• Fără categorie

Ministerul Sănătății din România a lansat o alarmă falsă cu privire la o „epidemie de rujeolă” pentru a facilita vaccinarea obligatorie

Distribuie!

Legea vaccinării intră în circuitul de avizări, la o zi distanță după declararea „epidemiei de rujeolă”. Întrebări despre „epidemia de rujeolă” anunțată de Ministerul Sănătății?

„La o zi distanță de la declararea epidemiei de ruejolă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu, a declarat joi că legea vaccinării se află pe circuitul de avizări iar în perioada următoare ea va fi pusă în dezbatere publică.


Totuși, acesta nu a putut preciza dacă va fi introdusă obligativitatea vaccinării. „Va exista obligația ca vaccinurile să fie tot timpul pe stoc”, a subliniat Popescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, toate procedurile în ceea ce privește declararea unei epidemii durează foarte mult și de aceea Ministerul Sănătății a informat abia miercuri despre cazurile de rujeolă.


„Se fac analize, în primul rând trebuie identificate acele cazuri, medicii le raportează, apoi se fac analize, se fac anchete epidemiologice și teste de laborator pentru a se vedea care este cauza reală a unei îmbolnăviri. Toate aceste proceduri durează și MS a vrut să fi sigur că are toate informațiile corecte atunci când anunță o astfel de situație foarte serioasă”, a explicat purtătorul de cuvânt.

El a precizat că nu există probleme cu distribuția vaccinului ROR (rujeolă-oreion-rubeolă). „Există suficient vaccin pentru vaccinarea tuturor copiilor de un an și șapte ani. Sunt 380.000 de doze disponibile pentru a-i vaccina pe aceștia. Părinții trebuie să meargă la medicii de familie acolo unde se fac aceste vaccinări”, a spus Valentin Popescu.

Contractul pentru vaccinul hexavalent a fost semnat, urmând ca în perioada imediat următoare acesta să ajungă la Direcțiile de Sănătate Publică și la medicii de familie, a completat el.”[1]

Întrebări despre „epidemia de rujeolă” anunțată de Ministerul Sănătății?

„Așadar, Ministerul Sănătății Publice a anunțat ieri că în România a izbucnit o „epidemie” de rujeolă, care s-ar fi manifestat prin existența a 675 de cazuri și trei (3) decese în 23 de județe, în primele opt luni ale anului.

La 24 de ore de la acest veritabil strigăt de alarmă al forului condus de Vlad Voiculescu, persistă niște întrebări care au nevoie de răspunsuri. Înainte de a le formula, precizez că dacă aceste întrebări s-a răspuns deja, aștept să aflu și eu. Iată-le:

1) Cum se face că această „epidemie” a fost făcută publică chiar în zilele în care se pregătește re-discutarea legii vaccinării obligatorii? ( Amintesc că Ministrul Sănătății a făcut azi acest anunț, ceea ce confirmă ceea ce știau toți cei din sistemul medical)

2) Cum se face că Ministerul nu a făcut public absolut nicio dată de identificare, nicio poză, absolut nimic, despre victimele pe care le-a anunțat? Să nu uităm că e vorba de același Guvern care nu s-a sfiit să arate cu degetul spre firma Lactate Brădet, într-un caz asemănător.

3) Cum se face că mass-media de casă a Guvernului nu a putut găsi până acum niciun membru al familiilor îndoliate sau măcar dintre cele 675 de cazuri înregistrate la nivel național pentru a ilustra „epidemia”?

4) Cum se face că în 2015 au murit 4 copii de rujeolă, iar în 2014 au murit 59!( Conform datelor oficiale ale OMS, aici) , și totuși nu am avut parte de nicio epidemie? Dacă ce spune Ministerul e adevărat, și campania anti-vaccinare din ultimii 2 ani este de vină pentru epidemia din 2016, cum rămâne cu statisticile Organizației Mondiale a Sănătății care ne spun că numărul victimelor a scăzut din 2014 încoace?!

