Misterul craniului cu coarne din Sayre

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Într-un sit arheologic din Sayre, Pennsylvania, în 1880, au fost descoperite mai multe cranii care prezentau coarne. Scheletele erau perfecte din punct de vedere anatomic, excepţie făcând proeminentele aflate la trei centimetri deasupra sprâncenelor şi faptul că înălţimea ar fi atins aproximativ doi metri jumătate.

Se estimează că trupurile ar fi fost îngropate în jurul anului 1200 d.Hr. Descoperirea a fost făcută de un grup de oameni de ştiinţă. Deşi, după trimiterea osemintelor la American Investigating Museum din Philadelphia, acestea au fost furate, nemaifiind descoperite nici până astăzi, Muzeul de Istorie Supranaturală pretinde că a analizat craniul.


Studiul a dezvăluit că excrescenţele s-au dezvoltat odată cu craniul, acesta nefiind modificat artificial. Până astăzi, creaturile cu coarne au fost asociate cu zei în majoritatea colturilor lumii.

Scheletele păreau normale din punct de vedere anatomic, exceptând excrescențele osoase de deasupra arcadelor ochilor, un soi de coarne lungi de peste 5 centimetri.


Oasele au fost considerate gigantice, având în vedere că scheletele măsurau puțin peste 2.10 metri. Cercetătorii care le-au studiat au afirmat că ființele respective au fost îngropate în jurul anului 1200. Descoperirea a fost făcută de un grup de specialiști și istorici de la Muzeul American de Investigații din Philadelphia și Academia Phillips din  Andover, Massachusetts.

Însă nu era prima dată când în America de Nord erau descoperite oase de giganți și cranii cu coarne. Pe parcursul secolului XIX, cranii asemănătoare au fost găsite în apropiere de Wellsville, New York, și într-un sat de mineri din apropeire de El Paso, Texas. De-a lungul istoriei, coarnele au fost folosite pentru a reprezenta puterea și autoritatea.

De exemplu, Alexandru cel Mare era înfățișat cu coarne pe unele monede și mai mulți zei, inclusiv Iehova, erau reprezentat grafic astfel.

Potrivit unor articole de presă, oasele din Sayre au fost trimise la Muzeul American de Investigații din Philadelphia. Cu toate acestea, obiectele sunt astăzi de negăsit și se pare că ar fi fost furate, potrivit variantei oficiale a muzeului.

S-au păstrat doar fotografii ale craniului, însă cu toate acestea mulți susțin că întreaga descoperite a fost doar o farsă. Între timp, a apărut și ipoteza potrivit căreia oasele sunt de origine extraterestre.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/misterul-craniului-cu-coarne-din-sayre
  2. Foto: efemeride.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...