Misterioasa câmpie a sferelor de piatră din Kazahstan

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Potrivit unei legende locale, regiunea Mangistau, situată în vestul Kazahstanului de astăzi, a fost demult invadată de armatele străine. Fiind copleșiți din punct de vedere numeric dar și ca dotări militare, localnicilor nu le-a mai rămas decât un singur lucru de făcut – să se roage. Invocarea divinității de către săteni a dus la deschiderea porților cerului, la tunete și fulgere nemaivăzute și la transformarea dușmanilor în piatră.

Câmpia plină de sfere, denumită Torysh, este o atracție turistică foarte importantă din zonă. Numeroasele formațiuni de rocă au între 3 și 4 metri în diametru, iar potrivit cercetărilor s-au format acum 120-180 de milioane de ani.„[1]


sfere3 sfere4 sfere5 sfere1 sfere2

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/campia-sferelor-de-piatra-din-kazahstan/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...