Misterul de la Tunguska: Explozia cât 1.000 de bombe de la Hiroshima (30 iunie 1908)

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“O explozie uimitoare, mai puternica de 1.000 de ori decat bomba nucleara de la Hiroshima, s-a petrecut la Tunguska, in Siberia, iar cauza nu a fost stabilita nici pana in ziua de astazi.

Explozia din anul 1908, care a avut puterea de 15 megatone de TNT, a fost atat de puternica incat a fost resimtita la mii de kilometri distanta, potrivit Business Insider.


Abia dupa 20 de ani, primii oameni de stiinta au sosit la fata locului pentru a face investigatii.

Daca ar fi fost vorba despre un meteorit, atunci s-ar fi produs un crater si ar fi existat fragmente ale acestuia. Totusi, nu s-a gasit vreun crater ori fragmente de meteorit in zona.


In mod ciudat, in zona epicentrului exploziei o livada de copaci a ramas neatinsa. In jurul acesteia s-au descoperit arbori doborati pe o suprafata de peste 2.000 de kilometri patrati.

Explozia a semanat cu deflagratia unei bombe atomice, insa in acea vreme nu se descoperisera inca armele nucleare, acestea fiind inventate abia in anii ’30.

Unii oameni de stiinta considera ca o bucata de gheata solida a unei comete, de marimea unui teren de fotbal, a intrat in atmosfera Pamantului. Atunci cand s-a produs impactul cu presiunea atmosferica a Terrei, s-a petrecut explozia.

Alti cercetatori sustin ca a fost vorba de ceva mult mai mic, precum o nava extraterestra, care s-a prabusit pe Pamant.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/fenomen/misterul-de-la-tunguska-explozia-cat-1-000-de-bombe-de-la-hiroshima-1176746
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...