5) Cum se face că epidemia a izbucnit în Cluj, Timiș sau Bistrița – Năsăud, dar nu în județe unde rata de nevaccinare este cea mai mare din țară, precum în București, Suceava sau Neamț?

7) Cum se face că autoritățile preferă să dea vina pe „mișcarea anti-vaccin”, dar refuză să pronunțe cuvintele „romi” sau „țigani” sau măcar „populație migratoare” care preferă să locuiască în condiții care favorizează apariția bolilor infecțioase? ( Autoritățile locale din Bistrița – Năsăud și Cluj au recunoscut deja că majoritatea copiilor diagnosticați cu rubeolă sunt țigani nomazi, care mai pleacă din când în când la muncă în Italia?)

8) Când o să se facă publice informațiile publice despre copiii diagnosticați cu rujeolă, așa cum au cerut deja zeci de părinți din întreaga țară, conform legii Legii 544/2001?

9) Cum rămâne cu eficiența vaccinului ROR, dacă 20% dintre victimele rujeolei sunt copii vaccinați?

10) S-a profitat de reacția emoțională cauzată de cazul Gigină pentru a transforma o situație normală într-o armă împotriva celor care nu doresc ca statul să le vaccineze obligatoriu și mecanic copiii, neținând cont de sensibilitățile organismului fiecărui copil în parte?

11) Este adevărat că legea vaccinărilor obligatorii s-a făcut cu dedicație pentru un mare concern farmaceutic, cu sediul într-un oraș al cărui nume rezonează cu al doilea prenume al premierului Cioloș?

12) De ce nu se dorește salvarea Institutului Cantacuzino, pentru ca părinții și statul să aibă un control asupra modului de fabricare al vaccinurilor, astfel crescând încrederea acestora în produsele ce urmează a fi folosite asupra copiilor lor?

13) De ce tace Ministerul asupra faptului că zeci și sute de sate sunt lăsate fără niciun fel de îngrijire medicală, doctorii sub contract cu Casa Națională nederanjându-se să viziteze și comunitățile acestea?”[2]

mandatory-vaccines-US-legislation

Isteria cu privire la „epidemia de rujeola” nu a aparut din senin, ci au asteptat un moment oportun pentru a declansa aceasta propaganda agresiva si mai ales infierarea cu manie proletara a celor ce se opun vaccinurilor (fiind si medici printre acestia).

Si, totusi, avand ca precedent cazul actorului, Toni Tecuceanu, care a murit din cauza unei bacterii contractata in spital, dar Ministerul Sanatatii a sustinut in mod fals ca „a murit din gripa porcina”, oamenii intrand in panica si ducandu-se sa se vaccineze, acelasi lucru se intampla si aici.

Exitand acest precedent deosebit de grav, increderea in autoritatile din Romania ajunge la zero. Ce fac ei aici se numeste dialectica hegeliana, dupa cum a fost definita de filosoful Hegel: Problema <-> Reactie <-> Solutie.

Bistriteanul.ro: „Nu există niciun caz de rujeolă astăzi în județ”

„O adevărată isterie a izbucnit zilele acestea în urma comunicatului Ministerului Sănătății prin care se anunța ieri o epidemie de rujeolă în județul nostru. Bistrițeanul.ro a descoperit că, de fapt, nu există niciun caz de rujeolă astăzi în județ și a obținut și procentele legate de vaccinul ROR:

Conform informațiilor obținute de Bistrițeanul.ro, în acest moment în județul nostru nu există niciun caz de rujeolă, departe de a exista vreun focar de infecție. După cum a declarat și prefectul Ovidiu Frenț puțin mai devreme pentru Bistrițeanul.ro, au existat, într-adevăr, 124 de cazuri de copii diagnosticați cu rujeolă, dar în perioada ianuarie-februarie, până în martie. 

În mediul urban sunt vaccinați 83,33% dintre copiii cu vârsta până la un an și din mediul rural – 71,03%, copii cu vârsta până la un an. În ceea ce privește copiii născuți în 2014, lucrurile stau în felul următor: în mediul urban procentul copiilor vaccinați este de 94,3%, iar în mediul rural – 98,13%, semn că se recuprează restantierții într-un ritm bun.

