Misterul extratereștrilor antici din constelația Orion

Distribuie!

„Vizibila de pe teritoriul Romaniei in perioada aprilie – noiembrie, constelatia Orion este cunoscuta si drept Varsatorul. Prin mijlocul ei trece ecuatorul ceresc si este una dintre cele mai cunoscute constelatii inca din antichitate.

Stelele erau asociate cu Osiris, zeul Mortii si al Lumii de Jos in Egiptul Antic, Sumerienii credeau ca fac parte din imaginea unui pastor, in China, Orion era una din cele 28 de case Sieu (Xiu), in mitologia finlandeza, constelalia Orion apare sub denumirea de Coasa lui Väinämöinen, mitologia indiana o stia ca Vyudh, ceea ce ar inseamna Vanatorul, aztecii au denumit sabia si centura lui Orion “exercitiul pentru incendiu”, etc.


Cele mai importante stele din aceasta constelatie sunt Rigel, Saiph, Bellatrix, Betelgeuse, Alnitak, Alnilam si Mintaka. Daca privesti cu atentie aceste stele, vei observa ca Rigel este cea mai luminoasa dintre ele si ca are o nuanta albastra, in timp ce Betelgeuse are o nuanta rosiatica. Celelalte stele au diverse grade de luminozitate si toate au aceeasi nuanta albicioasa.

„Crucea sacra” a Orionului – Cercetand cultura africana Chokwe, aparuta pe teritoriul actual al Zambiei, Marcus Matthe (autorul volumului


„Chokwe Art and its History”) a observat ca pe niste tablite de aur apare cu regularitate o cale catre zeii ancestrali, foarte usor de decodificat. Tablitele africane nu sunt mai vechi de o mie de ani, conform datarilor, dar batranii tribului sustin ca legenda a fost multa vreme transmisa prin viu grai si pana la urma a fost consemnata sub forma de simboluri, ca sa nu se piarda.

Marea Piramida a lui Keops, Piramida lui Kefren si cea a lui Mykerinos sunt dispuse aidoma celor trei stele din centura Vanatorului. Semnificatia acestei corespondente a fascinat multi savanti si inca mai naste teorii legate de misterul piramidelor egiptene.

Sa fie asezarea pur intamplatoare ? Greu de crezut

Bizarele harti ceresti – Sus, in podisul dogonilor, exista o grota pe peretii careia se gasesc desene de o maxima ciudatenie.
La intrare se afla in permanenta un gardian, un om sfant, ales pe viata de catre tribul sau, care il hraneste si are grija de nevoile sale, dar pe care nimeni nu il poate atinge si nici nu se poate apropia de el. Aceasta grota contine obiecte si informatii incredibile, care sfideaza imaginatia omului contemporan.

Cel mai important din desene este, de fapt, o schema astronomica, ce se refera la cel mai stralucitor corp celest, cunoscut sub numele de Sirius A. Intr-o noapte cu cer senin, daca localizam centura lui Orion, cu cele trei stele ale sale asezate in linie dreapta, putem distinge aceasta stea foarte stralucitoare. Toate aceste configuratii ceresti se afla desenate in grota dogonilor, dar, surpriza, alaturi de ele mai exista un corp ceresc care se invarte in jurul lui Sirius.

Pozitionarea celor trei planete este înfatisata precum un ceas care indica ora 12:10. Charles Marcello, un împatimit al astronomiei si critic al teoriiilor referitoare la apocalipsa din 2012, a realizat diagrame care reprezinta momentul convergentei cu piramidele egiptene de la Gizeh.
Serialul Ancient Aliens a ajuns la sezonul 5. Printre alte subiecte dezvoltate exista si o intrebare care da de gandit : Cine i-a invatat pe stramosii nostri sa construiasca piramidele.

Este greu de crezut ca incasii, myasii, egiptenii, hindusii, etc sa fi facut schimb de informatii intr-o lume unde se presupune ca nu existau avioane, internet, transmisii radio si tv, etc.

Asemanarile dintre constructiile piramidale sunt uimitoare, nemaivorbind de faptul ca anticii aveau o fixatie de a construi monumente gigantice. Se pare ca sursa acestor constructii erau niste fiinte extrem de inteligente care aveau cunostiinte serioase despre astronomie, matematica si proprietatiile geofizice ale Terrei. Cine erau ? De unde veneau ?

Exista asemanari uimitoare intre piramidele de la Montevecchia, Italia si renumitele piramide egiptene de la Gizeh.

Piramidele se afla in Lombardia, la aproximativ 40 de km nord-est de Milano si la aproximativ 15 km sud de Lecco, in orasul Rovagnate, pe al carui teritoriu este un mic sat numit Montevecchia, langa care exista trei dealuri, in forma clara de piramide aliniate. Aceste dealuri au fost descoperite de catre arhitectul Vicenzo di Gregorio in 2001.

Cea mai mare care masoara 150 de metri ar fi o piramida gigantica, mai mare decat cea a lui Keops (146 m) de pe platoul Giza din Egipt. Gradul de inclinare al celor trei piramide este de 43/44 de grade si sunt aliniate perfect cu constelatia Orion (exista o multime de similitudini cu piramidele egiptene).

Cum au reusit oare sa aiba aceleasi proiecte de constructii atata timp cat nici transportul maritim nu era prea evoluat la acea ora ?Piramida indoneziana de la Candi Sukuh pare a fi opera aceluiasi inginer antic care a ridicat si faimoasa constructie de la Chichen Itza.

Pyramida maya de la Tikal are o copie asemanatoare in Cambogia, Baksei Chamkrong.Este greu de crezut ca inginerii antici sa fi avut in minte acelasi tip de constructii, cu asemanari izbitoare, fara sa existe influente comune. Atfel de constructii gigant sunt si astazi o provocare pentru omenire desi exista tehnologie performanta.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/misterul-extraterestrilor-antici-din-constelatia-orion
  2. Foto: efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...