Misiunea Phobos: Povestea sondelor spațiale rusești spulberate de extratereștri

Distribuie!

„Programul spațial rusesc „Phobos” a constat în lansarea a două sonde spațiale, care aveau misiunea de a cerceta amănunțit cei doi sateliți ai planetei Marte, Phobos și Deimos. La 31 martie 1989, cei doi sateliți au fost lansați și au călătorit milioane de kilometri spre destinație, fără să întâmpine nicio problemă de ordin tehnic.

Pe durata deplasării, au fost transmise mai multe imagini, cât și informații spre bază. Această misiunea părea să fie un succes incredibil pentru vremea respectivă.


Odată ajunse pe orbita lui Marte, mai multe imagini au fost prelevate de către sondele Phobos. Aceasta era prima etapă a misiunii spațiale, după care urma ca fiecare sondă să se îndrepte către satelitul vizat. Phobos I a ajuns la circa 40 de metri altitudine de solul satelitului Phobos după care a dispărut misterios. La fel s-a întâmplat și cu cealaltă sondă spațială, care nu a reușit să aterizeze pe Deimos.

Înainte ca cele două vehicule rusești să dispară au reușit să capteze un set de imagini de-a dreptul uluitoare. O navă extraterestră, în formă de trabuc, de circa 20 de kilometri survola suprafața planetei Marte și odată ce a detectat cele două sonde pământene s-a îndreptat spre ele. Cercetătorii ruși au presupus că gigantul OZN ar fi pus capăt misiunii „Phobos”, spulberând cei doi sateliți.


La 31 martie 1989, Agenția de Știri de la Moscova a trimis către corespondenții din întreaga lume următorul comunicat: „Misiunea Phobos a fost misterios întreruptă. Sondă spațială Phobos 2 a captat câteva fotografii ciudate, după care a dispărut”.”[1]

Video

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/misiunea-phobos-povestea-sondelor-spatiale-rusesti-spulberate-de-extraterestrii
  2. Foto: universetoday.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...