Copiii în vârstă de cinci ani sunt vaccinați cu două doze, iar acoperirea este de 95,51% în mediul urban și 95,084% în mediul rural. Procentele tind să crească până când copiii împlinesc șapte ani, la ultima vaccinare, pentru că între timp vaccinările se recuperează. Astfel, în anul 2015, peste 95% dintre copiii de șapte ani erau vaccinați.

Procentul este mai scăzut la sat, mai mulți factori influențând acest lucru. În mediul rural, părinții nu se prezintă cu copiii la vaccin sau, în alte cazuri, au contraindicații.

Dintre cele 124 de cazuri existente în anul 2016, cele mai multe au fost reprezentate de către copii cu vârsta sub un an nevaccinați, foarte puțini aveau peste un an – nevaccinați, iar restul – adulți care au făcut rujeolă tot pe fondul nevaccinării.

Este important ca toți adulții să fie vaccinați, pentru că astfel virusul nu mai poate afecta atât de multă populație. Dacă adulții nu și-au făcut vaccinurile, virusul devine mai virulent pentru că suferă anumite mutații, iar boala se complică odată cu înaintarea în vârstă.

Factorii care duc la declanșarea unui focar de infecție sunt nevaccinarea, dar și circulația mai mare a virusurilor. În anul 2015 nu au fost probleme de aprovizionare în ceea ce privește vaccinurile, spre deosebire de anul acesta. În județul Bistrița-Năsăud nu au existat cazuri de rujeolă care să ducă la deces.”[3]

Alarmă falsă de epidemie de rujeolă! Conform unui medic timișorean, ”cea mai bună imunizare e trecerea prin boală”

„O veste teribilă zguduie opinia publică românească: Ministerul Sănătății a decretat ”Epidemie de rujeolă în România”, pentru că în primele opt luni ale acestui an, în țara noastră au fost confirmate 675 de cazuri în 23 de județe și trei decese. Anunțul vine după ce în luna august a fost achiziționată o cantitate mare de vaccin ROR, indicat în astfel de cazuri, anterior stocurile fiind diminuate ca urmare a campaniei demarate de Ministerul Sănătății la începutul lunii aprilie, în contextul apariției unui focar de rujeolă cu 79 de cazuri confirmate în județele Bistrița și Cluj.

Rujeola (mai cunoscută sub denumirea populară de pojar) a fost considerată, înainte de introducerea vaccinului, o boală a copilăriei, obligatorie.

”Boala are o contagiozitate de 80-90 la sută, adică opt-nouă copii din zece se îmbolnăvesc. Aceasta înseamnă că într-un an se epuizează persoanele nevaccinate sau vaccinate ineficient. Înainte de introducerea vaccinului, era câte o epidemie o dată la cinci-șase ani, iar 90 la sută din populație se imuniza prin boală. După introducerea vaccinului, au fost cazuri puține și foarte ușoare. În ultimii ani, sunt tot mai mulți copii nevaccinați și există riscul să apară epidemii”, susține medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara.

Apelul Ministerului Sănătății

Potrivit Ministerului Sănătății, în primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe și trei decese (la granița dintre Bistrița Năsăud și Cluj – 219 cazuri, Mureș – 145, Arad – 113, din care două decese la copii cu vârsta sub un an, Timiș – 71 de cazuri, din care un deces la copil cu vârsta sub un an, Suceava – 27 de cazuri, Brașov – 33, Sălaj – șapte, Hunedoara – 14, Caraș- Severin – 13, Alba – trei, precum și alte cazuri sporadice, care nu pot fi legate între ele în număr de minimum trei, în: București – patru, Bacău – trei, Bihor – unu, Constanța – trei, Dâmbovița – două, Giurgiu – unu, Mehedinți – unu, Neamț – două, Olt – două, Sibiu – trei, Vaslui – unu), în timp ce în tot anul trecut au existat doar șapte cazuri confirmate de rujeolă (pojar) și nici un deces.

Ministerul Sănătății condamnă campaniile împotriva vaccinării copiilor și precizează că în ultimii doi ani nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR.

”Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de un an, adică sub cea la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei. Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copiii sub un an sunt protejați de așa-numitul efect de protecție de grup. Mai simplu, cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare, dacă aceștia ar fi fost vaccinați. Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de șapte luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de un an”, precizează reprezentanții Ministerului Sănătății.

O jonglerie cu termeni duri

Termenul de epidemie sau molimă se traduce prin extinderea unei boli contagioase într-un timp scurt, prin contaminare, la un număr mare de persoane dintr-o localitate sau regiune.

”Anul trecut au fost șapte cazuri, iar în acest an aproape 700 și trei decese. S-a înregistrat un număr foarte mare de îmbolnăviri în județele Bistrița Năsăud și Cluj. Comparativ, anul acesta este peste media de anul trecut și se poate declara epidemie”, spune Emilian Damian Popovici, președintele Societății Române de Epidemiologie, care admite că ”înainte de introducerea vaccinării erau enorm de multe cazuri”.

Despre ce vorbim?

”Rujeola este o boală infecto-contagioasă care se manifestă prin febră, catar generalizat (inflamația tuturor mucoaselor din organism). Asta înseamnă: ochi înroșiți, lăcrimare și senzație de corp străin, iar nasul este înfundat, cu secreții abundente și gâtul, roșu-intens, dureros. La nivelul căilor respiratorii, apare bronșita cu tuse seacă inițial, apoi cu multe secreții, ce poate duce la pneumonie virală cu evoluție severă și cu insuficiență respiratorie, care poate fi una dintre cauzele ce duc la deces. La nivelul tractului digestiv vorbim de scaune diareice. Pe tegumente apare o erupție generalizată: petele roșii sunt vizibile în prima zi la nivelul capului, a doua zi pe trunchi, iar în cea de-a treia zi pe membre. Erupția persistă cinci-șapte zile, după care dispare. O perioadă rămân pe piele pete cafenii. Boala se autolimitează, nu are tratament specific. Pacienților li se administrează tratament simptomatic: antitermice, antitusive și vitamina C pentru creșterea imunității. La persoanele imunodeprimate sau în anumite situații pot apărea complicații, frecventă fiind suprainfecția bacteriană pe toate mucoasele: rinite, angine, bronșite, pneumonii sau bronhopneumonii. Mai rar, apare encefalita, situație în care în 40 la sută dintre cazuri survine decesul”, a precizat specialistul în boli infecțioase Virgil Musta.

Cazurile din Timiș

Șase pacienți cu rujeolă se aflau ieri internați la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. ”În tot acest an, am înregistrat 80 de cazuri, iar anul trecut nici unul. În cele mai multe situații, este vorba de membrii aceleiași familii”, susține Virgil Musta. Reapariția rujeolei este cauzată de faptul că tot mai multe persoane nu își mai vaccinează copiii, susțin medicii. ”Din anul 2012 și până acum nu am mai avut nici un caz de rujeolă în Timiș. Dar acoperirea vaccinală a scăzut de-a lungul anilor. În anul 2013, era de 83 la sută, iar un an mai târziu, mai mică cu zece procente. Anul trecut, doar 68 la sută din copiii cu vârsta de un an au fost vaccinați. Începând din luna iunie și până acum, am înregistrat peste 70 de îmbolnăviri. Nu a existat nici un focar, ci doar cazuri familiale, adică familii cu diferite orientări religioase sau familii de romi, în ambele situații cu mai mulți copii, care au refuzat vaccinarea acestora”, a declarat Melania Arion, specialist în cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș. Potrivit acesteia, pentru orice persoană cu vârsta de peste un an se poate solicita vaccinarea la medicul de familie, în cazul în care nu au fost imunizată anterior. ”Avem doze suficiente pentru toate solicitările. Vaccinul a fost achiziționat și se află în farmacie. El se distribuie gratuit și îndeplinește toate condițiile de calitate și are toate avizele de punere pe piață”, a dat asigurări Melania Arion.

