Misterul regelui asirian cu ceas pe mână

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Statul Islamic a distrus în 2015 unele sculpturi din muzeul oraşului Mosul și din orașul antic Ninive, dar și comori arhitecturale din Nimrud, prima mare capitală a Imperiului Asirian.

Pe reliefuri de piatră care împodobeau magnificul palat al regelui Ashurnasirpal al II-lea din Nimrud se poate vedea că suveranul, care a domnit din 883 până în 859 Î. Hr., și un sfetnic al său au ceasuri la mână.


Adepții cosmunauților antici au interpretat imediat că ceasurile intraseră în posesia regelui fie primte de la extratereștrii, fie pentru că putea călători în timp.

Însă cea mai credibilă interpretare este că n-ar fi vorba de ceasuri, ci de brățări cu modele florale.


Situat în nordul Mesopotamiei, regatul asirian a reprezentat un stat puternic.

Între 900 și 620 î.Hr. acesta a format primul mare imperiu din lume, unificând teritoriile de la Golful Persic până în Egipt.

Deși era un oraș extrem de vechi care data încă din jurul anilor 5.500 î.Hr., Nimrud a fost transformat într-un centru imperial de către regele Ashurnasirpal al II-lea în jurul anului 880 î.Hr.

Acesta a construit o cetate înconjurată cu ziduri care ocupa aproximativ o suprafață de 3,5 km pătraţi şi unde au fost ridicate clădiri administrative și religioase de mari dimensiuni. Aceste structuri au inclus palatele mai multor regi asirieni precum și temple, inclusiv cel al lui Nabu, zeul scrisului.

Nimrud a reprezentat atât un centru al scrisului cât şi puterea militară a imperiului, acestea menţinând unitatea Imperiului Asirian. Multe dintre aceste clădiri au fost centre de învățătură, iar cunoștințele lor au fost păstrate în biblioteci.

Informațiile au fost scrise pe tăbliţe de lut în cuneiformă și mii de astfel de texte au fost descoperite de arheologi la Ninive, capitala de mai târziu a Imperiului Asirian. Orașul era cunoscut pentru asirieni sub numele de Kalhu şi s-a sugerat ca el apare în Vechiul Testament sub numele de Calah.”[1]

SURSE

  1. https://evenimentulistoric.ro/regele-asirian-cu-ceas-la-mana-cu-900-de-ani-inainte-de-hristos.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...