Ministrul Sănătății: “Un medic nu are dreptul să facă propagandă antivaccin”. Vezi ce a mai spus de Legea vaccinării

by “Ministrul Sanatatii: Un medic nu are dreptul sa faca propaganda antivaccin. Vezi ce a mai spus de Legea vaccinarii Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, marti, referitor la posibilitatea ca medicii sa fie sanctionati daca promoveaza antivaccinarea, ca nu crede ca un medic are dreptul sa faca propaganda antivaccin. […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Ministrul Sanatatii: Un medic nu are dreptul sa faca propaganda antivaccin. Vezi ce a mai spus de Legea vaccinarii

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, marti, referitor la posibilitatea ca medicii sa fie sanctionati daca promoveaza antivaccinarea, ca nu crede ca un medic are dreptul sa faca propaganda antivaccin.


“Asa cum am spus ca un parinte responsabil trebuie sa isi vaccineze copiii, cred ca un medic responsabil trebuie sa recunoasca valorile cercetarii medicale si trebuie sa le respecte si sa le promoveze. Eu nu cred ca un medic are dreptul sa faca propaganda impotriva vaccinului, avand in vedere faptul ca exista dovezi, exista foarte multe boli care au fost eradicate prin vaccin, iar in momentul de fata suntem in plina epidemie de rujeola”, a spus ministrul Florian Bodog, intrebat despre articolul din proiectul Legii vaccinarii care prevede ca un medic care face promovare antivaccin ar putea fi sanctionat de Colegiul Medicilor.

Ministrul Sanatatii a precizat, intr-un interviu acordat News.ro, ca saptamana viitoare ar putea avea loc o dezbatere publica a proiectului Legii vaccinarii, pentru ca au fost solicitari in acest sens.


Intrebat cum ar putea fi sanctionati medicii care fac propaganda antivaccin, ministrul a spus ca in forma actuala a proiectului Legii vaccinarii nu exista un capitol de sanctiuni, dar acestea ar putea fi adaugate dupa discutiile cu Colegiul Medicilor, cu medicii si cu societatea civila.

“In urma dezbaterilor, vom introduce si un astfel de capitol. Daca nu se va ajunge la un consens in urma dezbaterilor, legea oricum va fi citita in Guvern, dupa care va fi trimisa in Parlament, unde colegii din comisiile de specialitate, de sanatate publica din Senat si din Camera Deputatilor, pot aduce amendamente”, a precizat Bodog.

Ministrul Sanatatii a spus ca, dupa ce a pus in dezbatere proiectul Legii vaccinarii, a primit multe mesaje care “nu te lasa sa dormi noaptea”, cu “urari de bine” pentru copiii sai, dar ca isi asuma aceasta lege pentru ca are convingerea ca vaccinarea este singura metoda de a preveni bolile grave.

Florian Bodog a subliniat ca imunizarea nu se face cu forta, ca nu vor fi adunati parintii “cu arcanul” sa vina cu copiii la vaccinare si nici nu vor fi politisti care ii vor incatusa pe cei care refuza vaccinarea, dar trebuie asumata responsabilitatea deciziei.

Ministrul a sustinut ca nu poti interzice unui copil sa intre in scoala pentru ca nu este vaccinat, pentru ca educatia este un drept care trebuie respectat.

“Nu facem vaccinare cu forta, nu adunam copiii cu arcanul sau parintii cu arcanul ca sa-si aduca copiii la vaccinare. Copiii, cand vin la vaccinare, sunt consultati de catre medicul de familie. Medicul de familie cunoaste istoricul copilului, in anumite situatii poate contraindica sau amana vaccinarea. Procesul de vaccinare nu este un proces de a constrange pe cineva. Copilul vine, este investigat, este consultat, se recomanda vaccinul, parintele copilului poate sa refuze, poate sa puna intrebari”, a declarat ministrul Florian Bodog.

Ministrul a aratat ca spune cu toata convingerea ca un copil nu poate fi privat de vaccinare, dar ca respecta decizia parintilor care nu doresc sa-si vaccineze copiii, insa acestia trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru consecintele acestei decizii.

Bodog a adaugat ca proiectul Legii vaccinarii, care a produs multe controverse, a fost pus in dezbatere publica pentru a da posibilitatea sa fie perfectionat.

“Mie mi-ar placea sa fie unanim acceptata. Daca majoritatea populatiei Romaniei accepta forma de lege care va iesi, si eu cred ca va iesi o lege buna, atunci vom avea grupuri tehnice de lucru la fiecare judet, care vor putea informa parintii, care vor discuta cu parintii.

