Misterul „Manuscrisului de la Sibiu”, cartea din 1570 care conține date tehnice ale unor posibile rachete

Distribuie!

„Rachetele spaţiale sunt ceva obişnuit în epoca noastră, sau aşa credem noi. În 1961, dr. Doru Todericiu, profesor de Ştiinţe şi Tehnologie la Universitatea din Bucureşti, a descoperit un vechi document numit „Manuscrisul de la Sibiu”, relatează Radio Chișinău.

Este un text de 450 de pagini, legat într-un singur volum mare, datând din 1570, care conţine date tehnice despre rachete, artilerie şi balistică şi explică în detaliu cum se asamblează o rachetă, în trei etape.


Cartea veche este plină de desene, date tehnice şi descrieri detaliate ale rachetelor în trepte. A fost scrisă în întregime în limba germană, dar originea documentului rămâne un mister, în ciuda apariţiei sale în România.

Documentul a fost, în cele din urmă, publicat în 1967, într-o revistă istorică românească, sub numele de „Manuscrisul de la Sibiu”. A treia parte a Manuscrisului de la Sibiu conţine un raport detaliat al unei „suliţe zburătoare”, cu o rază de acţiune considerabilă şi eficientă, şi al lansării unei rachete în trepte, cu combustibil solid, în oraşul Sibiu, unde se crede că mii de oameni ar fi asistat la evenimentul încheiat cu succes deplin, în 1555.


Nu se ştie încă exact cine ar fi scris acest manuscris misterios, dar îi este temporar atribuit lui Conrad Haas, un om de ştiinţă, care şi-a pus amprenta asupra domeniului ştiinţific din ţară.

Imagini din carte.

Se crede că Haas a fost prima persoană care a conceptualizat rachetele în trepte.

Se spune că era un inginer militar sas din Austria sau din Transilvania, iar în manuscrisul său, el plasează, în acel moment din istorie, o tehnologie care s-a materializat abia la mijlocul secolului al XX-lea.

Conrad Haas pe un timbru din 1989.

Mulţi speculează ideea că limba utilizată şi vocabularul ar putea fi chiar mai vechi de secolul al XVI-lea.”[1]

SURSE

  1. https://www.digi24.ro/stiri/misterul-manuscrisului-de-la-sibiu-cartea-din-1570-care-contine-date-tehnice-ale-unor-posibile-rachete-877497
  2. Foto: digi24.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...