Misterele piramidelor ascunse de peste 5.000 de ani, la Goranu. Cum s-au format ciudaţii „uriaşi” de peste 80 de metri înălţime, din Vâlcea

by “FOTO Misterele piramidelor ascunse de peste 5.000 de ani, la Goranu. Cum s-au format ciudaţii „uriaşi” de peste 80 de metri înălţime, din Vâlcea Piramidele de la Goranu, locul ascuns de la marginea oraşului Râmnicu Vâlcea. Conglomeratele formate in urma cu peste 5.000 de ani au o înălţime de […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“FOTO Misterele piramidelor ascunse de peste 5.000 de ani, la Goranu. Cum s-au format ciudaţii „uriaşi” de peste 80 de metri înălţime, din Vâlcea

Piramidele de la Goranu, locul ascuns de la marginea oraşului Râmnicu Vâlcea. Conglomeratele formate in urma cu peste 5.000 de ani au o înălţime de 80 de metri oferă o privelişte pe cât de spectaculoasă, pe atât de neobişnuită.


Ascunse de privirile iscoditoare pe Valea Stâncioiului, piramidele de pământ oferă un tablou unic, care impresionează chiar şi ochiul celui mai pretenţios fotograf. Privelişte neobişnuită este completată de tuburile sculptate de mâna nevăzută a naturii, care seamănă cu o orgă, în versantul de pe partea dreaptă a văii.

Deşi sunt situate la doar patru kilometri distanţă de centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, la piramidele din Goranu se ajunge destul de greu. Drumul spre aria protejată nu este marcat şi nu apare pe vreo hartă, aşa că cei interesaţi să vadă formele carstice se pot orienta doar cu ajutorul informaţiilor oferite de râmnicenii care locuiesc în zonă.


Specialiştii spun că piramidele de la Goranu s-au format datorită eroziunii conglomeratelor slab cristalizate. Şiroaiele de apă au săpat forme ciudate, de la piramide până la tuburi de culoare roşie sau gri.

“E greu de estimat în cât timp s-au format piramidele de la Goranu, dar cred că mai devreme de 5000 sau 10 000 de ani nu s-au format.  În funcţie de cum le priveşte fiecare persoană se pot face multe interpretări pe seama formaţiunilor de aici, care au fie formă de piramidă, fie de conuri înmănuncheate. E un loc special şi unic”, susţine profesorul vâlcean Gheorghe Ploaie, care a studiat fenomenul de la Goranu.

Piramidele de la Goranu, posibil brand turistic

Fenomenul este destul de rar întâlnit în România, iar zona în care s-au format piramidele de la marginea oraşului Râmnicu Vâlcea, aproximativ 12 hectare de teren, a fost declarată arie protejată în anul 2000.

Rezervaţia geologică ar putea fi transformată într-un brand turistic local dar, din păcate, interesul autorităţilor locale pentru promovarea acestui obiectiv e scăzut. Atât de scăzut încât au considerat inutil efortul de marca corespunzător poteca care duce spre formele carstice.  Din păcate, nici cetăţenii cu iniţiativă, care au încercat să facă cunoscute piramidele de la Goranu, nu au fost luaţi  în seamă.

“Autorităţile nu sunt interesate de acest loc. În încercarea de a promova zona, am realizat un pliant şi m-am dus cu el la primărie. De acolo m-au trimis la altcineva care nici măcar nu m-a luat în seamă. Mi-au spus că trebuie un proiect. Sunt de accord, dar primăria trebuie să facă acest proiect”, spune cercetătorul Gheorghe Ploaie.

Potenţialul turistic al rezervaţiei urbane este exploatat doar de agenţiile de turism, care, în încercarea de a atrage turişti,  au postat adesea şi informaţii generale despre piramidele de pământ de la marginea oraşului.”[1]

SURSE

  1. http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/foto-misterele-piramidelor-ascunse-5000-ani-goranu-s-au-format-ciudatii-uriasi-80-metri-inaltime-valcea-1_54f1a4c7448e03c0fd12c38b/index.html
  2. Foto: ctmsomesul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

"Pescarul de pe Lacul Getic" - scheletul celui mai vechi om din Europa a fost descoperit in Romania ! Are o vechime de doua milione de ani, demonstrand ca istoria lumii incepe in Carpati !
Tunelurile lui Ceausescu din Muntii Fagaras - oficial se dorea aducerea de apa curata inspre sudul tarii, iar neoficial se cautau si zacaminte de uraniu ! Lucrarile s-au oprit brusc, tunelurile inchise prin betonare, iar lucratorii la tuneluri refuza sa vorbeasca despre ce se afla acolo !
Spiritualitatea geto-dacilor, de la credinta in nemurire la extazul mistic
Uriașul de la Mânăstirea Corbii de Piatră
Dacia încă exista pe hărţile vechi din secolul XIX
Napoleon Săvescu: "E greu să-i convingi la sfârșitul sec. XX pe oameni că singurul popor care n-a venit de nicăieri în Europa suntem noi, daco-românii. Noi n-am migrat de nicăieri. Aici ne-au găsit alte popoare, care au venit peste noi"
Rama și Sita, personajele principale din epopeea hindusă Ramayana, au trăit pe teritoriul României
Expediții militare prin tunelurile din Munții Bucegi către Buzău, Irak, Gobi, Tibet, Egipt și Centrul Pământului
Cum arătau, de fapt, cetăţile dacice: zeci de mii de blocuri de piatră au compus cele mai misterioase clădiri antice
Generalul Gheorghe Jienescu batjocorit de Alexandru Florian de la Institutul „Elie Wiesel”
Descoperire unică în lume: uriaşul războinic din Carei şi misterele scheletelor gigantice care i-au adunat pe cercetătorii străini în România
Misterul piramidelor de la Șona
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro