Misterul sferelor de piatră din zona arctică a Rusiei

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Insula Champ, din arhipelagul rus Franz Iosef Land, este una dintre destinațiile turistice foarte populare în rândul turiștilor care fac croaziere în zona artică. Și nu doar datorită peisajului pitoresc, prea puțin atins de mâna omului, ci mai ales pentru că pe insula de 375 km pătrați se află niște sfere de piatră misterioase.

Sferele de piatră sunt de diferite mărimi, de la dimensiunea unei mingi de ping pong și până la bolonavi uriași, mai mari decât statura unui om, relatează English Russia. În cazul unora dintre sfere, trei oameni înlănțuiți nu le pot cuprinde în totalitate.

Misterioasele pietre pot fi văzute peste tot pe insulă, iar din cauza factorilor de eroziune unele și-au pierdut forma perfect rotundă pe care o aveau inițial.

În ceea ce privește originea lor, de-a lungul timpului au fost vehiculate mai multe teorii, dar niciuna dintre ele nu oferă o explicație satisfăcătoare pentru apariția acestor sfere.”[1]

SURSE


  1. https://evz.ro/misterul-sferelor-de-piatra-din-zona-arctica-a-rusiei-galerie-foto.html
  2. Foto: evz.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...