Misterele egiptenilor: Thoth Atlantul, Școala Misterelor și secretul vieții veșnice

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Thoth Hermes Trismegistrus sau Thoth Atlalntul a fost unul dintre cele mai mistice și spirituale suflete întruchipate de pe Terra.

Vechii egipteni îl considerau zeul suprem al luminii, cel care prin cunoștințele dobândite a descoperit secretul vieții veșnice și al tuturor lucrurilor din acest Univers.


Personificarea zeului s-a produs în mai multe culturi străvechi, care și-au dus existența pe Terra. Sumerienii îl numeau Nindizzida, evreii l-au numit Enoch, nordicii Odin, teutonii Wotan, iar în cultura indiană este cunoscut precum mărețul și iluminatul Buddha.

Cine a fost Thoth?


Cele mai ample texte și descrieri ale zeității, întruchipate în corp de om, cu capul unui ibis, care avea deasupra capului o semilună și în mână un toiag, se regăsesc în cultura egipteană.

În mitologia heliopolitană este considerat și „inima lui Ra”, personificând deci cunoașterea divină și esența gândirii creatoare, care transmite cuvântului forța adevărului, puterea de a crea realitatea. Ra, zeul Soarelui, este gardianul morților și intermediarul lor în fața zeilor. A fost asociat de greci zeului Hermes. Thoth mai era cunoscut și ca zeu al științei, al înțelepciunii.

În cultura antică, inima este locul unde se află sufletul pe toată perioada vieții. Thoth a fost de fapt reîncarnat în numeroși zei printre care și în Ra. Interesant este faptul că zeul Soarelui purta sufletul lui Thoth, care reprezenta simbolistica Lunii, adică cele două parți, yin yang erau prezente în aceeași persoană, după modelul clasic în care a fost clădit și omul.

Cartea lui Thoth

De-a lungul timpului au existat numeroase controverse cu privire la misterioasa carte a lui Thoth. Această carte este compusă din mai multe capitole (tăbliţe), fiind o lucrare foarte veche care datează de la civilizaţiile pre-egiptene. Lucrarea este mai mult decât o operă de artă, este cheia spre adevărul absolut care conţine secretele omenirii, ale corpurilor cereşti, permiţând înţelegerea limbajului animalelor, marile mistere ale corpurilor fluide ale morţilor şi fiinţelor vii, ştiinţa spiritelor, cea a vieţii, a morţii, cât şi secretul puterii nelimitate.

Acest manuscris deținea forța supremă asupra vieții. Odată citită, putea să activeze mai multe zone ale creierului, care se află într-o stare latentă și adevărul absolut putea fi înțeles.

De-a lungul istoriei „cartea blestemată” a fost de mai multe ori distrusă. Khannes, unul dintre fiii lui Ramses al II-lea care o deţinea, a declarat că a ars-o. Nu se ştie dacă a ars cartea propriu-zisă sau o copie.

O altă legendă susține că această carte a ars în timpul incendiului de la Biblioteca din Alexandria. Pe de cealaltă parte, există zvonuri că ea ar fi exista și în prezent și este păstrată cu sfințenie într-un loc ferit de ochii curioșilor. Odată deschisă și citită, cartea lui Thoth deschide drumul din întuneric spre lumină și poate transforma un suflet obișnuit într-un zeu creator.

Şcoala Misterelor

Cea mai influentă instituție din antichitate era Școala Misterelor. Aceasta a fost înființată de Faraonul Thuthmosis al III-lea în Egiptul antic, dar a existat și în cultura sumeriană sau cea indiană. Aici învățau doar cei aleși și prin cunoștințele dobândite ajungeau să dețină controlul asupra vieții și al morții.

Pentru a se ajunge la iluminare, inițiații din Școala Misterelor erau nevoiți să producă o pudră albă. Aceasta era cunoscută sub numele de Shem-an-na, Piatra de Foc, sau “pâinea albă” a egiptenilor.

Pâinea a fost alimentul principal al egiptenilor, dar acesta nu este singurul motiv pentru care i s-a oferit un simbol hieroglific. Pudra albă, produsă de Școala Misterelor, era folosită pentru coacerea pâinii sau a unor prăjituri pe care doar faraonii le consumau. Pâinea era un simbol extrem de important, comparat cu lumina, pentru că odată consumată orizonturile unei lumi ascunse se deschideau. Semnul hieroglific atribuit este jumătatea de pâine și este atribuită litera T (probabil de la Thoth).

Pe platoul Muntelui Sinai, în interiorul unui templu egiptean, a fost găsită o rezervă considerabilă şi nealterată din această pudră albă a faraonilor, necesară pentru trezirea minţii şi înălţare. O parte din aceasta a fost transportată în Marea Britanie pentru examinări, dar rezultatele nu au fost niciodată publicate. Restul de pudră a fost abandonată în templu și a dispărut fără urmă.

Odată cu trecerea anilor, marile civilizații au dispărut și la fel s-a întâmplat și cu Școala Misterelor. Informația supremă a fost uitată și Cartea lui Thoth a fost transportată pe alte meleaguri, pentru a nu mai fi găsită niciodată.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/misterele-egiptenilor-thoth-atlantul-scoala-misterelor-si-secretul-vietii-vesnice
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...