Misterul bubuiturii care a zguduit Iaşiul se adânceşte. Două detunături identice, produse în Bărăgan în ultimele 43 de zile

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Distribuie!

„O bubuitură extrem de puternică, pentru care autorităţile n-au dat încă o explicaţie clară, a fost auzită în Iaşi, în cursul zilei de miercuri, 1 iunie. Două evenimente identice au avut loc recent în Călăraşi, primul dintre ele pe data de 20 aprilie.

Potrivit relatărilor locuitorilor din Iaşi, zgomotul bubuiturii a fost similar celui produs de un tunet foarte puternic, o succesiune de două boom-uri, în interval de mai puţin de o secundă. Detunătura a fost urmată de o vibraţie de mare amplitudine care a zgâlţâit geamurile pe raza întregului oraş şi a unor localităţi învecinate şi a cutremurat uşor pământul.


Până la ora actuală, nu a fost emisă o explicaţie oficială privitoare la sursa zgomotului puternic. O teorie mediatizată preponderent de către mass-media vorbeşte despre explozia unei rachete antigridină. Ipoteza porneşte de la o informare a Ministerului Agriculturii potrivit căreia „UCCG Moldova 1 Iaşi a realizat activităţi de combatere a căderilor de grindină la nivelul judeţului Iaşi în intervalul 15.47-16.38 când s-au lansat rachete antigrindină din 4 Punctele de Lansare (Maxut-Deleni, Valea Racului, Ruginoasa şi Hodora)“.

Cu toate acestea, comunicatul face referire la activităţi petrecute pe data de 31 mai, nu pe 1 iunie, când a fost auzită bubuitura. În plus, atât oficialii Centrului Antigrindină din zonă, cât şi omologii lor din Republica Moldova au declarat că „Nu a fost efectuată nicio operaţiune pe 1 iunie. Şi chiar dacă ar fi fost nu ar fi produs acest zgomot”.


Pe de altă parte, două evenimente cu „simptome” identice, neelucidate printr-o explicaţie oficială, s-au petrecut recent în oraşul Călăraşi. La fel ca şi în Iaşi, locuitorii oraşului din Bărăgan s-au îngrozit pe data de 20 aprilie de o bubuitură puternică auzită pe tot curprinsul oraşului în jurul orei 14.00. La fel ca şi la Iaşi, oficialii nu au putut explica în niciun fel sursa zgomotului.

Chiar şi şefii unui poligon din apropierea oraşului au spus că orice aplicaţii ar fi făcut nu ar fi putut produce vibraţii de o asemenea intensitate. O a doua bubuitură identică s-a auzit la Călăraşi pe data de 16 mai. Nici în al doilea caz nimeni nu a putut oferi o explicaţie coerentă.”[1]

Bubuitura din Iaşi, subiect de dezbatere internaţională

„Pe site-ul celor de la „The Watchers”, un proiect online care urmăreşte diverse fenomene la nivel mondial, a apărut un articol dedicat zgomotului puternic care s-a produs la Iaşi în data de 1 iunie 2016, în jurul orei 13:30. Este vehiculată tot mai intens ipoteza unui meteorit care ar fi explodat în atmosferă, mai ales că răspunsurile venite de la principalele instituţii din Iaşi sunt infirmări.

Nu este neglijată nici ipoteza unui boom sonic – atunci când un avion depăşeşte viteza sunetului. Un al treilea scenariu apare la rubrica de comentarii a articolului, aici vehiculându-se ipoteza unor exerciţii militare în Marea Neagră. „Două rachete balistice au fost lansate din zona Mării Negre pentru testarea sistemului Aegis amplasat la Deveselu. Prima rachetă s-a autodistrus din cauza unei erori a sistemului, iar a doua a fost lovită la 120 km altitudine, de o rachetă trasă de la sol”, se arată în comentariu.”[2]

SURSE

  1. http://adevarul.ro/locale/iasi/misterul-bubuiturii-zguduit-iasiul-adanceste-doua-detunaturi-identice-produse-baragan-ultimele-43-zile-1_5750190c5ab6550cb88fa665/index.html
  2. http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/bubuitura-din-iasi-subiect-de-dezbatere-internationala–217314483.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...