„Mingea lui Krishna”, piatra pe care nimeni nu reuşeste s-o mişte

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Vaan Irai Kal” sau „Mingea lui Krishna” este una dintre cele mai misterioase obiecte din lumea întreagă. Se regăseşte în provincia indiană Mamallapuram şi datorită proprietăţilor sale atrage turiştii precum un magnet.

La prima vedere roca pare una banală, dar la o analiză mai atentă se descoperă misterul care învăluie mingea zeiţei Krishna. Are un diametru de circa 5 metri şi conform aprecierilor specialiştilor cântăreşte câteva sute de tone.


Misterul intervine in momentul în care se analizează planul pe care este aşezată, pentru că este unul înclinat. Se spune că panta pe care stă bolovanul în cauză are o înclinare de circa 40 de grade şi conform legilor fizicii de pe Terra, ar trebui să se rostogolească. Acest lucru nu se întâmplă, din motive necunoscute, şi dina ceastă cauză localnicii i-au atribuit numele de piatra care nu se mişcă.

De-a lungul timpului, au existat mulţi care au dorit să mişte piatra din locul în care se află. Textele străvechi susţin că Regele Pallava Narasimhavarman, în jurul anului 650 î. Hr. a ordonat ca armata sa să mute piatra pentru că se afla într-un loc nepotrivit. Acest lucru a fost imposibil şi oamenii au realizat că ceva magic ţine piatra în acel loc. S-a spus că piatra provine din ceruri şi a fost atribuită zeiţei Krishna.


Ani buni mai târziu, Arthur Lawley, guvernator al Madrasului, a ordonat mutarea pietrei pentru că se află într-un loc periculos şi accidente se pot întâmpla. S-a recurs la forţa a mai mulţi elefanţi, dar aceştia s-au arătat incapabili s-o mişte măcar un centimetru.

De mai bine de 100 de ani, de la încercarea lui Lawley să mişte piatra sacra, nimeni nu a mai avut curajul să se atingă de ea. Dar de ce nu se poate mişca imensa piatră? Specialiştii au încercat să elucideze acest mister, dar nu au găsit nicio explicaţie logică. O legendă locală spune că piatra a fost ancorată acolo de către zei, printr-o metodă secretă şi astfel bolovanul nu se va mişca niciodată din acel loc.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/mingea-lui-krishna-piatra-pe-care-nimeni-nu-reuseste-s-o-miste
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...