Nu vom avea politisti care vor incatusa parintii, asa cum a aparut in media. Stiu, aceste lucruri se vand, sunt stiri, dar cred cu tarie ca mass-media trebuie sa fie alaturi de Ministerul Sanatatii. Nu alaturi de mine, nu conteaza cine este ministrul Sanatatii. Eu mi-am asumat acest lucru, de a scoate legea in dezbatere publica, mi-am asumat tot ceea ce primesc prin mesaje si pe Facebook, si pe toate canalele posibile.

Mi-am asumat si imi asum acest lucru, pentru ca eu cred cu tarie ca singura metoda de a preveni aceste boli grave este vaccinarea. Si cred ca este important ca toti copiii Romaniei sa aiba acces la vaccin”, a mai spus Florian Bodog.

Inscrierea copiilor intr-o colectivitate se va face numai dupa prezentarea documentelor care atesta ca au fost facute vaccinurile obligatorii, iar parintii isi asuma in scris refuzul vaccinarii, potrivit proiectului Legii vaccinarii, pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Proiectul prevede, de asemenea, ca in cazul in care parintii refuza vaccinarea copilului, pot fi sesizate institutiile abilitate “privind constatarea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului de catre parinti sau reprezentanti legali in cazul minorului care implineste varsta de 3 ani si nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzatoare varstei”.

 

Initiatorii legii spun ca scopul acesteia nu este acela de a-i sanctiona pe parintii sau pe reprezentantii legali ai copiilor, ci acela de a asigura o informare mai buna a acestora asupra tipurilor de vaccinuri administrate, asupra beneficiilor acestora si asupra riscurilor la care se expun prin nevaccinare. Astfel, devine primordial rolul medicului de familie privind informarea parintilor.”[1]

Gresit! Un medic are dreptul sa faca propaganda antivaccinare si are dreptul de a vorbi despre riscurile vaccinarii. Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, incearca sa instaureze dictatura “corectitudinii politice” si in sistemul medical. Dupa cum vedem, “corectitudinea politica” nu se aplica doar in politica.

SURSE

  1. http://www.ziare.com/social/legea-vaccinarii/ministrul-sanatatii-un-medic-nu-are-dreptul-sa-faca-propaganda-antivaccin-vezi-ce-a-mai-spus-de-legea-vaccinarii-1463963
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, propagandist al vaccinării obligatorii, este suspectat de plagiat
Proiectul Legii vaccinării: Părinții sunt obligați să se prezinte la medic, chiar dacă refuză vaccinarea! La înscrierea în unitățile de învățământ va fi solicitată o adeverință care să ateste efectuarea vaccinurilor
Comisarul european, Corina Crețu, susține vaccinarea obligatorie, deși este abuzivă și neconstituțională
Doar 8 deputați din Comisia pentru Sănătate au fost prezenți la dezbaterile asupra proiectului de Lege privind vaccinarea persoanelor în România
Dr. Pavel Chirilă, scrisoare deschisă liderilor politici: "Am vaccinat mii de copii și am vazut multe reacții adverse, unele foarte grave. Injectarea unei substanțe în trupul unui om fără acordul lui riscă să facă rău „în numele binelui”"
Vaccinurile şi diabetul zaharat de tip I
Legea vaccinării obligatorii este fascism medical! "Părinții care refuză vaccinarea copiilor pot primi pana la 7 ani de închisoare"
Legea vaccinării pe înțelesul tuturor – SANCȚIUNI
Părinții pot primi până la 10 mii de lei amendă dacă nu acceptă "imunizarea" copiilor. Forma finală a proiectului Legii vaccinării! Proiectul legii vaccinării obligatorii este unul specific regimurilor totalitare!
În Marea Britanie, vaccinarea nu este obligatorie, dar e incurajată! În România, se dorește ca vaccinarea să fie obligatorie!
Ministrul Sănătății către părinți: „VACCINUL este ca și BOTEZUL pentru copil”. Confruntare apriga ieri, in cadrul dezbaterii publice privind proiectul Legii Vaccinarii obligatorii
Partidele politice sunt în unanimitate de acord ca vaccinarea să fie obligatorie! Ciudată unanimitate! In realitate, lobby-ul industriei farmaceutice i-a convins să fie de acord cu vaccinarea obligatorie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro