Ministrul de Externe al Poloniei către Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans: Vă rugăm să ne dați voie să ne respectăm propria Constituție, nu viziunea dumneavoastră despre Constituția noastră!

by “Un ministru polonez îl pune la punct pe vicepreședintele CE: Vă rugăm să ne dați voie să ne respectăm propria Constituție, nu viziunea dumneavoastră despre Constituția noastră! Intimidările și presiunile Comisiei Europene nu țin în fața Varșoviei. O dovedește replica pe care șeful diplomației poloneze i-a dat-o vicepreședintelui Executivului […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Un ministru polonez îl pune la punct pe vicepreședintele CE: Vă rugăm să ne dați voie să ne respectăm propria Constituție, nu viziunea dumneavoastră despre Constituția noastră!

Intimidările și presiunile Comisiei Europene nu țin în fața Varșoviei. O dovedește replica pe care șeful diplomației poloneze i-a dat-o vicepreședintelui Executivului UE, după ce acesta din urmă a acuzat Polonia că recurge la „fapte alternative”. Cei doi lideri s-au contrat, verbal, pe tema reformelor judiciare din Polonia, care, așa cum se întâmplă și în cazul României, sunt criticate de Bruxelles.
Din momentul în care partidul eurosceptic Dreptate și Justiție (PiS) a câștigat alegerile legislative din octombrie 2014, autoritățile de la Varșovia se află într-un conflict permanent cu Comisia Europeană, din cauza unor schimbări legislative care, în opinia oficialilor de la Bruxelles, pot afecta în special libertatea presei și separația puterilor în stat, principala dispută fiind legată de reforma Tribunalului Constituțional, scrie agerpres.ro.
Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și ministrul de externe polonez, Witold Waszczykowski, s-au contrat, în prima zi a Conferinței de Securitate de la Munchen. Oficialul european l-a acuzat pe ministrul polonez că folosește „fapte alternative” în susținerea controversatelor reforme judiciare din Polonia, iar acesta din urmă i-a cerut să respecte Constituția poloneză, transmite agenția Reuters.
„Acum chiar suntem pe teritoriul faptelor alternative”, i-a spus Timmermans lui Waszczykowski în timpul unei dezbateri la care s-a atins și subiectul respectării statului de drept în Polonia.
„Vă rugăm să ne dați voie să ne respectăm propria Constituție, nu viziunea dumneavoastră despre Constituția noastră. E în regulă ?”, i-a replicat șeful diplomației poloneze.
Vicepreședintele CE a reacționat invocând faptul că și Comisia de la Veneția a acuzat guvernul polonez că subminează democrația prin intervenția asupra Tribunalului Constituțional.
Ei s-au contrat și pe tema Brexitului precum și pe cea a migrației. Astfel, ministrul de externe polonez a cerut Uniunii Europene să facă distincția între adevărații refugiați și migranții care vin în Europa motivați doar de dorința unui trai mai bun și le-a cerut oficialilor europeni să reflecteze asupra cauzelor Brexitului. „Nu văd o reflecție asupra cauzelor Brexitului în multe țări și printre mulți politicieni’, a afirmat Witold Waszczykowski, citat de agenția Xinhua.
În replică, Frans Timmermans a spus că „avem nevoie de mai mult patriotism, dar nu sub forma naționalismului”.
Acest schimb de replici survine cu câteva zile înainte de expirarea termenului de două luni dat de Comisia Europeană guvernului de la Varșovia pentru a răspunde preocupărilor legate de reforma Tribunalului Constituțional.
Executivul polonez a anunțat că va oferi un răspuns luna aceasta, iar cel comunitar îl amenință cu suspendarea dreptului de vot al Poloniei în Consiliul UE, demers însă greu de pus în practică în condițiile în care o asemenea măsură necesită acordul unanim al tuturor statelor membre ale UE, iar premierul ungar Viktor Orban a anunțat că se va opune.
În urma presiunilor executivului comunitar, guvernul polonez a revizuit procesul de reformă a Tribunalului Constituțional, dar oficialii europeni consideră în continuare că măsurile propuse în legea ce conține această reformă nu sunt suficiente pentru garantarea independenței puterii judecătorești.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/Un-ministru-polonez-il-pune-la-punct-pe-vicepresedintele-CE-Va-rugam-sa-ne-dati-voie-sa-ne-respectam-propria-Constitutie-nu-viziunea-dumneavoastra-despre-Constitutia-noastra-141107
  2. Foto: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Propaganda globalistilor din SUA-UE: "Rusia este o mare amenintare pentru omenire!" Istoria ne arata ca de-a lungul timpului toate relele au venit de la globalistii SUA-UE !
Faza finală a războiului financiar global: Situaţia globală financiar-bancară şi bursieră – între bula bursieră şi banii virtuali
SUA: Unei mame i-a fost luat copilul deoarece crede în conspirația "Chemtrails"
Donald Trump: "Nu vom mai preda această țară și poporul ei cântecului fals, insidios și manipulator al Globalismului"
Activiștii LGBT impun Comunismul în Canada: Profesorii trebuie să li se adreseze elevilor cu „tovarășe”, să invite la clase travestiți și să scoată din vocabular cuvinte precum soț sau soție
Hackerul român Guccifer: "Americanii sunt înnebuniți după orice chestie legată de Rusia și de ideea că rușii vor invada SUA. E o nebunie... este isterie acum"
"Skull and Bones" - organizația satanistă a Iluminaților
Operațiunea Ajax: În 1953, CIA și Mi6 au provocat lovitura de stat din Iran și l-au înlăturat de la putere pe premierul Iranului, Mohammad Mossadegh
Masoneria și Satanismul: Albert Pike, demonul-păianjen şi „îngerii” cu copite
Microfoane Big Brother ar putea fi conectate la camerele de luat vederi de pe stradă
Ronald Bernard, bancherul olandez care a demascat industria financiară Iluminați, a fost găsit mort în Florida
George Soros se teme de puterea uriașă a partidelor naționaliste: Uniunea Europeană se va destrăma ca Uniunea Sovietică
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro