Ministrul rus de Externe: „SUA îi apără pe teroriștii ISIS”. Rusia convoacă reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, după ce SUA a atacat armata siriană, care luptă împotriva teroriștilor ISIS

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Rusia convoaca de urgenta reuniunea Consiliului de Securitate al ONU, dupa ce SUA au atacat pozitii ale armatei siriene, care lupta impotriva teroristilor ISIS, provocand moartea a 62 de soldati si ranirea a peste 100[1].

Ministrul rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat direct SUA ca ii protejeaza pe teroristii ISIS:


„Daca anterior am avut suspiciuni ca Al-Nusra sunt protejati, acum, dupa atacurile aeriene de astazi asupra armatei siriene, am ajuns la o concluzie cu adevarat terifianta pentru intreaga lume. Cerem o explicatie completa si detaliata de la Washington. Aceasta explicatie trebuie acordata in cadrul Consiliului de Securitate al ONU.”

Ministrul de Externe a cerut explicatii complete si detaliate de la Washington cu privire la atacul asupra armatei siriene de la Deir ez-Zor, in care 62 de militari au fost ucisi si peste 100 raniti. Rusia suspecteaza aceste atacuri ale SUA pe fondul victoriilor obtinute de armata siriana impotriva teroristilor ISIS. De asemenea, Ministerul de Externe a adaugat ca partea rusa nu a fost niciodata notificata cu privire la faptul ca SUA intentioneaza sa efectueze atacuri in zona Deir ez-Zor.


Seful Centrul de Reconciliere din Rusia, general-locotenentul Vladimir Savchenko a declarat urmatoarele despre atacul SUA impotriva armatei siriene:

„Imediat dupa atacul aerian al avioanelor coalitiei, militantii statului islamic (ISIS) au lansat ofensiva lor.”

Vladimir Savchenko a mai afirmat ca fortele aeriene din Rusia au intervenit imediat pentru a stopa avansurile teroristilor si s-au efectuat 10 lovituri aeriene.

Ministrul sirian al Apararii a declarat urmatoarele:

„Coalitia SUA, prin atacul efectuat, au deschis calea teroristilor ISIS pentru a prelua orasul Deir ez-Zor. Doar cu ajutorul fortelor aeriene rusesti ofensiva teroristilor a fost oprita. Solicitam sprijin aerian pentru fortele armatei siriene, care sa fie acordat de fortele aeriene rusesti cu scopul de a distruge teroristii.”

Ministerul rus de Externe a subliniat ca atacurile aeriene americane impotriva fortelor guvernamentale siriene pun in pericol acordul de incetare a focului. Armata siriana a calificat bombardarea lor drept o „agresiune grava si flagranta” si au afirmat ca detin dovezi concludente, care demonstreaza ca SUA si aliatii sai ii sustin pe teroristii ISIS.

Ursul rus sperie ISIS-CIA

Comandamentul Central al SUA, care supervizeaza situatia din Siria incearca sa minimalizeze acest act criminal de sprijinire direct, pe fata, a teroristilor ISIS. Cu toate acestea, un oficial militar american, sub anonimat, a declarat pentru Reuters ca atacul a fost unul deliberat si cu siguranta nu a fost o „greseala”. Conform oficialului american, atacurile din Deir ez-Zor a fost coordonat de catre serviciile secrete americane.

Video

SURSE

  1. https://www.rt.com/news/359686-un-security-urgent-meeting/
  2. Foto: Internet
  3. Video: RT

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...