Misterul Dogonilor, Misterul lui Sirius şi scrierile lui Velikovski

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„În cadrul uneia dintre emisiunile radio Cost to Cost AM (SUA), cercetătorul şi scriitorul Laird Scranton a adus în discuţie unele dintre afirmaţiile controversate ale autorului de origine rusă Emmanuel Velikovski, care în celebra sa carte Lumi în coliziune arata, printre multe altele, că planeta Venus nu a existat până recent în sistemul nostru solar.

În conformitate cu cele scrise de el, un corp cosmic masiv a lovit în trecut planeta Jupiter, iar rezultatul acelui impact a fost că Venus a fost ejectata precum o cometă strălucitoare, care a lovit planeta Marte direct, iar apoi a trecut foarte aproape de Pământ, stabilindu-se în cele din urmă pe orbită care îi este specifică în prezent. Aceasta sugerează că, întrucât Pământul se aseamănă mult cu Venus, el s-ar fi putut naşte în acelaşi fel.


În timpurile de demult, scrierile afirma că planeta Venus era atât de strălucitoare, încât putea fi observată şi în timpul zilei, fapt pentru care ea nu era considerată ca fiind o planetă, ci era pusă în aceeaşi categorie cu Soarele şi Luna.

Într-adevăr, după 1500 i.Hr., tradiţia omenirii vorbeşte despre evenimente cosmice catastrofice în legătură cu apropierea unui corp ceresc masiv. Scranton a spus că unele observaţii recente efectuate de sondele trimise în spaţiu atestă faptul că Venus ar avea într-adevăr unele caracteristici de cometa şi că ar putea fi într-adevăr o planetă tânără. Interesant e şi faptul că Velikovski era bun prieten cu Einstein; se spune chiar că, la momentul morţii acestuia, pe biroul său singură carte deschisă era cea a lui Velikovski.


Scranton vorbeşte de asemenea şi despre incredibilele cunoştinţe de astronomie ale membrilor tribului dogonilor din Africa de Vest. Aşa cum cum scriitorul şi cercetătorul Robert Temple a popularizat prin intermediul cărţii sale, Misterul lui Sirius, tribul dogonilor ştia de existenţa stelei Sirius B, care face parte din sistemul stelelor Sirius, dar care nu poate fi văzută cu ochiul liber.

Robert Temple presupune în cartea sa că dogonii au primit aceste informaţii de la extratereştrii care au aterizat în vechime pe teritoriul lor, însă Scranton face supoziţia că dogonii ar fi de fapt egipteni, deoarece există uimitoare similarităţi între simbolurile lor şi hieroglifele egiptene.

51k+lcWGySL._SX331_BO1,204,203,200_

Ipoteza lui este că aproximativ pe la începutul Dinastiei I din Egiptul Antic, în urma instrucţiunilor pe care le-au primit de la învăţătorii lor (care puteau să fi fost extratereştri etc.), o parte din poporul egiptean a fost strămutat către un alt stil de viaţă, bazat cu preponderenta pe agricultură, cunoaşterea stelelor şi metalurgie.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/misterul-dogonilor-misterul-lui-sirius-i-scrierile-lui-velikovski-a23
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...