Misterul scheletului descoperit în deșertul Atacama: Extraterestru, avorton uman sau o specie de umanoid pitic?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Micuțul schelet, presupus a fi de origine extraterestră, găsit în deșertul Atacama din Chile, a tulburat multe minți și a entuziasmat mii de adepți ai teoriilor potrivit cărora Pământul este vizitat și monitorizat de umanoizi superinteligenți.

„Era un schelet bizar, nu mai mare de 15 centimetri. Era o creatură cu dinți tari, un cap lunguieț, cu o umflătură mare în creștet. Corpul avea o culoare închisă. Spre deosebire de oameni care au câte 12 perechi de coaste, acest schelet avea doar nouă coaste, Pe 19 octombrie 2003, căutam obiecte de valoare istorică printre ruinele unei așezări abandonate, numită La Noria, din deșertul Atacama.


La un moment dat, în apropierea unei biserici, am văzut ceva înfășurat într-o pânză albă. Am desfăcut pânza și am găsit acel mic schelet”, a declarat Oscar Munoz, localnicul chilian care a găsit bizara creatură. Descoperirea a încins spiritele din toată lumea.

Scheletul mumificat a și fost licitat și cumpărat de către un mare bogătaș și în prezent aparține omului de afaceri spaniol Ramon Navia-Osorio, care este şi președintele unui organizații dedicate studierii OZN-urilor. Exemplarul a rămas cunoscut sub numele de „Umanoidul din Atacama”, poreclit „Ata”.


Scepticii au afirmat că e vorba despre un fals, dar tomografiile au arătat că este vorba despre un organism real. Alte ipoteze în spirit pozitivist au sugerat că ar fi vorba despre o maimuță de mici dimensiuni sau de un făt avortat. Pffui, – e greu de imaginat ce căuta un extraterestru înfășurat într-o pânză albă printre ruinele unei biserici!

Dar testele ADN efectuate pe “extraterestrul Ata”, au lămurit oarecum misterul. Creatura prezintă o serie de particularități care explică de ce pasionații de OZN-uri şi de extratereștri au așteptat cu atâta nerăbdare lansarea, pe 22 aprilie 2013, a documentarului ”Sirius” în care sunt prezentate opiniile specialiștilor despre creatură. Pentru investigații au fost folosite cele mai performante mijloace: radiografii, tomografii, analize ADN.

Garry Nolan, directorul secției de biologie a celulelor stem de la Facultatea de Medicină a prestigioasei Universități Stanford din SUA, unde au fost realizate analizele genetice a declarat că: ”Pot spune cu certitudine absolută că nu este o maimuță.

Este uman – este mai apropiat de om decât cimpanzeii. Însă nu este vorba nici despre un făt avortat. A trăit până la vârsta de șase sau opt ani. Testele au fost realizate pe extrasele ADN din măduva osoasă prezentă în coastele exemplarului, din care cercetătorii au obținut „material ADN de calitate excelentă”.

Concluzia a fost că era vorba despre „o mutație interesantă a unui individ uman de sex masculin, care a trăit până la vârsta de șase sau opt ani. În mod evident, respira, mânca, avea activită tate metabolică. Rămâne însă întrebarea: cât de mare era atunci când s-a născut?” În concluzie scheletul mumificat nu aparține unui extraterestru, ci este doar un avorton care are toate trăsăturile normale ale unui făt în acest stadiu al dezvoltării.

extraterestru atacama extraterestru atacama 2 extraterestru atacama 3

Corpul are toate trăsăturile normale ale unui făt, de la cap, la trunchi, la membre. ”Putem spune fără îndoială că este un făt uman mumificat cât se poate de normal”, au spus medicii, adăugând că fătul era de sex masculin. De aici în acolo încep speculațiile.”[1]

SURSE

  1. http://petrumihaisacu.blogspot.com/2013/04/misterul-extraterestrului-din-atacama.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...