Misterul Pietrelor de la Ica, pe care sunt gravați oameni alături de dinozauri și care prezintă posibile dovezi ale unor civilizații dispărute

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„În anii ′60 ai secolului trecut au fost găsite, în provincia Ica din Peru, mii de artefacte de andezit, pe suprafața cărora sunt gravate imagini extrem de ciudate. Sunt ciudate, întrucât înfățișează ființe umane coexistând cu dinozaurii, despre care știința oficială spune că au dispărut cu zeci de milioane de ani înainte de a apărea omul pe Terra.

Sunt gravate, de asemenea, imagini ce ar putea fi interpretate ca dovezi ale utilizării unor tehnologii avansate, în antichitate. Se susține că artefactele provin din cavitățile subterane aflate lângă Ocucaje (provincia Ica). Cel care a popularizat Pietrele de la Ica este medicul peruvian Javier Cabrera Darguea.


Cele mai multe dintre pietre au fost obținute de la un fermier pe nume Basillio Uschuya. Mai târziu, fermierul a fost arestat, sub învinuirea că a vândut turiștilor artefactele antice găsite, în loc să le predea autorităților. Pentru a scăpa de gravele acuzații, fermierul a susținut că el nu este descoperitorul pietrelor, ci însuși autorul imaginilor enigmatice. Cu alte cuvinte, pretindea că el a gravat bolovanii de andezit. Deloc plauzibil!

Pe lângă imaginile uluitoare în care oamenii și dinozaurii apar laolaltă, se pot observa și scene care par să reprezinte oameni cu ochelari, transplanturi de organe sau realizarea unor transfuzii de sânge, lucruri care nu aveau cum să se petreacă în vechime, în viziunea științei convenționale. Pietrele înfățișează, de asemenea, constelațiile Pleiadelor, ce corespund zodiacului babilonian.


Imaginile gravate pe pietre sunt variate, de la foarte simple la extrem de complexe. Din punct de vedere al stilului, există asemănări cu opere aparținând culturilor Paracas-Nazca, Tiwanaku, Ica sau Inca. Ar fi de mirare ca fermierul Basillio Uschuya să fi avut nivelul de instruire, priceperea și timpul necesar pentru a grava Pietrele de la Ica, spre a le vinde apoi către turiști. Sunt mii de bucăți de andezit gravate cu imagini care mai de care mai neobișnuite.

Pietrele de la Ica pot fi încadrate în rândul acelor descoperiri care ar putea infirma o parte dintre teoriile care ni s-au prezentat, în legătură cu începuturile și evoluția civilizației umane. Unii dintre creaționiști susțin, spre indignarea evoluționiștilor, că oamenii și dinozaurii au conviețuit milenii la rând. Sau că reptilele mari nu au dispărut în urmă cu 65 de milioane de ani ori că civilizația noastră n-ar fi chiar prima care a ajuns la un nivel înalt de dezvoltare tehnologică.

Au fost emise teorii care susțin că Pietrele de la Ica sunt dovezi ale unei civilizații foarte avansate care a dispărut, dar și opinii conform cărora pietrele de andezit (rocă vulcanică) sunt, pur și simplu, niște falsuri. Deocamdată nu există vreo modalitate de datare a pietrei, pentru a afla dacă au fost confecționate în modernitate. Există doar o mulțime de bucăți de andezit ce prezintă gravuri bizare, plus o mare și persistentă enigmă!”[1]

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/misterul-pietrelor-de-la-ica-pe-care-sunt-gravati-oameni-alaturi-de-dinozauri-si-care-prezinta-posibile-dovezi-ale-unor-civilizatii-disparute/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...