Misterul operațiunii Highjump

Distribuie!

„Operatiunea Highjump (OpHjp), numita oficial in engleza ca The United States Navy Antarctic Developments Program, 1946-1947, a fost o operatiune americana in Antarctica organizata de amiralul Richard E. Byrd Jr., USN (r) si condusa de amiralul Richard H. Cruzen.

Acesta operatiune a fost lansata la 26 august 1946 si a durat pana in 1947. A fost desfasurata o forta impresionanta: 5.000 de oameni, 13 nave si 26 de aeronave, fiind cea mai mare expeditie antarctica din istorie. Misiunea principala a Operatiunii Highjump a fost de a stabili in Antarctica baza de cercetare Little America IV.


In 1946, secretarul american al Marinei James Forrestal a adunat o uriasa forta navala de amfibii pentru o expeditie antarctica ce urma sa dureze sase–opt luni. Pe langa nava-amiral USS Mount Olympus si portavionul USS Philippine Sea, ea continea treisprezece vase de suport ale Marinei, sase elicoptere, sase barci zburatoare, doua operatoare de hidroavion si cincisprezece alte avioane.

Grupul a sosit in Marea Ross la 31 decembrie 1946, si a efectuat observatii aeriene asupra unei zone intinsa cat jumatate din Statele Unite, cartografiind zece noi lanturi muntoase. Zona principala acoperita a fost coasta de est a Antarcticii de la 150 de grade longitudine estica pana la meridianul Greenwich.


Operatiunea Highjump este, de asemenea, asociata cu teoria pamantului gol, ipoteza intraterestra si OZN-urile, OZN-urile si al Treilea Reich si cu baza nazista New Swabia, generand astfel numeroase teorii ale conspiratiei. Unele dintre aceste teorii sugereaza ca scopul expeditiei nu a fost unul stiintific, ci militar.

 

Aceasta teorie se bazeaza pe faptul ca mai mult de jumatate dintre navele care au participat la aceasta operatiune au fost parte a Marinei SUA si ca regiunea in care a avut loc misiunea a fost revendicata anterior de catre Germania nazista la 19 ianuarie 1939 in urma unei expeditii germane.”[1]

SURSE

  1. https://www.bzi.ro/misterul-operatiunii-highjump-756331
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...