Ministerul Învățământului din Franța dorește să combată „Teoriile Conspirației”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Întrucât din ce în ce mai mulţi tineri francezi sunt atraşi spre a crede diferite teorii ale conspiraţiei, Ministerul francez al Învăţământului planifică să organizeze o întâlnire specială pentru a aduna la un loc 300 de învăţători, cercetători, psihologi şi studenţi, arată Le Figaro.

Potrivit companiei de sondaje sociale Ipsos, unul din cinci tineri francezi crede şi susţine teoriile conspiraţiei, care au devenit foarte populare mai ales după atacurile teroriste de la Paris de anul trecut.


Pentru a combate răspândirea dezinformării şi uneori a completei nebunii pe care ar putea-o provoca anumite teorii ale conspiraţiei, ministrul francez al Învăţământului, Najat Vallaud-Belkacem, a decis să adune studenţii şi profesorii la o întâlnire şi să discute despre cum pot distinge între informaţia reală, verificabilă și diferitele tipuri de informaţii neverificabile pe care multe teorii ale conspiraţiei le prezintă.

In-1967-the-CIA-Created-the-Label-Conspiracy-Theorists1

Accesul facil la internet şi o varietate de surse de informare creează confuzie şi uneori este dificil să se distingă ce este adevărat de ce este fals şi să se exercite o judecată critică”, a afirmat Vallaud-Belkacem, citată de Le Figaro.


După atacul terorist de pe 13 noiembrie de la Paris, mai multe teorii conspiraţioniste care neagă versiunea oficială a evenimentelor şi furnizează propriile explicaţii pentru ce s-a petrecut, au apărut online şi au devenit populare foarte repede printre cetăţenii francezi tineri.

Există două tipuri de teorii majore care au apărut pe internet despre atacurile de la Paris. Primul tip de teorii acuză guvernul francez de a fi orchestrat acest atac. Făcând aceasta, guvernul ar fi urmărit în mod intenţionat să înăsprească măsurile de securitate, justificând declararea stării de urgenţă şi formularea unei serii de politici anti-islamice şi anti-imigrare.

Al doilea tip de teorii se bazează pe ideea că lumea este controlată de un grup restrâns de elite evreieşti, cu centrele în New York, Ierusalim şi unele capitale europene, care controlează economia şi politica lumii. Aceste teorii susţin că clica secretă „iudeo-masonică” a organizat atacurile teroriste de la Paris pentru propriul său beneficiu ocult.

Sa o luam pe rand:

1. Sintagma „Teoria Conspiratiei” a aparut imediat dupa ce CIA l-a asasinat pe John Fitzgerald Kennedy, scopul acestei sintagme era acela de a-i ataca pe toti cei care puneau intrebari incomode sau negau versiunea oficiala.

2. Franta este, acum, o tara socialista, iar Socialismul este, ca si Fabianismul, o forma mascata de bolsevism, iar de aici pana la a restrange libertatea de exprimare sau alte libertati nu mai este decat putin.

3. La intalnirea pe care o organizeaza Ministerul Invatamantului din Franta trebuie sa participe si cercetatori, bine documentati, ai „Teoriei Conspiratiei”, altfel totul se va transforma intr-o propaganda de tip bolsevic, cunoscuta sub numele de „spalare a creierului”, ceea ce face parte din Psihologia Persuasiunii sau „Decalogul Chomsky – cele zece tehnici de manipulare.

4. Daca nu reusesc sa-i convinga, atunci socialistii (comunist-democratii) sa declare „Teoria Conspiratiei” drept „dusman al poporului” si cei care vor mai nega variantele oficiale sa fie amendati penal sau arestati, dupa modelul negarii holocaustului, caci nu suntem departe.

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9359

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...