Decesul, favorizat de o boală genetică

Bebelușul cu vârsta sub un an, singurul din Timiș care a murit după ce a fost diagnosticat cu rujeolă, suferea de o boală genetică și avea imunitatea foarte scăzută. ”Copilul a făcut pneumonie interstițială cu insuficiență respiratorie. A fost intubat timp de o lună, însă plămânii săi nu și-au reluat funcția. A decedat luna trecută. Avea hipogamaglobulinemie, adică nu avea proteinele necesare pentru formarea de anticorpi și ca atare avea imunitate foarte scăzută. Copilul provenea dintr-o familie de romi dintr-un sat din județul Timiș în care s-au înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăviri. Avea 11 luni și nu era de imunizat, vaccinarea făcându-se la 12 luni, pentru că până la vârsta de un an organismul nu sintetizează anticorpi. Decesul a fost cauzat de evoluția particulară a organismului său. Însă dacă cei din jurul său ar fi fost vaccinați, nu ar fi contactat boala”, a afirmat Virgil Musta.

Măsuri doar pentru unii

Orice epidemie presupune luarea unor măsuri speciale de protecție care să vizeze întreaga populație. Chiar dacă există mulți copii de diferite vârste nevaccinați și care pot contacta boala, măsurile speciale luate acum vizează doar copiii cu vârsta sub un an care trebuie vaccinați. ”Am luat legătura cu medicii de familie pentru vaccinarea tuturor restanțierilor, adică micuții cu vârsta de un an. De asemenea, i-am invitat să ridice dozele de vaccin ROR, care există în farmacia instituției noastre. Mai mult, am solicitat medicilor de familie să prezinte săptămânal un raport cu numărul copiilor care au rămas restanțieri, precum și cu cei la care s-a făcut vaccinul. Vaccinul ROR se administrează o doză la vârsta de un an. Există un rapel, adică încă o doză, la șapte ani, însă acum nu ne adresăm copiiilor din acest lot”, a declarat Viorica Dumitru, director-adjunct al Direcției de Sănătate Publică Timiș. Cea de-a doua doză se administreaza la începerea scolii, de obicei la șapte ani, deși poate fi realizată chiar și la trei luni de la prima imunizare. În jur de cinci-zece la sută dintre copii nu sunt complet imuni la rujeolă după administrarea primei doze de vaccin ROR, acesta fiind motivul pentru care este necesară și ce-a de-a doua doză, în urma căreia rămân aproximativ unu la sută doar parțial imuni împotriva celor trei boli ale copilăriei.

Pro și contra vaccinare

Din ce în ce mai mulți părinți refuză să-și vaccineze copiii, de teama efectelor adverse pe care substanțele din vaccin le pot avea asupra organismului uman. Temerile lor se bazează pe date care arată că au existat cazuri în care vaccinurile au provocat afecțiuni grave, uneori ireversibile sau chiar decesul persoanelor vaccinate. Potrivit medicilor alopați însă, nimic nu este lipsit de pericol, dar trebuie să cântărim avantajele și dezavantajele. ”Vaccinarea se face la vârsta de 12 luni sau mai târziu și este gratuită, prin programul național, însă nu asigură imunitate decât pentru 10-12 ani. Cea mai bună imunizare e trecerea prin boală și e pentru toată viața. Rujeola nu reprezintă o problemă mare, ci poliomielita, care lasă sechele în populație. De temut sunt și febra tifoidă și tetanosul”, a adăugat Virgil Musta.

Legea vaccinării, la minister

Potrivit unei anchete realizate în Timiș, din cei 360 de copii nevaccinați în luna iulie, 95 nu au fost imunizați pentru că părinții au refuzat acest lucru, cu semnătură. Potrivit Ministerului Sănătăţii, actuala ”epidemie” ar fi cauzată în principal de acest fapt. În prezent, în România sunt 380.000 de doze disponibile de vaccin ROR. „Legea vaccinării este pe circuit în minister, pentru avizări, iar în perioada următoare va fi pusă în dezbatere publică.

