Misterioasa pictură din secolul al XVII-lea

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În biserica San Pietro din Montalcino, Italia, se află un tablou a cărui tematică, pe lângă cea religioasă, şochează prin ineditul ei. Tabloul a fost pictat în anul 1600 de către un pictor numit Salimbeni. În partea de jos a picturii se poate vedea un grup de preoţi adânciţi în studiu. În partea de sus se află Trinitatea – Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh – alături de o sferă stranie, albastră, prevăzută cu două antene stilizate, ţinută de Dumnezeu şi de Iisus. În dreptul ,,ochiului” inferior al presupusului ,,satelit” se poate distinge un porumbel semitransparent, care atinge cu ciocul fruntea unuia dintre preoţi.

Profesorul italian R. Cappelli a studiat mai mult de 10 ani această pictură, precum şi viaţa autorului ei, cu scopul de a găsi o explicaţie mai aproape de adevăr. Salimbeni a decorat o mare parte a Vaticanului şi a lucrat la Siena,sub protecţia familiei Medici. Dar cine a inspirat, totuşi, pictura din satul italian?
Supunându-se dezbaterii publice pictura lui Salimbeni, s-au emis mai multe ipoteze, printre care şi aceea că, de fapt, ar fi vorba de globul pământesc, aşa cum era el cunoscut la sfârşitul secolului al XVI-lea. Acest glob misterios nu este altceva decât Pământul, fapt demonstrat de paralelele şi meridianele care îl brăzdează. Aşa-zisele antene sunt un fel de centre divine şi indică legătura dintre lumea terestră şi misterul sfânt al Trinităţii.
În cadrul unei întruniri a parapsihologilor de la Madrid, Spania, s-a emis ipoteza că ,,ochiul” nu este altceva decât satelitul  natural al planetei, Luna, iar pata de lumină semnifică Soarele. ,,Dacă presupunem că globul este un satelit, ne întrebăm dacă nu cumva pictorul a vrut să reprezinte Pământul reflectat pe suprafaţa metalică a acestei sfere. Asta pentru că în centrul sferei putem distinge continentul american. Şi totuşi, în 1600 cine ştia de existenţa Americii?”
Nimeni nu a reuşit să explice misterul picturii. Cum a fost posibil ca un artist din secolul al XVII-lea să reproducă un obiect care seamănă izbitor cu un satelit de telecomunicaţii? Să fie, oare, doar o premoniţie? Şi care să fi fost motivul pentru care pictorul a plasat satelitul alături de divinităţi? Răspunsurile oferite de specialişti la aceste întrebări nu sunt decât simple ipoteze.


SURSE

  1. Revista Misterelor

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...