifer de aici este cunoscut de sute de ani, potrivit atestărilor documentare. În localitate a fost constituită o persoană juridică alcătuită dintr-un conglomerat de composesorate şi primării ce deţin terenuri în zonă. Terenul arondat acestei persoane juridice este în mare parte terenul sub care de sute de ani se cunoaşte faptul că există zăcăminte auro-argintifere. Drept dovadă minele vechi de sute de ani din Băişoara şi… interesul Gabriel Resources pentru acestea. Agenţia Naţională de Resurse Minerale a eliberat licenţă de concesiune pentru explorarea minereurilor auro-argintifere firmei Rom Aur (pe atunci “Rom Aur” – S.R.L. Roşia Montană, în calitate de concesionar), după Ordinul 147/2006 emis de guvernul Tăriceanu.

Potrivit bilanţurilor fiscale depuse, Rom Aur avea de-a lungul anilor trecuţi câte 5-9 angajaţi şi constant pierderi de sute de mii de lei, ba chiar 1,8 milioane lei anul trecut. În ceea ce priveşte exploatarea de la Roşia Montană, una dintre probleme este cea legată de exproprieri. Nefiind vorba de un proiect declarat de interes naţional, exproprierile nu se pot face decât cu acordul proprietarilor persoane fizice. Or, la Băişoara, în cazul începerii exploatării, nu ar mai fi vorba de proprietari persoane fizice, ci de proprietar o Asociaţie care include o serie de composesorate şi, mai ales, Primării. Adică instituţii ale statului. Care nu vor mai pune piedici exploatării.

Băişoara nu e singura ţintă a miliardarilor de la Roşia Montană. Seth Klarman stă în spatele obscurei companii Carpathian Gold, care a obţinut recent, printr-un mod total netransparent, licenţa de exploatare a aurului de la Rovina, din Munţii Apuseni. Acesta deţine Baupost Group, unul dintre cele mai mari fonduri de hedging din lume, specializat în administrarea riscului. Prin Baupost, Klarman controlează Carpathian Gold, societate fără prea multă experienţă în domeniul minier, dar care iată a devenit titular de licenţă prin subisidiara locală, Samax. Klarman, a cărui avere se ridică la 1,47 miliarde de dolari, conform Forbes, este unul dintre acţionarii de la Gold Corporation, compania care a ţintit aurul de la Roşia Montană şi care a făcut foarte multă vâlvă în România. Seth Klarman este un antreprenor rapace, fiind vestit pentru apetitul său imens în investiţiile de risc. 400 de milioane de dolari s-au dus se pare pe apa sâmbetei la Roşia Montană. Klarman n-a renunţat şi a pus mâna pe Rovina, un zăcământ aflat la 20 de kilometri de Roşia Montană, în Patrulaterul Aurifer. Pe nepusă masă, Carpathian Gold, companie înregistrată în Canada şi listată la bursa din Toronto, a anunţat în urmă cu câteva zile că a pus mâna pe licenţă. Acţiunile s-au dublat, iscând un “wow” al unuia dintre şefii care n-au rezistat tentaţiei să îşi arate bucuria pe forumul bursei canadiene.

Klarman urmăreşte la Rovina o mică revanşă pentru că afacerile sale în minele de aur au dat greş în ultimul timp. Implicat în Guyana Goldfields, cu aproape 20%, prin vehiculul său Baupost, s-a văzut nevoit să vadă că preţul acţiunilor sale a scăzut cu 150 de milioane de dolari. Suma pare minoră în comparaţie cu fondurile de 28 de miliarde de dolari pe care le administrează Baupost Group. Dar nici cu Carpathian Gold lucrurile nu au mers foarte bine până la primirea licenţei de la Rovina. Compania are doar o exploatare, în Brazilia, iar unul dintre şefii săi, Dino Titaro, a declarat după ce a plecat din funcţie că firma este absolut neexperimentată în domeniul minier. În plus, aventura din Brazilia a îndatorat compania peste măsură. Carpathian a împrumutat în ultimii ani aproape 210 milioane de dolari de la banca australiană Macquaire pentru construcţia proiectului minier brazilian. Degeaba, pentru că, în urmă cu doi ani, guvernul a retras autorizaţia de funcţionare, generând pierderi masive Carpathian Gold.

Salvarea de la faliment vine însă din România. Cum şi prin ce metode s-a acordat licenţa, nimeni nu cuvântă. ANRM tace. Deocamdată, acţionarii Carpathian, printre care şi gigantul minier Barrick Gold sau off-shoreul cipriot Cyprus River Holdings, îşi freacă mâinile de bucurie.”[1]

Aurul de la Rosia Montana va exploatat de catre canadienii de la Carpathian  Gold Inc. cu avizul autoritatilor !


“Canadienii de la Carpathian Gold Inc. anunţă că au primit licenţă pentru exploatarea zăcământului de aur şi cupru de la Rovina, Roşia Montană. Licenţa, emisă de Regia Naţională penru Resurse Minerale, permite exploatarea pe o perioadă de 20 de ani a zăcămintelor de aur şi cupru, zăcăminte care se află la 20 de km de Roşia Montană.

Licenţa urmează să intre în vigoare după ce mai multe departamente guvernamentale vor efectua o evaluare finală şi după publicare în Monitorul Oficial. Comunicatul a fost emis de Carpathian Gold Inc. pe 27 mai 2015 şi este semnat de CEO-ul interimar Guy Charette.”[2]

De asemenea, nu uitati ca pe langa politicienii corupti, mituiti de catre aceste corporatii si presa din Romania, cu exceptia Nasul TV, blogger-ilor independenti si a unor ONG-uri, a fost mituita si plina de propaganda sub pretexte care mai de care mai ridicole (exemplu: “exploatarea de la Rosia Montana ofera mii de locuri de munca” si multe altele). Toti acum, au impresia ca noi am uitat, dar se inseala.

SURSE

1. http://www.cotidianul.ro/miliardarii-de-la-rosia-montana-dau-nestingheriti-asaltul-asupra-apusenilor-264743/

2. http://jurnalul.ro/stiri/observator/aurul-de-la-rosia-montana-va-fi-exploatat-de-canadienii-de-la-carpathian-gold-inc-689222.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

România - colonie săracă, exploatată și distrusă de către SUA și UE
Printul Charles, membru Bilderberg, cumpara zeci de mii de hectare "pentru a proteja Romania" ! Strainii cumpara Romania, evident, "pentru a o proteja" !
Guvernul Masonic al Romaniei sterge datorii de 500 milioane de euro ale companiei private Rompetrol! Toate astea in timp ce oamenii se uitau la evenimentele legate de tragedia aviatica din Muntii Apuseni! Un motiv in plus pentru care oamenii au fost lasati sa moara in accidentul de avion: presa trebuia sa aiba un alt subiect!
UDMR cere Uniunii Europene independența Transilvaniei
Fost ministru al Justiției: Olanda și SUA au făcut presiuni să o numesc pe Kovesi într-o „funcție de vârf” în sistemul judiciar. Globaliștii SUA-UE-Soros sunt cei care conduc DNA și așa-zisa "lupta anticorupție" din România! DNA este un experiment al Globaliștilor SUA-UE-Soros în România!
Spune "nu" vaccinării cu forța. Nu confundați "vaccinarea" cu "vaccinarea cu forța". Nu confundați "dreptul de a vă vaccina copilul" cu "a vi se lua și vaccina copilul cu forța". Nu confundați alegerea și consimțământul liber cu siluirea
Cărțile de Identitate cu cip din Marea Britanie și Germania au fost sparte de către hackeri, aceștia reușind să extragă date confidențiale
Orban: Rețeaua "Soros" din Bruxelles creează o "Europă a populației mixte"
Coaliția pentru Familie: „Nu există nicio diferență între mijloacele și metodele ziarului «Adevărul» din 1990 și cele folosite astăzi”
Traian Băsescu susține Noua Ordine Mondială! "Vă declar, de la bun început, că eu sunt un susţinător al integrării complete a statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv integrare politică, având ca obiectiv final crearea Statelor Unite ale Europei, ca opţiune fundamentală pentru garantarea păcii şi prosperităţii pe continentul nostru"
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu: "Am făcut o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați" Românii trebuie să spună nu primirii imigranților!
Sat întreg din Bihor revendicat de urmașii unui nobil maghiar
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...