Misterul lămpii eterne din Egiptul antic

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Când au fost descoperite mormintele din Valea Regelui, Egipt, arheologii au descoperit o lampă de iluminat. O descoperire surprinzătoare, pentru că, în acele timpuri, pentru iluminat erau folosite torțele. În aceste morminte nu au fost descoperite urme care să ateste faptul că ar fi fost utilizate torțe pentru iluminat.


În Biblie, în capitolul Exodul este descris un cort în care arde o lampă veșnică. Satiricul grec, Lucian, descrie în unul din textele sale o vizită pe care a făcut-o în Siria, într-un templu. Noaptea, templul era luminat de o lampă, asemuită cu un briliant.

În templul din Baalbeck, închinat lui Jupiter, există o piatră incandescentă care produce lumină veșnică. Pompilius, al doilea rege al Romei, avea în templul său o lampă care ardea tot timpul. Era numită lampa eternă. Sfântul Augustin a descris o călătorie pe care a făcut-o în Egipt, unde a văzut o lampă eternă, pe care nu o stingea nici vântul, nici ploaia.


Împăratul Iustinian, în anul 524 a făcut o călătorie în Siria unde a descoperit o lampă care ardea de 500 de ani. Lângă Napoli, în anul 600 e.n., a fost descoperit un mormânt, în interiorul căruia ardea o lampă. Mormântul era din perioada pre-creștină.

În momentul în care, sticla lămpii a fost distrusă, flacăra s-a stins. În anul 1401, la Roma, a fost descoperit mormântul lui Pallas, fiul unui rege troian. În interiorul mormântului lampa descoperită ardea de 2600 de ani. Pentru a fi stinsă lampa, a fost aruncat misteriosul lichid din interiorul ei.

Lampa din interiorul mormântului fiicei lui Ciceron, Tullia, a ars 1600 de ani. În anul 1586, a fost descoperit mormântul lui Constantin, tatăl împăratului Constantin cel Mare. Lampa ardea de 1300 de ani. În anul 1652, în cavernele subterane din Memphis, au fost descoperite lămpi, care ardeau de sute de ani. În interiorul lămpilor se afla un lichid necunoscut.

În anul 1860, Tibet, a fost descoperită o lampă care era numită eternă. În anul 1669, este descoperit fosforul, în Gemania, de către alchimistul Brand de Hamburg. Sunt voci care susțin că aceste lămpi numite eterne au funcționat pe bază de fosfor.

lampa MISTERUL LĂMPII ETERNE DIN EGIPTUL ANTIC

Să credem că, oamenii din Antichitate cunoșteau fosforul și proprietățile lui? Rămâne o întrebare. Cum putea să ardă sute sau mii de ani o lampă, în condițiile în care în morminte nu exista oxigen?

Cine a alimentat cu fosfor lămpile sute de ani, în condițiile în care în aceste morminte nu a mai avut acces nicio persoană, până la descoperirea lor?”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/misterul-lampii-eterne-din-egiptul-antic

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...