Misterioasele statuete Vinca – dovada că extratereştrii s-au implicat în evoluţia omului

Distribuie!

Una dintre cele mai misterioase culturi antice din lume este Vinca. Numeroase vestigii arheologice au fost descoperite în apropiere de Belgrad, Serbia. Dintre cele mai importante obiecte ale culturii sunt statuete le, în număr de peste 2000, care înfăţişează o specie extraterestră venită în vizită pe Terra pentru a influenţa dezvoltarea umană.

Statuetele Vinca sunt de-a dreptul uimitoare pentru că îi înfăţişează pe zeii care au venit în vizită pe planeta noastră pentru a-i învăţa pe oameni tainele ştiinţei. Figurinele au dost descoperite chiar lângă Belgrad, Serbia, în urmă cu mai multe decenii. De atunci şi până în prezent, figurinele au stârnit numeroase controverse.


Este la îndemna oricui să realizeze că aceste figurine reprezintă o specie extraterestră. Ei aveau ochii migdalaţi, pielea de culoare gri, brună sau chiar albastru închis, nasul extrem de mic şi chiar îndesat în craniu, urechile aproape inexistente, la fel ca şi buzele şi capul lipsit de păr. Aceşti extratereştri, se pare că au venit din inima universului pentru a-i ajuta pe oameni în evoluţia lor. Această teorie este reprezentată în fiecare cultură antică, fie prin diferite obiecte care înfăţişează extratereştrii sau chiar există numeroase mărturii scrise cu privire la contactul realizat.

Se crede că contactul cu extratereştrii misterioşi a avut loc înainte ca marea civilizaţie egipteană să ia naştere. Atunci oamenii au deprins abilitatea de a scrie, de a socoti, dar au fost învăţaţi şi despre agricultură sau despre cum se ridică o casă rudimentară.


Interesant mai este faptul că această cultură şi-a dus existenţa pe un teritoriu extrem de vast, care l-a inclus şi pe cel al ţării noastre. Se presupune şi faptul că în urma acestor experienţe sau schimburi s-ar fi născut şi celebra scriere de la Tărtăria.

Cultura Vinca-Turdaş

Cultura Vinca-Turdaș a fost o cultură europeană (între mileniile 5 și 3 î.Hr.) ce se întindea în jurul Dunării în România(Banat și Oltenia), Serbia,Bulgaria și Macedonia deși urme ale acesteia se găsesc în toată Peninsula Balcanică.

Plastica culturii Vinca este de o deosebită bogăţie şi varietate precum şi foarte îngrijit prelucrata, sugestia de viaţă şi mişcare fiind totdeauna prezenta, chiar atunci când proporţiile şi detaliile anatomice sunt tratate sumar, schematizat… Ceramica culturii Turdaş este de trei categorii în ceea ce priveşte pasta: grosieră, semifină (intermediară) şi fină.

Principalele categorii de ornamente, sunt inciziile, impresiunile şi – mai rar – cele realizate prin pictare sau prin lustruire.

vinca Misterioasele statuete Vinca, dovada că extratereştrii s-au implicat în evoluţia omului

A excelat prin statuete antropomorfe puternic stilizate care surprind printr-o o rară forţă expresivă. Avem în vedere, printre altele, exemplare unice ca plasticitate a modelajului cum este capul de statuetă a cărui coafură, sugerată laconic prin câteva linii incizate adânc, vădeşte din partea „artistului“ care l-a realizat o sensibilitate aproape „modernă“.

În ciuda economiei de mijloace folosite, reuşeşte să ne impresioneze prin capacitatea de reducere la esenţă a realităţii, de care dădea dovadă meşterul din neolitic.

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/misterioasele-statuete-vinca-dovada-ca-extraterestrii-s-au-implicat-in-evolutia-omului

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...