Va exista obligaţia ca vaccinurile să fie tot timpul în stoc, astfel încât copiii să nu rămână nevaccinaţi”, a declarat Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Cu ani în urmă, pojarul nu reprezenta o problemă majoră pentru sănătate, iar vaccinul nu exista.

Epidemiile, de o amploare mai mare decât cea anunțată în prezent, erau un lucru firesc. După apariția vaccinului, acesta putea fi achiziționat doar contra cost în țara noastră, ulterior fiind oferit prin programul național, după ce guvernul îl cumpără de la companiile farmaceutice producătoare.”[4]

Părinții cer Ministerului Sănătății să facă PUBLICE informațiile legate de epidemia de rujeolă și copiii afectați. DESCARCĂ modelul de cerere care trebuie trimis pe adresa Ministerului Sănătății

„Recentul comunicat al Ministerul Sănătății privind izbucnirea unei epidemii de rujeolă în România a pus pe jar părinții și opinia publică.

Unii dintre acești părinți au contactat Ministerul Sănătății, trimițând pe adresa ministerului condus de Vlad Voiculescu o solicitare de informații publice, pe baza Legii 544/2001.

Solicitarea, care a fost trimisă și pe adresa ActiveNews, cere accesul părinților la următoarele informații privind cazurile pe care Ministerul le-a menționat în comunicatul dat publicității:

1)     Statusul vaccinal al tuturor cazurilor diagnosticate cu rujeolă;

2)     Còpiile tuturor analizelor de confirmare de laborator a diagnosticului de rujeolă la toate cazurile (anonimizate) 3)     Denumirea și prospectele kiturilor/testelor  utilizate pentru izolarea virusului rujeolic în cadrul procedurii de confirmare a diagnosticului de rujeolă;

4)     Protocolul de laborator pentru izolarea virusului rujeolic;

5)     Analiza genetică a virusului rujeolic izolat în fiecare caz, din nazofaringe sau urină;

6)     Publicațiile oficiale internaționale (cu indicarea paginilor) cu privire la standardizarea/etalonarea științifică internațională a tuturor kiturilor/testelor de laborator pentru virusul rujeolic, indiferent de firma producătoare;

7)     Analiza moleculară completă a virusului rujeolic izolat;

Publicațiile științifice (cu indicarea paginilor) unde a fost efectuată prima izolare a virusului rujeolic cu experimentele de control negativ adecvate, împreună cu purificarea, fotografierea in vivo și in vitro a virusului rujeolic, precum și caracterizarea biochimică a tuturor acizilor nucleici”.Persoanele fizice, dar și asociațiile au la dispoziție următorul model pentru a trimite o cerere similară Ministerului Sănătății. Modelul de solicitare se poate descărca de-aici. Cererile pot fi trimise la sediul Ministerului, la adresa 

Intr. Cristian Popișteanu, nr. 1-3, sector 1,cod 010024, București sau la prin email la : presa_ms@yahoo.com,  presa@ms.ro  sau  cetedoare@ms.ro.
Solicitările trebuie completate cu toate datele de identificare ale solicitantului, cererile anonime nefiind luate în considerare. „[5]

SURSE

  1. http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Legea-vaccinarii-intra-in-circuitul-de-avizari-la-o-zi-distanta-dupa-declararea-epidemiei-de-rujeola-136685
  2. http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Intrebari-despre-%E2%80%9Eepidemia-de-rujeola-anuntata-de-Ministerul-Sanatatii-136693
  3. http://www.bistriteanul.ro/afla-cati-copii-din-bistritanasaud-nu-sunt-vaccinati-1474541437233.html#.V-POUEIZzEs.facebook
  4. http://renasterea.ro/alarma-falsa-de-epidemie-de-rujeola-conform-unui-medic-timisorean-cea-mai-buna-imunizare-e-trecerea-prin-boala/
  5. http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Parintii-cer-Ministerului-Sanatatii-sa-faca-PUBLICE-informatiile-legate-de-epidemia-de-rujeola-si-copiii-afectati.-DESCARCA-modelul-de-cerere-care-trebuie-trimis-pe-adresa-Ministerului-Sanatatii-136672
  6. Foto: stopthecrime.net
  7. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...