Misterul OZN-ului care a explodat în Sasovo

Distribuie!

„12 aprilie 1991 ora 01:00 34 in zona Sasovo, la aproape 320 kilometri de Moscova localnicii au privit uimiti cum sfere luminoase au inceput sa zboare prin aer. Studentii de la scoala de aviatie, ceferistii si pescarii din zona au fost martori ai evenimentului necunoscut.

Cu o ora inainte de explozie locul viitorului crater stralucea intr-un mod ciudat. Oamenii au simtit miscarile Pamantului si incercau sa inteleaga ce se intampla. O explozie puternica si o strafulgerare de blitz a luminat cerul.


Pamantul s-a cutremurat, peretii au inceput sa se zgaltaie, casele se leganau dintr-o parte in alta., mobila se imprastia in locuinte, geamuri si obiecte de sticla cadeau si se spargeau uluind localnicii. Conductele subterane s-a fisurat. Nici macar acoperisurile nu au scapat de suflul exploziei. Era un haos.Oamenii socati au inceput sa iasa pe strazi buimaciti.

Explozia de la Sasovo a produs un crater cu diametrul de 30 de metri si adanc de 3 metri.


Cu cativa ani inainte in regiune a fost semnalata activitate seismica. Deseori erau observate pe cer sfere de lumina, asa zise OZN cum le numeau localnicii.

Terenul se deforma lent si uneori existau “avertizari” sonore si chiar vibratii ale solului. Anamalele reactionau si incepeau sa se agite. Multi oameni aveau stari de rau inexplicabile.

Cu un minut inainte de explozie emisia unui receptor de radio a fost bruiata pentru ca mai apoi sa fie oprite toate. Pe o distanta de mai multi kilometri de la epicentru oamenii au relatat ca au simtit un “val de caldura” si senzatie de sufocare.

La epicentru, un fulger luminos cu lumina albastruie si care a durat numai cateva secunde, i-a uluit pe locuitori. Mecanicul de tren , Ivan Kurchatov, a povestit ca a vazut de la fereastra locomotivei o “minge luminoasa de un alb stralucitor”. Pasagerii si personalul trenului au privit si ei la “OZN-ul” suspendat. Pentru o jumatate de ora, orasenii din suburbiile Sasovo au putut observa 2 sfere de lumina, de culoare rosu aprins, care au trecut incet pe cer.

“Bilele” luminoase si un “zumzet” din cer au fost observate si la 30 de kilometri de epicentru, intr-un sat. Un inspector de politie si echipa lui din patrula de noapte au observat pe cer, in spatele caii ferate ( unde s-a produs mai apoi explozia ), un “balon” sau nor care emitea o lumina albastruie.

Chiar inainte de explozie a fost observat “un blitz stralucitor”. Odata produsa explozia, un “nor” cu margini rotunjite a fost vazut zburand impotriva vantului.

Un ziar local a scris ca motorului unei locomotive de manevra s-a oprit in momentul exploziei. Astfel de fenomene au fost relatate deseori in cazul “intalnirilor” OZN. Multi localnici si-au amintit ca s-au trezit din somn speriati, fara motiv, avand o frica irationala. “Cineva” parea ca ii avertizate telepatic sa fuga, sa se departeze de locul unde urma sa se produca explozia.

Forta exploziei a fost estimata la 25-30 de tone de TNT. Socul exploziei a spart o fereasta aflata la 50 de kilometri distanta. Desi a fost o explozie deosebit de puternica, nimeni nu a fost ranit! doar 4 oameni loviti de sticla sparta.

Nimeni nu stie ce a explodat acolo desi exista supozitii cum ca a fost o ejectare exploziva de “clustere de energie” din maruntaiele pamantului. Din pacate specialistii care incearca astfel de explicatii nu stiu ce a cauzat evenimentul. Se banuieste ca este vorba de hidrogen.

trhfh

Hidrogenul poate “zbura cu zgomot” contra vantului timp de 30 de minute ? Interesant punct de vedere. Poate ca ar trebui sa il folosim in loc de avioane…”[1]

SURSE

  1. http://portal.tfm.ro/misterul-exploziei-de-la-sasovo/
  2. Foto: goldenphoenixpublishing.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...