Mister: Roanoke, colonia pierdută

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Este poate cel mai vechi mister din istoria Statelor Unite ale Americii. În 1587, 115 colonişti conduşi de John White s-au stabilit pe insula Roanoke , aflată astăzi pe teritoriul statului Carolinei de Nord. Primele luni au decurs fără incidende, aici fiind locul unde s-a născut primul copil englez în Lumea Nouă, aşa cum era cunoscută America.

După o perioadă, relaţiile cu băştinaşii s-au deteriorat, aşa că John White s-a întors în Anglia pentru a aduce întăriri, dar şi provizii. Furtunile şi războiul dintre Anglia şi Spania au întârziat repatrierea lui, iar 3 ani mai târziu, când s-a întors, a găsi aşezarea fără niciun membru.


La plecare, White a lăsat instrucţiuni ca, dacă membrii coloniei se mută, să lase o hartă a noului loc, iar dacă au probleme, să deseneze o cruce lângă hartă. Casele şi lucrurile erau intacte, dar locuitorii dispăruseră fără urmă. Singurul indiciu era numele Croatoan, scrijelit pe un gard. Nimeni nu i-a mai văzut sau a mai avut veşti de la colonişti de atunci.

 

Astăzi, se crede că ei au fost asimilaţi de triburile locale, deşi nu există dovezi în acest sens. O altă teorie susţine că aceştia au plecat pe mare cu o barcă, în speranţa că se vor întoarce în Anglia, şi au pierit în valuri.”[1]


SURSE

  1. https://clickpentrufemei.ro/disparitii-misterioase/a18512544
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Republica procurorilor atacă la baionetă toate puterile statului

Piramide antice uriașe, asemănătoare celor egiptene, descoperite în America de Sud

Știința pierdută a lui Zamolxe – steaua tetrahedronică, octogonul și cultura carpato-danubiană

Soros a donat 18 miliarde USD Fundațiilor sale pentru planul de aducere a migranților musulmani în Europa

Stâlpul lui Ashoka din New Delhi (India)

Închide