Misterele din Zona Mapimi, Mexic: aparatele nu funcționează, iar undele electromagnetice nu pot pătrunde în acest spațiu

Distribuie!

„Zona Mapimi, Mexic – taramul unor fenomene ciudate

Se pare ca o portiune de desert din BolsonMapimiMexic este taramul unor fenomene ciudate. In iulie 1970, o baza militara din Utah a lansat o racheta de testare, care a deviat de la curs si s-a prabusit in desert. O echipa a fost trimisa sa o recupereze, construindu-se chiar si un drum pentru a o transporta inapoi. Multi sustin ca acea racheta care continea elemente radioactive ar fi contaminat solul, scrie ziare.com.


Niciun semnal de satelit, radio, TV sau unde scurte nu poate patrunde in interiorul acelui spatiu. In plus, oamenii sustin ca au vazut sfere ciudate, lumini si OZN-uri, ca si aparitia a trei creaturi blonde, umanoide. Localnicii spun ca acestea ar fi cerut doar apa si, intrebate fiind de unde sunt, ar fi raspuns „de sus”.”[1]

„Mapimi din Mexic, un loc cu o reputatie paranormala


Dupa legendele care circula, acesta este o zona unde suntele amutesc, pur si simplu, de unde si porecla de “zona tacuta”. Cate ceva se intampla acolo, e adevarat. Legenda a pornit de la faptul ca, aici, undele radio nu se pot propaga usor prin aer, din cauzacampurilor magnetice puternice.
In anii 1930, un pilot mexican a raportat ca i s-a defectat radioul de bord, in chip misterios, in vreme ce zbura deasupra tinutului; ulterior, si altii au sustinut ca aici radiourile nu functioneaza corect, iar busolele se zapacesc.
Ceea ce a adaugat sare si piper acestor istorisiri este faptul ca zona se gaseste localizata intre paralele nordice de 26 si 28 grade latitudine, intre care se afla – pe alte meridiane – si alte locuri interesante, precum piramidele a egiptene, Triunghiul Bermudelor si cetatile sacre din Tibet.

Si s-a mai intamplat ceva: in 1970, o racheta Athena a aviatiei SUA a pierdut controlul, a deviat de la ruta, trecand in spatiul aerian mexican si a aterizat in acesta zona. Racheta transporta doua containere cu material radioactiv, drept care o echipa de experti americani a pornit in graba sa recupereze incarcatura.

Au cautat trei saptamani racheta pierduta, survoland zona si rascolind desertul; in fine, nu mai lungesc povestea: au gasit-o, au luat niste mostre de sol contaminat radioactiv si au plecat, scrie yupi.md.

Operatiunea a fost, se pare, foarte secreta – adica motivul acestei agitatii a fost secret, pentru ca vanzoleala din desert si de deasupra lui n-avea cum sa ramana secreta (era pe vremea Razboiului Rece, asa ca lumea era si mai isterica decat acum).
Pentru ca, la vremea respectiva, nu s-a stiut de ce se intampla tot ce se intampla, lumea a inceput sa-si imagineze ca e vorba despre un fel de Zona 51 din SUA – tot un loc in desert unde se fac cercetari ultrasecrete legate de extraterestri sau cam asa ceva.
Adunand laolalta toate aceste informatii si adugand si tendinta spre speculatii, au rasarit o multime de povesti care, insa, nu au fost validate de cercetarile facute pana in prezent: cum ca oamenii nu se pot auzi vorbind unii pe ceilalti, desi se afla la distante mici; cum ca aici se pot vedea destul de frecvent sfere luminoase zburatoare, dar si fiinte umanoide foarte inalte, care cutreiera desertul imbracate in costume mulate de culoare argintie; ca aici e un soi de pol energetic – un loc in care sunt concentrate energiile Pamantului si ca pe partea opusa a planetei ar exista un pol similar…
Si uite asa, accesul nefiind restrictionat, zona a devenit rapid o destinatie de top pentru cautatori de OZN-uri, pasionati de mistere si membri a tot felul de secte, care ii asteapta pe extraterestri si organizeaza ritualuri menite sa faciliteze contactele intergalactice.”[2]

SURSE

  1. https://turism.bzi.ro/zona-mapimi-mexic-taramul-unor-fenomene-ciudate-21696
  2. https://cultural.bzi.ro/mapimi-din-mexic-un-loc-cu-o-reputatie-paranormala-11301
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...